Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Medaljoni od svinjskog biftekaMedaljoni od svinjskog bifteka
17. avgust
Operite meso i isecite ga na medaljone. Pospite solju i biberom. Istopite maslac u tiganju i zapecite meso sa obe strane. Izvadite i sačuvajte. U istoj masnoći zapržite luk, prethodno isečen na sitno. Sačekajte da...
Teleći biftek a la minutTeleći biftek a la minut
25. maj
Ugrejte gril tiganj i na njega stavite šnicle, koje ste posolili, dodali biber i premazali uljem. Pecite sa obe strane oko 5-6 minuta. Poslužite sa prilozima po želji....
Ušećereni đumbir - koristi od njega i priprema kod kućeUšećereni đumbir - koristi od njega i priprema kod kuće
08. okt.
Da bi se korisni koren biljke duže sačuvao, jedan od načina da se čuva je tako što se priprema ušećereni đumbir. Karakteristike biljke i način pripreme kandiranog đumbira čine ga jedinstvenim....
Lisnato testo i priprema danskog peciva od njegaLisnato testo i priprema danskog peciva od njega
24. dec.
Priprema lisnatog testa u domaćim uslovima je zadovoljstvo svakog kuvara. Zna se da je teško da se pripremi ili tačnije potrebno je vremena, zato što se razvija 6 puta i stoji oko 30-40 minuta u frižideru....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Jednostavan recept za pastrmku na žaru uz prethodno mariniranje. Očistite ribu i operite je, a zatim je osušite. Iseckajte ruzmarin. Pomešajte maslac sa začinima da napravite marinadu....
Saveti za mariniranje korenastog povrćaSaveti za mariniranje korenastog povrća
15. mart
Dobro je samo da marinirate korenasto povrće, da ostavite nekoliko sati na hladnom (najbolje 12) i posle sa zadovoljstvom da ih jedete. Saveti za mariniranje korenastog povrća....
Provereni recepti za mariniranje ribeProvereni recepti za mariniranje ribe
28. okt.
Nezavisno od toga da li pripremate sendvič za doručak, predjelo, za ručak ili večeru, ona je jednostavna za korišćenje, dovoljno je da prethodno znate kako da je marinirate....
Suvo grožđe i njegova korisna svojstvaSuvo grožđe i njegova korisna svojstva
17. nov.
Suvo grožđe je neizostavno za jačanje rada kardiovaskularnog sistema i izuzetno je bogato kalijumom koji aktivira rad srčanog mišića, pa lekari često preporučuju njegovu konzumaciju. Dobro pomaže kod hipertenzije....
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Razlozi za njegovo potcenjivanje nisu baš jasni, ali je dokazano da u svetu njegova potrošnja ne prelazi 6%, uključujući i jagnjeće meso....
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
Za koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi? Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
Kako se priprema štrudla?Kako se priprema štrudla?
10. jun
Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Bamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti. Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
Čaj od peršuna i njegova lekovita snagaČaj od peršuna i njegova lekovita snaga
30. jul
Možete se osloniti na njega nakon uzimanja belog luka ili luka - nekoliko strukova peršuna ili šolja čaja će odmah neutralizovati miris....
Kako se priprema pileća supa?Kako se priprema pileća supa?
07. sep.
Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa. Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
Priprema i začinjavanje mlevene junetinePriprema i začinjavanje mlevene junetine
11. jul
Priprema i začinjavanje mlevene junetine Ako ste odlučili da napravite mleveno meso kod kuće, onda kada dođete kući, treba da operete meso i očistite ga od žilica i opni....
Pirinač - različite vrste, različita pripremaPirinač - različite vrste, različita priprema
16. sep.
On je izuzetno ukusan i izgleda neverovatno nakon svakog načina pripreme. Ova vrsta italijanskog pirinča se ne preporučuje samo za rižoto, nego i za druge razne vrste predjela i hrane, koja se priprema u rerni....
Kako se priprema crveno sočivo?Kako se priprema crveno sočivo?
17. jun
Zbog činjenice da se crveno sočivo raskuva brzo, ono je posebno odgovarajuće za pripremu krem čorbi ili pirea. Imajte u vidu poslednje, nemojte misliti da pire može da se pripremi samo sa kromporm....
Sok od kupusa (raso) i njegova korisna svojstvaSok od kupusa (raso) i njegova korisna svojstva
12. sep.
Za zimu, skoro svako domaćinstvo priprema kiseli kupus i jede ga sa zadovoljstvom. U kiselom kupusu ima prirodnih probiotika. On je veoma koristan....
Finese u pripremi špragliFinese u pripremi špragli
03. jul
Vreme za pripremu špargli zavisi od njihove veličine. Tanjim strukovima ne treba više od 2 minuta na tiganju, kada ih pripremate na maslacu ili maslinovom ulju....
Finese u pripremi šnicliFinese u pripremi šnicli
13. maj
Priprema ukusnih šnicli je čitava umetnost. Da bi se dobile krhke šnicle koje se tope u ustima, treba da ste upoznati sa umetnošću njihove pripreme....
Specifičnosti kod pripreme prlenkiSpecifičnosti kod pripreme prlenki
23. april
Kvasac treba da naraste zajedno sa šećerom, dodajte i njega, pa zatim ulje, so i vodu. nakon toga nastavite da dodajete brašno. Dobićete meko testo - zamesite ga, tako da se ne lepi....
Suptilnosti kod pripreme sušijaSuptilnosti kod pripreme sušija
24. feb.
Japanska kuhinja je jedinstvena i privlačna svima koji vole izuzetan, neobičan ukus. Možete da pripremite apetitan i ukusan suši kod kuće. Tradicionalni suši sastojci su losos, presovani listovi nori alge, plus škampi...
Mitovi o pripremi testeninaMitovi o pripremi testenina
19. feb.
Priprema testenina izgleda kao najlakša stvar na svetu: stavite da vodu da proključa, zatim stavite makarone, kuvaju se onoliko koliko piše na pakovanju i gotovo....
Pravila prilikom pripreme čajaPravila prilikom pripreme čaja
25. sep.
Za razliku od naše i brojnih drugih evropskih država, gde se ispijanje čaja prihvata kao nešto sasvim standardno, u azijskim zemljama se poštuju određena pravila priliko njegove pripreme, a ceremonije čaja su nešto sveto....
Saveti prilikom pripreme fazanaSaveti prilikom pripreme fazana
19. jun
Međutim, pre toga ga obavezno marinirajte oko 3-4 sata. Od krila i bataka možete pripremiti ukusan namaz. Takođe, noge možete pohovati i pržiti....