Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pripremimo Zabajone - anđeoski desert italijanaTopli dani su zvanično iza nas, ali to nije razlog da se odreknemo omiljenih letnjih iskušenja. Jedna od poslastica koja će vas ispuniti vedrim raspoloženjem i po najmračnijem vremenu je anđeoski krem Zabajone....
17. dec.
Čokoladni deserti sa kikiriki puterom - VeganPripremite silikonske čašice za mafine. Usitnite čokoladu i stavite u termootpornu posudu, dodajte polovicu kokosovog ulja.
Stavite posudu iznad lonca s kipućom vodom. Čokoladu potpuno otopite, isključite vatru, ostavite...
26. januar
Omiljeni medenjaciPromešajte šećer sa jajima. Nakon toga se postepeno didaju i ostali sastojci - ulje, ciemt i med.
Brašno se proseje zajedno sa sodom. Nakon toga postepeno se dodaje brašno u jaja.
Meša se neprestano kašiko. Nakon toga...
26. dec.
Omiljeni krompirićiPoslužite ukusne i omiljene krompiriće dok su topli.
Veoma su dobri kada se posluže uz sos Ajoli ili kao prilog uz pečena mesa, šnicle ili ribu.
Probajte i vi omiljene krompiriće.
Prijatno!...
12. dec.
Omiljeni pestoPreporučujem vam da stavite malo maslinovog ulja odozgo, tako da se omiljeni pesto neće brzo pokvariti.
Nek vam je ukusno!...
16. okt.
Omiljeni namazServirajte ukusni omiljeni namaz sa prepečenim kriškama, krekerima ili čipsom i grickalicama po vašem izboru.
Prijatno!...
16. januar
1
Omiljeni TaratorZa ljubitelje taratora ogulimo krastavce, nakon toga ih sečemo na male kockice.
Izmešamo mleko i sipamo u krastavac. Mešamo i sipamo vodu, nakon toga ponovo mešamo.
Stavlja se ulje, mirođija i limunov sok. Izmešate...
13. dec.
Omiljeni bakini kolačiOmiljene bakine kolače možete jesti sa slatkom, medom ili sa čim volite.
Moji omiljeni bakini kolači su sa slatkom od smokava....
25. avgust
Moji omiljeni mafiniMoji omiljeni mafini su spremni za posluženje.
Savet:Jogurt, brašno, ulje i šećer meriti šoljicom za crnu kafu. Koristiti kalup sa dvanaest udubljenja....
27. feb.
Omiljeni čokoladni keksićiU dublju posudu staviti omekšali margarin sobne temperature, dodati šećer, vanilin šećer i umutiti mikserom.
Dodati jaja, med i izmiksati. Zatim umešati so, brašno, prašak za pecivo i izmešati špatulom.
Dodati čokoladne...
05. jun
Omiljeni domaći hlepčićiOmiljeni domaći hlepčići s ostavljaju da narastu 20 minuta.
Peku se na 180 stepeni 20-25 minuta....
22. jul
Moj omiljeni ratatujIsecite svo povrće na krugove iste debljine. Stavite ih u posudu. Posolite, pospote bogatim prstohvatom iseckanog peršuna, prstohvatom bibera i prelijte sa malo maslinovog ulja.
Sve dobro promešajte. Ostavite 30 minuta...
10. dec.
Omiljeni krem bruleŽumanca sa šećerom i vanilom se umute da smesa pobeli.
Pavlaka se zagreva, ali ne da provri, i u tankom mlazu se dodaje uz neprestano mešanje u smesu sa žumancima. Umuti se u homogenu smesu.
Naliva se u posudice za...
29. dec.
Omiljeni čokoladni sufleServirajte ovaj omiljeni čokoladni sufle posut šećerom u prahu i sa kuglom sladoleda po izboru.
Nek vam je slatko!...
20. nov.
Moj omiljeni krompirPresecite krompir na polovine. Stavite ga u nauljeni pleh.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Dok se krompir peče, u jednu posudu stavite sve sastojke za premazivanje.
Kada se pečeni krompir lagano...
08. januar
Moj omiljeni čizkejkKeks i maslac stavite zajedno u blender da se dobro samelju. U slučaju da nemate blender, keks možete izmrviti, maslac istopiti, pa ih zajedno dobro promešati dok ne dobijete smesu nalik biskvitu.
Iseckajte lešnike na...
16. feb.
Lagani turski desertiJedan od najlakših za pripremu, a istovremeno i ukusnih turskih dezerta je takozvani sutlijaš. Za njegovu pripremu su neophodni 2, 5 litra svežeg mleka, 100 grama pirinča, 200 grama šećera u prahu, 50 grama skroba,...
05. maj
Omiljeni kolač sa jabukamaSipajte u namazani kalup za kolač i pecite omiljeni kolač od jabuka na 170 stepeni dok ne bude gotovo....
18. jun
Omiljeni Daikiri sa dinjomZa recept za Daikiri su vam potrebni šejker i pasator.
Sečemo gornji deo dinje kako bi se dobio kao poklopac. Supenom kašikom se vade semenke, a posle izdubimo celo voće.
Prebacujemo voće u šejker i pasiramo ga pasatorom...
04. jul
Omiljeni sutlijaš u rerniKada se ohladi u frižideru, serviram omiljeni sutlijaš u rerni sa izmrvljenim lešnicima....
11. feb.