Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Riblja čorba od morske ribeRiblja čorba od morske ribe
03. dec.
Svo prvrće osim paradajza prodinstati. Nakon toga dosuti vode i staviti i paradajz, biber i ruzmarin. U posebnom sudu kuvati ribu 10 minuta. Ostaviti da se ohladi i očistiti od kosti. Supa od povrća se ocedi, a povrće...
Najukusnije prlenkeNajukusnije prlenke
06. mart
U činiju prosejte brašno, dodajte so i šećer, pa napravite udubljenje i u njega sipajte vodu i kvasac. Zamesite glatko, homogeno i elastčno testo. Napravite loptu od testa, pokrijte plastičnom folijom i neka odstoji 30...
Najukusnije kifliceNajukusnije kiflice
26. jun
1
Zamesi se testo na uobičajeni način, soda se rastvara u kiselom mleku i dodaje u druge sastojke. Ostavlja se u najlon kesi u frižideru da odstoji 12 sati. Deli se na 6 loptica. Svaka se rayvije u krug i seče na 12 trouglova...
Najukusnije palačinkeNajukusnije palačinke
16. maj
Jaja se umute i u njih se dodaje mleko, ulje, vanila, prstohvat soli, šećer u prahu i rastopljen maaslac. Ponovo se umuti i dodaje se brašno iz dva dela. Muti se dok se ne dobije glatka smesa. Pokriva se krpom i ostavlja...
Najukusnije ćufteNajukusnije ćufte
14. feb.
Krišku hleba umočiti u mleko, nakon toga ocediti. Očistiti luk i papriku i staviti u multipraktik, dodati slaninu, hleb i meso. Sve umešati, a ako nemate multipraktik, možete koristiti mašinu za meso. U posudu staviti...
Najukusnije steneNajukusnije stene
26. nov.
Keks sitno sameljemo. Dodajemo kakao, šećer u prahu i maslac, koji prethodno treba da rastopimo (najbolje u mikrotalasnoj). Sve mešamo dok ne dobijemo testo, oblikujemo stene. Ostavljamo 20 minuta na hladnom. Nakon...
Najukusnije krofneNajukusnije krofne
13. jun
1
Dok su još tople, umočite najukusnije krofne i stavite ih na rešetku da se ohlade. Pospite krofnice čokoladom dok se čokolada nije stegnula, perlicama, zvezdicama, kokosovim brašnom ili šta god da vam padne na pamet....
Najkorisnije ribeNajkorisnije ribe
30. nov.
U stvari, riba, kao i svi morski plodovi, veoma je dobra za telo i obavezno treba jesti ribu bar jednom nedeljno....
Usoljavanje ribeUsoljavanje ribe
22. nov.
Prilikom usoljavanja ribe cilj je da ona bude ukusna, a da pri tome ne izgubi svoje kvalitete ukusa, da ima očuvanu strukturu, da bude blago masna i elastična. Usoljavanje ribe je tradicionalan i jednostavan način za njeno...
Konzervisanje ribeKonzervisanje ribe
17. januar
Za konzervisanje su pogodne sve vrste ribe - morske, rečne i ribe iz jezera. Jedini uslov koji riba treba da ispunjava kako bi bila konzervisana je da bude sveža. Riba se dosta dugo steriliše - oko 6-7 sati....
Morski PlodoviMorski Plodovi
17. sep.
Morski plodovi i njihov dah morskog povetarca često su povezani s prijatnim emocijama leta....
Morska SoMorska So
27. jun
Sastav morske soli Smatra se da je sastav prirodne morske soli najbliži onoj u krvnoj plazmi....
Najukusnije zapečeno jeloNajukusnije zapečeno jelo
18. avgust
Skuvajte krompir u posoljenoj vodi, oljuštite ga i izgnječite. Pasirajte ručnim pasatorom i dodajte maslac, so po ukusu, umućena jaja i sipajte i ugrejano mleko, dobro promešajte. Dodajte krupnije iseckan spanać i promešajte...
Najukusnije seoske palačinkeNajukusnije seoske palačinke
13. mart
Jaja umutiti sa uljem, prstohvatom soli i vanilom. Zagrejati oko 200 ml mleka i u njega rastvoriti kvasac. Dodati šećer, promešati i ostaviti da nadođe. Ostalo mleko zagrejati i dodati u jaja, uz neprekidno mućenje...
Najukusnije marinirane pečurkeNajukusnije marinirane pečurke
11. dec.
/undefined Za recept možete da koristite pečurke koje divlje rastu - običnu mlečaru, šumsku pečurku, bukovaču (samo mladu), zelenu golubicu, modrikaču, maslovku, ali samo ako ih dobro poznajete. Inače se zaustavite kod kultivisanih...
Najukusnije ulične mekikeNajukusnije ulične mekike
30. jul
Promešajte sve sastojke drvenom oklagijom ili špatulom. Ostavite testo da naraste i nakon 2 sata pržite mekike u vrelom ulju. Prema receptu, mekike se umese uveče u dubokoj posudi, čuvaju se u frižideru i ujutru se...
Najukusnije posne sarmeNajukusnije posne sarme
29. januar
Najukusnije posne sarmice su gotove, po želji možete da ih zapečete u rerni, tako što ih poređate u tepsiju, a može i bez ovog koraka....
Predjelo od ribePredjelo od ribe
23. maj
U posudi izgnječite skuvae i oljušten krompir, dodajemo ribu. Dodajemo i mekani maslac i iseckane krastavce i sve pomešamo veoma dobro viljuškom, i izgnječimo. Serviramo predjelo posuto sa iseckanim masinama i prepečenim...
Bujon od ribeBujon od ribe
04. jul
Glava, peraja i kosti ribe se dobro operu vodom. Pre kuvanja glave, vade se škrge i oči. Glava i kosti se preseku na pola. Isečen na šajbne celer, koren od peršuna, lovorov list, so, biber i na krupno isečen luk i začini...
Salata od ribeSalata od ribe
15. okt.
Dimljena skuša se odvaja od kostiju, seče se na tanke ivice i pomeša se sa sitno isečenim lukom, ksielim krastavčićima isečenim na kocke, zelenom salatom i majonezom. Sve se promeša i oblikuje u posudi. Gotova salata...
Najukusniji meki sireviNajukusniji meki sirevi
04. avgust
Koje su najukusnije sorte mekih sireva? Sir Bri Ovo je meki sir od kravljeg mleka​ ​koji potiče iz Francuske, ali je popularan u celom svetu. Ima bledožutu boju i jestivu koru od bele buđi....
Najukusniji turski namaziNajukusniji turski namazi
22. okt.
Najukusniji i poželjniji turski namazi su sledeći. Hajdari Ovaj lagani namaz na bazi ceđenog mleka i belog luka, odgovarajuć za tople letnje dane, je tradicionalan za tursku kuhinju....
Najukusniji jesenji namaziNajukusniji jesenji namazi
01. okt.
Iako većina smatra da je leto godišnje doba tokom kojeg postoji ogroman izbor svežeg voća i povrća, jesen nije nikako za potcenjivanje. Da li se sećate one pesme u kojoj se peva "...A leto je samo kobajagi, ako li zamiriše...
Najukusnije ćufte od krompiraNajukusnije ćufte od krompira
24. maj
Krompir skuvajte, ali da bude malo tvrđi, kao za pire. Posle ga narendajte. Dodajte mu 2 jajeta, sitno iseckan peršun i mirođiju, kumin i so po želji i izmrvljeni sir. U tiganju sa malo ulja propržite iseckan luk i sitno...
Najukusnije makarone iz rerneNajukusnije makarone iz rerne
02. mart
Skuvajte makarone sa prstohvatom soli prema uputstvima na pakovanju. Ocedite ih, neka se ohlade i stavite ih u okruglu tepsiju. Posipajte makarone šećerom, pa poređajte komadiće maslaca. Umutite jaja sa vanilom i svežim...