Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pripremimo Zabajone - anđeoski desert italijanaKako da pripremimo Zabajone - anđeoski desert italijana
17. dec.
Topli dani su zvanično iza nas, ali to nije razlog da se odreknemo omiljenih letnjih iskušenja. Jedna od poslastica koja će vas ispuniti vedrim raspoloženjem i po najmračnijem vremenu je anđeoski krem Zabajone....
Čokoladni deserti sa kikiriki puterom - VeganČokoladni deserti sa kikiriki puterom - Vegan
26. januar
Pripremite silikonske čašice za mafine. Usitnite čokoladu i stavite u termootpornu posudu, dodajte polovicu kokosovog ulja. Stavite posudu iznad lonca s kipućom vodom. Čokoladu potpuno otopite, isključite vatru, ostavite...
Omiljeni medenjaciOmiljeni medenjaci
26. dec.
Promešajte šećer sa jajima. Nakon toga se postepeno didaju i ostali sastojci - ulje, ciemt i med. Brašno se proseje zajedno sa sodom. Nakon toga postepeno se dodaje brašno u jaja. Meša se neprestano kašiko. Nakon toga...
Omiljeni krompirićiOmiljeni krompirići
12. dec.
Poslužite ukusne i omiljene krompiriće dok su topli. Veoma su dobri kada se posluže uz sos Ajoli ili kao prilog uz pečena mesa, šnicle ili ribu. Probajte i vi omiljene krompiriće. Prijatno!...
Omiljeni pestoOmiljeni pesto
16. okt.
Preporučujem vam da stavite malo maslinovog ulja odozgo, tako da se omiljeni pesto neće brzo pokvariti. Nek vam je ukusno!...
Omiljeni namazOmiljeni namaz
16. januar
1
Servirajte ukusni omiljeni namaz sa prepečenim kriškama, krekerima ili čipsom i grickalicama po vašem izboru. Prijatno!...
Omiljeni TaratorOmiljeni Tarator
13. dec.
Za ljubitelje taratora ogulimo krastavce, nakon toga ih sečemo na male kockice. Izmešamo mleko i sipamo u krastavac. Mešamo i sipamo vodu, nakon toga ponovo mešamo. Stavlja se ulje, mirođija i limunov sok. Izmešate...
Omiljeni Lava kolačOmiljeni Lava kolač
04. avgust
Garniramo omiljeni Lava kolač sa sladoledom i gotovi smo....
Omiljeni bakini kolačiOmiljeni bakini kolači
25. avgust
Omiljene bakine kolače možete jesti sa slatkom, medom ili sa čim volite. Moji omiljeni bakini kolači su sa slatkom od smokava....
Moji omiljeni mafiniMoji omiljeni mafini
27. feb.
Moji omiljeni mafini su spremni za posluženje. Savet:Jogurt, brašno, ulje i šećer meriti šoljicom za crnu kafu. Koristiti kalup sa dvanaest udubljenja....
Omiljeni banana kolačOmiljeni banana kolač
30. maj
Namažete omiljeni banana kolač glazurom....
Omiljeni čokoladni keksićiOmiljeni čokoladni keksići
05. jun
U dublju posudu staviti omekšali margarin sobne temperature, dodati šećer, vanilin šećer i umutiti mikserom. Dodati jaja, med i izmiksati. Zatim umešati so, brašno, prašak za pecivo i izmešati špatulom. Dodati čokoladne...
Omiljeni domaći hlepčićiOmiljeni domaći hlepčići
22. jul
Omiljeni domaći hlepčići s ostavljaju da narastu 20 minuta. Peku se na 180 stepeni 20-25 minuta....
Moji omiljeni kanoliMoji omiljeni kanoli
12. dec.
Prijatno sa mojim omiljenim kanolima!...
Moj omiljeni ratatujMoj omiljeni ratatuj
10. dec.
Isecite svo povrće na krugove iste debljine. Stavite ih u posudu. Posolite, pospote bogatim prstohvatom iseckanog peršuna, prstohvatom bibera i prelijte sa malo maslinovog ulja. Sve dobro promešajte. Ostavite 30 minuta...
Omiljeni krem bruleOmiljeni krem brule
29. dec.
Žumanca sa šećerom i vanilom se umute da smesa pobeli. Pavlaka se zagreva, ali ne da provri, i u tankom mlazu se dodaje uz neprestano mešanje u smesu sa žumancima. Umuti se u homogenu smesu. Naliva se u posudice za...
Moj omiljeni kolačMoj omiljeni kolač
17. april
Moj omiljeni kolač je neverovatno ukusan!...
Omiljeni čokoladni sufleOmiljeni čokoladni sufle
20. nov.
Servirajte ovaj omiljeni čokoladni sufle posut šećerom u prahu i sa kuglom sladoleda po izboru. Nek vam je slatko!...
Omiljeni punjeni patližanOmiljeni punjeni patližan
19. jun
Nek vam je ukusno uz omiljeni punjeni patlidžan!...
Moj omiljeni krompirMoj omiljeni krompir
08. januar
Presecite krompir na polovine. Stavite ga u nauljeni pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Dok se krompir peče, u jednu posudu stavite sve sastojke za premazivanje. Kada se pečeni krompir lagano...
Moj omiljeni čizkejkMoj omiljeni čizkejk
16. feb.
Keks i maslac stavite zajedno u blender da se dobro samelju. U slučaju da nemate blender, keks možete izmrviti, maslac istopiti, pa ih zajedno dobro promešati dok ne dobijete smesu nalik biskvitu. Iseckajte lešnike na...
Lagani turski desertiLagani turski deserti
05. maj
Jedan od najlakših za pripremu, a istovremeno i ukusnih turskih dezerta je takozvani sutlijaš. Za njegovu pripremu su neophodni 2, 5 litra svežeg mleka, 100 grama pirinča, 200 grama šećera u prahu, 50 grama skroba,...
Omiljeni kolač sa jabukamaOmiljeni kolač sa jabukama
18. jun
Sipajte u namazani kalup za kolač i pecite omiljeni kolač od jabuka na 170 stepeni dok ne bude gotovo....
Omiljeni Daikiri sa dinjomOmiljeni Daikiri sa dinjom
04. jul
Za recept za Daikiri su vam potrebni šejker i pasator. Sečemo gornji deo dinje kako bi se dobio kao poklopac. Supenom kašikom se vade semenke, a posle izdubimo celo voće. Prebacujemo voće u šejker i pasiramo ga pasatorom...
Omiljeni sutlijaš u rerniOmiljeni sutlijaš u rerni
11. feb.
Kada se ohladi u frižideru, serviram omiljeni sutlijaš u rerni sa izmrvljenim lešnicima....