Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?
14. jul
sotiranja i prženja u dubokom ulju....
Zašto je prženi kikiriki štetan?Zašto je prženi kikiriki štetan?
27. april
U procesu prženja i soljenja ove osobine bivaju značajno smanjene....
Kako obezbediti proteine bez mesa?Kako obezbediti proteine bez mesa?
02. nov.
Važnost proteina za telo je toliko velika da se nazivaju gradivnim elementima tela. Čineći 17 procenata telesne težine, proteini dominiraju kao komponenta mišića, kože, noktiju, kose i očiju i glavnih unutrašnjih organa...
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?
10. nov.
Pržena hrana možda ne izaziva rak, ali izaziva komplikacije sa želucem, pojavu gojaznosti i niz drugih opasnih stanja. Baš iz ovih razloga, konzumiranje pržene hrane treba da svedete na minimum....
Tikvice u teglama za prženjeTikvice u teglama za prženje
27. april
Pripremite tikvice u teglama za prženje da biste što brže napravili omiljene grčke tikvice, kada nemate mnogo vremena, ali želite nešto ukusno....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da sotiramo zalogaje svinjskog mesaKako da sotiramo zalogaje svinjskog mesa
10. jun
Sotiranje sivnjetine je najbolje da se spoji sa prženim krompirom, može se koristiti za salate ili da se doda na rižoto ili testeninu....
Kako da pečemo različite vrste mesa?Kako da pečemo različite vrste mesa?
25. maj
/strong /undefined strongPečenje je metoda kuvanja na indirektnoj suvoj toploti. Uglavnom, meso se sprema na visokoj temperaturi malo da se uhvati korica, pa se temperatura smanji i meso se duže peče iznutra. Sve...
Kako se peče ceo komad mesaKako se peče ceo komad mesa
01. maj
Meso, ispečeno u komadu, ne samo da je izuzetno ukusno, već je i jelo koje se servira u odgovarajućoj posudi i sa pravilno odabranim garnirungom, koji mu obogaćuje ukus. U kuhinji mnogih naraoda ima recepata za pečenje...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Prženi krompir u aparatu za zdravo prženjePrženi krompir u aparatu za zdravo prženje
03. okt.
Operemo i oljuštimo krompir i isečemo ga na štapiće debljine 1 cm. Ponovo operemo hladnom vodom da padne skrob i osušimo. Stavljamo u mašinu i sipamo ulje kašičicom za merenje. Zatvramo i pržimo - 40-45 minuta....
Zašto i kako da zamrznemo jabukeZašto i kako da zamrznemo jabuke
27. dec.
Zašto zamrznavati jabuke Na primer, da biste jeli tokom cele zime ukusne kolače od jabuka. Smrznute jabuke se mogu dodati u pite, kolače ili štrudle od jabuka....
Zašto i kako se potapa čia?Zašto i kako se potapa čia?
03. dec.
Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
Kako da napravite ukusan prženi pirinač?Kako da napravite ukusan prženi pirinač?
23. maj
Poslednji korak je prženje pirinča, koje se radi na veoma vrelom ulju i uz neprekidno, ali pažljivo mešanje. Dodaje se i povrće po izboru, a zašto ne i meso?...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako dijeta bez mesa utiče na vaš intelekt?Kako dijeta bez mesa utiče na vaš intelekt?
03. jul
U poslednje vreme postaje sve rasprostranjenije da ljudi prelaze na neku dijetu - insistiranje na mesu, insistiranje na ugljenim hidratima, izbalansirana ishrana itd. Sve više i više ljudi se brine o svom zdravlju....
Vrste krompira za prženjeVrste krompira za prženje
14. mart
Agrija je druga vrsta, takođe često korišćena za prženje. Dobro je poznata kod nas, najviše u svim polubalkanskim i balkanskim oblastima....
10 mogućih razloga za naglo gojenje10 mogućih razloga za naglo gojenje
30. dec.
Razne bolesti Hipotireodizam je najčešća bolest - razlog za naglo gojenje. Kod nje, funkcija štitne žlezde je ili smanjena ili nedostaje....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Pastrmka na roštilju se odlično slaže sa pečenim i svežim povrćem, kuvanim i prženim krompirom....
Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?
06. dec.
Davanje kurbana (prinošenje žrtve) u našim zemljama je mnogo više od okupljanja naših najmilijih i jedenja ukusne jagnjeće kurban čorbe. Hiljadama godina postojao je običaj da se prinese krvna žrtva da bi se tražilo nešto...
Dijetalna kuhinja: Koja mesa odgovaraju i kako da ih pripremimoDijetalna kuhinja: Koja mesa odgovaraju i kako da ih pripremimo
26. feb.
Na taj način organizam ga usvaja brže nego prženo ili duže kuvano. Prženo meso nije preporučljivo za zdravu ishranu, a u dijetalnim režimima je gotovo zabranjeno, jer se teško vari i narušava želudačnu sekreciju....
Čaj od lipe - zbog čega je koristan i zašto treba da ga pijemo?Čaj od lipe - zbog čega je koristan i zašto treba da ga pijemo?
07. mart
Gotovo da nema osobe koja ne voli miris lipe u proleće ili šoljicu čaja od lipe zimi. A znate li za šta je dobar čaj od lipe? Pokušaćemo da odgovorimo na ova pitanja u narednim redovima. Generalno, postoji oko...
Kako se seče krompir za prženjeKako se seče krompir za prženje
07. sep.
Ovaj način sečenja krompira je idealan za prženje, jer se krompir prži jednako i izgleda estetski lepo. Krompir se seče na trake i neposredno pre prženja ga treba veoma dobro oprati, kako bi se smanjio nivo skroba....
Zlatna pravila za prženje u friteziZlatna pravila za prženje u fritezi
25. feb.
Treba izbegavati prženje do dobijanja tamne ili braon boje namirnica; 4. Kod prženja manjih količina treba da regulišemo dužinu prženja; 5....