Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pohovani topljeni sirevi sa kornfleksomSir isećemo na krugove, debljine oko 1 cm.
Prvo ih potopimo u ledenu vodu, posle u brašno, posle u jaja i na kraju u kornfleks.
Pržimo u ugrejanom ulju i ocedimo na ubrusu pre serviranja....
01. april
Pohovani sirevi za neočekivane gosteJedna ideja za tobože obične pohovane sireve koji su ustvari neobični i interesantniji....
19. avgust
Pohovani sirevi sa gaziranom vodomDva belanca mikserom umutimo u posebnoj posudi na sneg.
U drugoj umutimo dva žumanca + gaziranu vodu + brašno, nakon toga prebacujemo belanca u žumanca, malo promešamo po ivicama, pazimo da mekana smesa ne padne.
U...
31. januar
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečariMleveno meso upržiti u malo ulja. Dodati nadrobljen paradajz, naseckanu papriku i boraniju.
Dodati začine i skloniti sa vatre. Dodati krem sir, naseckan na parčiće, pa promešati.
Smesu podeliti u đuvečare, odozgo narendati...
21. feb.
Pohovani topljeni sirevi po receptu BenijaKada smo napravili sve pohovane sireve, stavite ih u frižider na 20-ak minuta.
Uzimamo tiganj sa nelepljivim keramičkim premazom.
Sipamo ulje, koje zagrejemo, a zatim stavimo sireve....
09. nov.
Topljeni sirevi sa koricom od krompiraPržite sireve dok ne dobiju zlatnu boju. Po želji možete servirati sa slatkom od borovnica....
08. april
Pohovani sirevi sa taljatelama od tikvicaOvaj recept se pretvorio u umetničku kulinarsku terapiju za mene.
Pošto nemam spravu za oblikovanje špageta od povrća, igram se sa ljuštilicom i oštrim nožem.
Opranu i osušenu tikvicu sečemo na trake i svaku traku na...
15. mart
Umak od sireva i tamnog pivaServirajte umak od sireva i tamnog piva sa slanim krekerima, čipsom ili prepečenim kriškama....
07. maj
Pene rigate sa pet sireva i pavlakomSipajte isečene komade sireva i mešajte dok se ne pomešaju i rastope.
Dodajte pavlaku i ponovo pomešajte da se pavlaka i sirevi dobro pomešaju....
25. okt.
Šampinjoni sa nadevom od sireva i pavlakeŠampinjone dobro oprati pod tekućom vodom, ukloniti stabla i ostaviti ih u cediljki da se dobro iscede šeširi.
Za nadev umutiti maslinovo ulje sa žumancem, dodati narendani parmezan, kiselu pavlaku, krem sir, sitno naseckan...
09. sep.
Prženi plavi patlidžanPatlidžan (odaberite onaj sa svetlijom korom) nasecite na dugačke trake. Posolite ga.
U tiganju ugrejte ulje i pržite patlidžan sa obe strane do lepe boje. Izvadite i ocedite patlidžan, pa ga poređajte u tanjir i ukrasite...
29. sep.
Chip Butty - Britanski najpoznatiji sendvičiZa originalni recept najbolje je koristiti beli slatkasti hleb, kriška debljine 1.5 cm.
Krompir pripremiti kao pomfrit. Staviti na ubrus da upije višak masnoće.
Odvojiti u drugu zdelu, posoliti i začiniti sirćetom,...
30. nov.
Plavi patlidžan na roštiljuGotove plave paradajze na roštilju stavite u posudu i između njih pospite sa malo sirćeta i iseckanog peršuna....
24. sep.
1
Integralne makarone sa miksom sireva iz rerneIntegralne makarone sa miks sirevima iz rerne su veoma ukusne....
19. mart
Pečeni plavi patlidžan i paprikePaprike i plavi patlidžan ispeći. Oljuštiti ih i naseći na komade. Smesu od porvća posoliti. Ulje prepržiti i ostaviti da se ohladi.
Sjediniti ga sa sirćetom i naliti u povrće. Dodati naseckane peršun i beli luk....
03. okt.
Plavi patlidžan na francuski načinPlavi patlidžan naseći na kriške, pa ih pobiberiti. Staviti ih u nauljenu tavu, pa ih preliti preostalim maslinovim uljem.
Peći ih 5 minuta, u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni....
14. sep.
Najskuplji sireviNa pozadini ostalih sireva, postoji nekoliko koji se definitivno izdvajaju od svih. Ovi sirevi spadaju u izvanrednu listu najskupljih sireva na svetu....
05. dec.
Danski plavi sir DanabluKao svi plavi sirevi, Danablu ima jedinstvenu aromu i veoma poseban bogat ukus sa kiselim notama i oštrim ukusom. Prilično je slan u poređenju sa drugim sirevima....
24. januar
Najpoznatiji i najčešće na trpezi: kolač sa višnjamaPrelep, a jednostavan recept moje mame koji koristim i za mafine.
Umutiti prvo belanaca, postepeno dodavati šećer, zatim žumanca, pa redom ostale sastojke.
Masu izliti u đuvečaru obloženu papirom za pečenje dimenzija...
29. mart
Zapečeni sireviZa ove pečene sireve, narezani sirevi se stavljaju u posudu za pečenje.
Dodajte komade pomorandže i dobro promešajte.
Pravi se mešavina meda i konjaka i preliva se preko sira....
12. avgust
Deset najpoznatijih italijanskih jelaItalijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih i najomiljenijih u celom svetu. Karakteriše ga upotreba mediteranskih začina, testenina, aromatičnih sireva, ribe, morskih plodova i mesa....
29. jul
Najpoznatije sorte belog grožđaDetaljnije ćemo se zaustaviti na belom grožđu, na nekom od najpoznatijih vrsta za konzumaciju, kao i za proizvodnju belog vina....
16. april
Najukusniji meki sireviGorgonzola
Gorgonzola je italijanski plavi sir, napravlje od obranog kravljeg mleka. Može biti masna ili tvrda, mrvičasta i prilično slana, sa "zalogajem" svoje plave žilice. Proizvodi se od kravljeg mleka....
04. avgust
Popularni holandski sireviNeke od najpozantijih vrsta sireva nose nazive starih holandskih gradova gde su bili prodavani vekovima. I uprkos tome što su se tradicije spremanja sira malo ili mnogo promenile, njihovi kvaliteti ukusa su isti....
08. jul