Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Medaljoni od svinjskog biftekaOperite meso i isecite ga na medaljone. Pospite solju i biberom.
Istopite maslac u tiganju i zapecite meso sa obe strane. Izvadite i sačuvajte.
U istoj masnoći zapržite luk, prethodno isečen na sitno.
Sačekajte da...
17. avgust
Teleći biftek a la minutUgrejte gril tiganj i na njega stavite šnicle, koje ste posolili, dodali biber i premazali uljem.
Pecite sa obe strane oko 5-6 minuta.
Poslužite sa prilozima po želji....
25. maj
Ušećereni đumbir - koristi od njega i priprema kod kućeDa bi se korisni koren biljke duže sačuvao, jedan od načina da se čuva je tako što se priprema ušećereni đumbir. Karakteristike biljke i način pripreme kandiranog đumbira čine ga jedinstvenim....
08. okt.
Lisnato testo i priprema danskog peciva od njegaPriprema lisnatog testa u domaćim uslovima je zadovoljstvo svakog kuvara. Zna se da je teško da se pripremi ili tačnije potrebno je vremena, zato što se razvija 6 puta i stoji oko 30-40 minuta u frižideru....
24. dec.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaJednostavan recept za pastrmku na žaru uz prethodno mariniranje.
Očistite ribu i operite je, a zatim je osušite.
Iseckajte ruzmarin.
Pomešajte maslac sa začinima da napravite marinadu....
07. avgust
Saveti za mariniranje korenastog povrćaDobro je samo da marinirate korenasto povrće, da ostavite nekoliko sati na hladnom (najbolje 12) i posle sa zadovoljstvom da ih jedete.
Saveti za mariniranje korenastog povrća....
15. mart
Provereni recepti za mariniranje ribeNezavisno od toga da li pripremate sendvič za doručak, predjelo, za ručak ili večeru, ona je jednostavna za korišćenje, dovoljno je da prethodno znate kako da je marinirate....
28. okt.
Suvo grožđe i njegova korisna svojstvaSuvo grožđe je neizostavno za jačanje rada kardiovaskularnog sistema i izuzetno je bogato kalijumom koji aktivira rad srčanog mišića, pa lekari često preporučuju njegovu konzumaciju. Dobro pomaže kod hipertenzije....
17. nov.
Kako se priprema jaretina?Razlozi za njegovo potcenjivanje nisu baš jasni, ali je dokazano da u svetu njegova potrošnja ne prelazi 6%, uključujući i jagnjeće meso....
20. nov.
Kako se priprema heljdaZa koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi?
Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
07. mart
Kako se priprema štrudla?Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
10. jun
Kako se priprema bamijaBamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti.
Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
27. januar
Čaj od peršuna i njegova lekovita snagaMožete se osloniti na njega nakon uzimanja belog luka ili luka - nekoliko strukova peršuna ili šolja čaja će odmah neutralizovati miris....
30. jul
Kako se priprema pileća supa?Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa.
Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
07. sep.
Priprema i začinjavanje mlevene junetinePriprema i začinjavanje mlevene junetine
Ako ste odlučili da napravite mleveno meso kod kuće, onda kada dođete kući, treba da operete meso i očistite ga od žilica i opni....
11. jul
Pirinač - različite vrste, različita pripremaOn je izuzetno ukusan i izgleda neverovatno nakon svakog načina pripreme. Ova vrsta italijanskog pirinča se ne preporučuje samo za rižoto, nego i za druge razne vrste predjela i hrane, koja se priprema u rerni....
16. sep.
Kako se priprema crveno sočivo?Zbog činjenice da se crveno sočivo raskuva brzo, ono je posebno odgovarajuće za pripremu krem čorbi ili pirea. Imajte u vidu poslednje, nemojte misliti da pire može da se pripremi samo sa kromporm....
17. jun
Sok od kupusa (raso) i njegova korisna svojstvaZa zimu, skoro svako domaćinstvo priprema kiseli kupus i jede ga sa zadovoljstvom. U kiselom kupusu ima prirodnih probiotika. On je veoma koristan....
12. sep.
Finese u pripremi špragliVreme za pripremu špargli zavisi od njihove veličine. Tanjim strukovima ne treba više od 2 minuta na tiganju, kada ih pripremate na maslacu ili maslinovom ulju....
03. jul
Finese u pripremi šnicliPriprema ukusnih šnicli je čitava umetnost. Da bi se dobile krhke šnicle koje se tope u ustima, treba da ste upoznati sa umetnošću njihove pripreme....
13. maj
Specifičnosti kod pripreme prlenkiKvasac treba da naraste zajedno sa šećerom, dodajte i njega, pa zatim ulje, so i vodu. nakon toga nastavite da dodajete brašno.
Dobićete meko testo - zamesite ga, tako da se ne lepi....
23. april
Suptilnosti kod pripreme sušijaJapanska kuhinja je jedinstvena i privlačna svima koji vole izuzetan, neobičan ukus. Možete da pripremite apetitan i ukusan suši kod kuće.
Tradicionalni suši sastojci su losos, presovani listovi nori alge, plus škampi...
24. feb.
Mitovi o pripremi testeninaPriprema testenina izgleda kao najlakša stvar na svetu: stavite da vodu da proključa, zatim stavite makarone, kuvaju se onoliko koliko piše na pakovanju i gotovo....
19. feb.
Pravila prilikom pripreme čajaZa razliku od naše i brojnih drugih evropskih država, gde se ispijanje čaja prihvata kao nešto sasvim standardno, u azijskim zemljama se poštuju određena pravila priliko njegove pripreme, a ceremonije čaja su nešto sveto....
25. sep.
Saveti prilikom pripreme fazanaMeđutim, pre toga ga obavezno marinirajte oko 3-4 sata.
Od krila i bataka možete pripremiti ukusan namaz. Takođe, noge možete pohovati i pržiti....
19. jun