Facebook
Omiljeno
Pinterest
Garniri uz ribuPrilog sa povrćem je takođe dobar predlog za garnirnje ribe, ali za razliku od soseva, on je dosta lakši za stomak. Možete koristiti bilo kakvo povrće - grašak, kukuruz, šargarepu, pečurke, luk....
Prilog za ribuPrilog za pečenu ribu skoro uvek sadrži krompir - on može biri pržen, pečen, kuvan za slalatu ili pire. Naša tri recepta neće biti krompir - jedan od predloga je za pire, ali od graška i pavlake....
Začini koji idu uz ribuMalo smo istraživali debele kulinarske knjige kako bi našli odgovor na pitanje koji sve začini najbolje dopunjuju ukus i aromu ribe.
Pored tradicionalnih začina kao što su so, biber, beli biber, mirođija,...
Koji deserti idu uz ribu?Jela sa ribom imaju delikatnu i specifičnu laganu aromu. To je zdrava varijanta za ručak ili večeru, nije toliko kalorična i bogata, kao obroci od drugih vrsta mesa. Specifičan ukus se pojačava marinadama od kiselog...
Koji prilog ide uz lososa?Međutim, kako god da je pripremate, za ovu ukusnu ribu neophodan je odgovarajući prilog. Najtradicionalniji prilog koji možete da servirate sa lososom su aromatični pečeni krompirići....
Marinada za ribuPromešajte dobro sve začine za marinadu za ribu.
Spremljene parčiće ribe ili celu ribu natopite u ovoj marinadi 2-3 sata.
Nakon toga pecite na roštilju, pržite ili uvaljajte i pohujte....
Krekeri uz kafuZagrevamo rernu na 180°C, pečemo krekere uz kafu 20-25 minuta....
Torta uz čajDodajte smesu u mleko uz neprestano mešanje. Kad se zgusne, skinite sa vatre i pokrijte streč folijom.
Za koru: Umutite jaja sa šećerom na mekan krem. Dodajte dve vanile i prosejano brašno i dobro promešajte....
Šta poslužiti uz ribu kuvanu na pari?Za prilog uz ribu na pari možete poslužiti brokoli dinstan na maslacu, dinstani pirinač ili pire od bundeve.
Ne propustite da posetite našu stranicu na kojoj možete naći zdrave recepte za jela na pari....
Vegan sos za ribuDodajte so i začine - selen, estragon i uz održavanje ove temperature počnite da sipate ulje u tankom mlazu uz energično mućenje.
Ovaj proces traje 3 minuta, polako smesa treba da emulgira i da se zgusti....
Mar sos za ribuSitno isecite kuvano jaje i krastavčiće.
Izgnječite beli luk.
U njih dodajte majonez, senf i kiselo mleko.
Sitno isecite mirođiju i dodajte u ostale sastojke.
Pospite sokom od limuna i pomešajte sve sastojke....
Grčki sos za ribuU posudu sipate kiselo mleko i umutite ga. Isecite sok od 2 limuna i dodajte ga.
Ubacite i sitno isečenu mirođiju. Istucajte beli luk i takođe ga dodajte.
Sipajte maslinovo ulje i promešajte ponovo.
Pospite začinima...
Marinada za morsku ribuPromešajte dobro ulje sa sokom od limuna, začinom, peršunom, bosiljkom, ruzmarinom i belim lukom.
Ovom marinadom prelijte ribu i ostavite je na hladnom jedan sat pre nego što je ispečete....
Marinada za rečnu ribuPomešajte ulje sa sokom od limuna, malo univerzalnog začina po želji, origano i tamjan.
Prelijte ribu i ostavite je da odstoji u marinadi jedan sat pre pečenja....
Omiljena salata uz rakijuIspecite patlidžan i prebacite u posudu sa poklopcem da se dobro popari.
Kad se ohladi, oljuštite ih i prebacite u đevđir da se ocedi od viška belog luka.
Iseckajte beli luk i patlidžan. Pomešajte i dodajte 1 kašičicu...
Pileća srca uz pivoPileća srca operite i očistite. Ako su nešto veća, onda ih prepolovite.
Oprana srca stavite u cediljku, da se ocede od vode.
U tiganju zagrejte ulje. Svako srce uvaljajte u brašno i stavite u tiganj. Pržite ih sa...
Vegan predjelo uz pivoTofu se opere u hladnoj vodi veoma dobro. Po želji može da se potopi.
Nakon toga se iseče na krupne kockice i ostavljamo da se ocedi voda.
Suv tiganj, sa dnom koje se ne lepi, se ugreva na ne mnogo jakoj temperaturi...
Škampi uz crveno vinoIsključite, prebacite u odgovarajući tanjir škampe uz crveno vino i pospite svežim peršunom....
Šitake meze uz vinoOčistite šitake pečurke, nemojte da ih perete i ljuštite.
Ako su velike, isecite ih na polovine, a ako su male - ostavite ih tako.
U tiganj stavite 2 kašike maslinovog ulja i zapržite pečurke.
Ringla treba da je...