Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pohovani topljeni sirevi sa kornfleksomPohovani topljeni sirevi sa kornfleksom
01. april
Sir isećemo na krugove, debljine oko 1 cm. Prvo ih potopimo u ledenu vodu, posle u brašno, posle u jaja i na kraju u kornfleks. Pržimo u ugrejanom ulju i ocedimo na ubrusu pre serviranja....
Pohovani sirevi za neočekivane gostePohovani sirevi za neočekivane goste
19. avgust
Jedna ideja za tobože obične pohovane sireve koji su ustvari neobični i interesantniji....
Pohovani sirevi sa gaziranom vodomPohovani sirevi sa gaziranom vodom
31. januar
Dva belanca mikserom umutimo u posebnoj posudi na sneg. U drugoj umutimo dva žumanca + gaziranu vodu + brašno, nakon toga prebacujemo belanca u žumanca, malo promešamo po ivicama, pazimo da mekana smesa ne padne. U...
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečariMleveno meso, boranija i sirevi u đuvečari
21. feb.
Mleveno meso upržiti u malo ulja. Dodati nadrobljen paradajz, naseckanu papriku i boraniju. Dodati začine i skloniti sa vatre. Dodati krem sir, naseckan na parčiće, pa promešati. Smesu podeliti u đuvečare, odozgo narendati...
Pohovani topljeni sirevi po receptu BenijaPohovani topljeni sirevi po receptu Benija
09. nov.
Kada smo napravili sve pohovane sireve, stavite ih u frižider na 20-ak minuta. Uzimamo tiganj sa nelepljivim keramičkim premazom. Sipamo ulje, koje zagrejemo, a zatim stavimo sireve....
Topljeni sirevi sa koricom od krompiraTopljeni sirevi sa koricom od krompira
08. april
Pržite sireve dok ne dobiju zlatnu boju. Po želji možete servirati sa slatkom od borovnica....
Pohovani sirevi sa taljatelama od tikvicaPohovani sirevi sa taljatelama od tikvica
15. mart
Ovaj recept se pretvorio u umetničku kulinarsku terapiju za mene. Pošto nemam spravu za oblikovanje špageta od povrća, igram se sa ljuštilicom i oštrim nožem. Opranu i osušenu tikvicu sečemo na trake i svaku traku na...
Umak od sireva i tamnog pivaUmak od sireva i tamnog piva
07. maj
Servirajte umak od sireva i tamnog piva sa slanim krekerima, čipsom ili prepečenim kriškama....
Pene rigate sa pet sireva i pavlakomPene rigate sa pet sireva i pavlakom
25. okt.
Sipajte isečene komade sireva i mešajte dok se ne pomešaju i rastope. Dodajte pavlaku i ponovo pomešajte da se pavlaka i sirevi dobro pomešaju....
Šampinjoni sa nadevom od sireva i pavlakeŠampinjoni sa nadevom od sireva i pavlake
09. sep.
Šampinjone dobro oprati pod tekućom vodom, ukloniti stabla i ostaviti ih u cediljki da se dobro iscede šeširi. Za nadev umutiti maslinovo ulje sa žumancem, dodati narendani parmezan, kiselu pavlaku, krem sir, sitno naseckan...
Prženi plavi patlidžanPrženi plavi patlidžan
29. sep.
Patlidžan (odaberite onaj sa svetlijom korom) nasecite na dugačke trake. Posolite ga. U tiganju ugrejte ulje i pržite patlidžan sa obe strane do lepe boje. Izvadite i ocedite patlidžan, pa ga poređajte u tanjir i ukrasite...
Chip Butty - Britanski najpoznatiji sendvičiChip Butty - Britanski najpoznatiji sendviči
30. nov.
Za originalni recept najbolje je koristiti beli slatkasti hleb, kriška debljine 1.5 cm. Krompir pripremiti kao pomfrit. Staviti na ubrus da upije višak masnoće. Odvojiti u drugu zdelu, posoliti i začiniti sirćetom,...
Plavi patlidžan na roštiljuPlavi patlidžan na roštilju
24. sep.
1
Gotove plave paradajze na roštilju stavite u posudu i između njih pospite sa malo sirćeta i iseckanog peršuna....
Integralne makarone sa miksom sireva iz rerneIntegralne makarone sa miksom sireva iz rerne
19. mart
Integralne makarone sa miks sirevima iz rerne su veoma ukusne....
Pečeni plavi patlidžan i paprikePečeni plavi patlidžan i paprike
03. okt.
Paprike i plavi patlidžan ispeći. Oljuštiti ih i naseći na komade. Smesu od porvća posoliti. Ulje prepržiti i ostaviti da se ohladi. Sjediniti ga sa sirćetom i naliti u povrće. Dodati naseckane peršun i beli luk....
Plavi patlidžan na francuski načinPlavi patlidžan na francuski način
14. sep.
Plavi patlidžan naseći na kriške, pa ih pobiberiti. Staviti ih u nauljenu tavu, pa ih preliti preostalim maslinovim uljem. Peći ih 5 minuta, u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni....
Najskuplji sireviNajskuplji sirevi
05. dec.
Na pozadini ostalih sireva, postoji nekoliko koji se definitivno izdvajaju od svih. Ovi sirevi spadaju u izvanrednu listu najskupljih sireva na svetu....
Danski plavi sir DanabluDanski plavi sir Danablu
24. januar
Kao svi plavi sirevi, Danablu ima jedinstvenu aromu i veoma poseban bogat ukus sa kiselim notama i oštrim ukusom. Prilično je slan u poređenju sa drugim sirevima....
Najpoznatiji i najčešće na trpezi: kolač sa višnjamaNajpoznatiji i najčešće na trpezi: kolač sa višnjama
29. mart
Prelep, a jednostavan recept moje mame koji koristim i za mafine. Umutiti prvo belanaca, postepeno dodavati šećer, zatim žumanca, pa redom ostale sastojke. Masu izliti u đuvečaru obloženu papirom za pečenje dimenzija...
Zapečeni sireviZapečeni sirevi
12. avgust
Za ove pečene sireve, narezani sirevi se stavljaju u posudu za pečenje. Dodajte komade pomorandže i dobro promešajte. Pravi se mešavina meda i konjaka i preliva se preko sira....
Pohovani sireviPohovani sirevi
10. april
Gotove pohovane sireve stavite na ubrus, pa na rešetku da se ocede....
Deset najpoznatijih italijanskih jelaDeset najpoznatijih italijanskih jela
29. jul
Italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih i najomiljenijih u celom svetu. Karakteriše ga upotreba mediteranskih začina, testenina, aromatičnih sireva, ribe, morskih plodova i mesa....
Najpoznatije sorte belog grožđaNajpoznatije sorte belog grožđa
16. april
Detaljnije ćemo se zaustaviti na belom grožđu, na nekom od najpoznatijih vrsta za konzumaciju, kao i za proizvodnju belog vina....
Najukusniji meki sireviNajukusniji meki sirevi
04. avgust
Gorgonzola Gorgonzola je italijanski plavi sir, napravlje od obranog kravljeg mleka. Može biti masna ili tvrda, mrvičasta i prilično slana, sa "zalogajem" svoje plave žilice. Proizvodi se od kravljeg mleka....
Popularni holandski sireviPopularni holandski sirevi
08. jul
Neke od najpozantijih vrsta sireva nose nazive starih holandskih gradova gde su bili prodavani vekovima. I uprkos tome što su se tradicije spremanja sira malo ili mnogo promenile, njihovi kvaliteti ukusa su isti....