Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Mokri kolač iz turske kuhinjeMokri kolač iz turske kuhinje
11. feb.
OStavite glazuru da se ohladi i ravnomerno rasporedite po kremu sočni turski kolač. Tako oblikovani mokri kolač iz turske kuhinje stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati pre serviranja....
Šekerpare - ukusan kolač iz turske kuhinjeŠekerpare - ukusan kolač iz turske kuhinje
07. jun
Skuvajte sirup za kolač. Treba da se ohladi dok vi pravite testo. U činiji umutite maslac i šećer. Dodajte jaja, ali odvojite 1 žumance za premazivanje kolača. Dodajte griz zajedno sa vanilin šećerom i praškom za...
Slatka torta od spanaća iz turske kuhinjeSlatka torta od spanaća iz turske kuhinje
12. mart
Ukrasite slatku tortu od spanaća iz turske kuhinje po želji. Ja sam ukrasila narom tortu od spanaća....
Najpopularnije iz grčke kuhinjeNajpopularnije iz grčke kuhinje
04. dec.
Najpopularnija su: Horiatiki - ili tzv. Grčka salata sa paradajzom, krastavcima, Feta sirom, maslinama, lukom, maslinovim uljem i sokom od limuna....
Pita od razvijenih kora sa kvascem iz turske kuhinjePita od razvijenih kora sa kvascem iz turske kuhinje
08. januar
Neverovatno ukusna pita od razvijenih kora iz turske kuhinje....
Knedle sa hlebom za kebap (specijalitet iz turske kuhinje)Knedle sa hlebom za kebap (specijalitet iz turske kuhinje)
19. april
U posudu nalijte ulje i narendajte u njega na krupno rende očišćenu glavicu luka. Dodajte jaja, sveže mleko i promešajte. Izdrobite suvi hleb na male parčiće i dodajte ga u smesu. Posolite po ukusu i dodajte brašno...
20 tipičnih jela iz bugarske kuhinje20 tipičnih jela iz bugarske kuhinje
24. nov.
Bugarska kuhinja ne pravi izuzetak zbog njenog položaja, godina dominacije i samog načina života....
Albanska kuhinja: Tradicionalna jela i receptiAlbanska kuhinja: Tradicionalna jela i recepti
24. maj
Specijalni proizvodi u albanskoj kuhinji Povrće u albanskoj kuhinji Kao i u svakoj mediteranskoj kuhinji, i u albanskoj dominira povrće. Najpopularniji su patlidžan, paprike, paradajz, krastavac i mahunarke....
Sos za jela sa povrćemSos za jela sa povrćem
04. feb.
Serviramo uz jela od povrća, odgovara za krompir, tikvice ili patlidžan, može i sa drugim....
Tajna turske baklaveTajna turske baklave
06. april
1
Da biste upotpunili slatku harmoniju istočnim noticama, pogledajte naše: - turski koh; - turske kolačiće; - turske tulumbice; - recepte za kunefe; - turske deserte....
Turske tulumbiceTurske tulumbice
09. april
Stavite vodu da provri i dodajte maslac. Uz neprestano mešanje dodajte brašno i mešajte dok se smesa ne zgusne i počne da se odvaja od posude. Skinite sa vatre i dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano mešanje. Od smese...
Turske katmeTurske katme
26. april
Sve sastojke promešajte, smesa treba da bude malo gušća nego za palačinke. Pokrijte krpom i ostavite da se aktivira kvasac oko 30 minuta. Nakon toga u nauljen i ugrejan tiganj sipajte po jednu kutlaču i ispržite do...
Turske katmiceTurske katmice
26. nov.
Kiselo mleko, jaja i ulje umutimo. Odozgo dodajemo sodu, so i brašno. Natavljamo da mutimo. U početku dodajemo 1.5 šolju brašna, ako je potrebno dodajemo još malo. Smesa treba da bude polutečna. Dno pleha malo namažite...
Turske prlenkeTurske prlenke
17. sep.
Prosejte brašno. Napravite udubljenje i dodajte so. Sipajte vodu. Zamesite meko testo. Iskidajte testo na loptice, veličine oraha. Pospite ih brašnom, pokrijte krpom i ostavite na minimum 30 minuta da testo odstoji....
Turske pogačiceTurske pogačice
16. avgust
Sve sastojke promešajte, a brašno dodajte postepeno i po malo. Treba da dobijete meko testo. Od testa napravite loptice, koje prvo dobro uvaljajte, a nakon toga ih prstima lagano rasčupajte na nekoliko mesta. Poređajte...
Turske mekikeTurske mekike
20. maj
Jaja umutiti sa solju i šećerom. Dodati postepeno domaće kiselo mleko, u koje je prethodno stavljena soda. Postepeno dodati brašno sa praškom za pecivo i umesiti mekano, malo lepljivo testo, kao za mekike. Ostaviti da...
JelaJela
27. jun
Jela /Abies/ je rod od 45-55 vrsta zimzelenih četinara iz porodica borova. Sve vrste dostižu visinu od 10 do 80 m i prečnik stabla od 0.5-4 m. Jela se razlikuje od drugih borovih drveta po listovima (iglicama), jer su one...
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje
13. dec.
Krafini iz moje kuhinje su veoma ukusni! Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
Najpopularnija likerska vinaNajpopularnija likerska vina
11. april
U Evropi su slatka vina vekovima bila među simbolima zadovoljstva, gubljenja vremena, slavlja i raskoši sa stilom. Pa ipak, teško da postoji podcenjenija vrsta vina od njih u Bugarskoj. Francuski sotern, španski šeri,...
Najpopularnija portugalska vinaNajpopularnija portugalska vina
29. mart
Portugalija je jedna od zemalja sa dobro razvijenom proizvodnjom vina. Samo pominjanje Portoa dovoljno je da pobudi poverenje ljubitelja prefinjenog ukusa vina. Portugalci duguju svoje vinarstvo starim Feničanima,...
Sos od koprive za jela od povrćaSos od koprive za jela od povrća
30. avgust
Sos od koprive za jela od povrća je gotov....
Sterilizovano pripremljeno povrće za jela sa tikvicamaSterilizovano pripremljeno povrće za jela sa tikvicama
03. okt.
A i nekad se zaboravi da ima soli u konzervi i jela se presole. * Po proceni i ukusu možete dodati i peršun....
Turske lepinjice BazlamaTurske lepinjice Bazlama
10. april
U tiganju, koji je dobro ugrejan, pržite turske lepinje sa veoma malo masnoće ili bez masnoće. Gotove turske lepinje Bazlama premažite maslacem i poslužite tople....
Originalne turske BazlameOriginalne turske Bazlame
11. avgust
Možete da jedete ove originalne turske Bazlame za ručak ili večeru....
Turske baklavice sarajlijeTurske baklavice sarajlije
14. avgust
Turske baklavice sarajlije su gotove....