Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pačetina magreUgrejte malo maslinovog ulja u tiganju (gril ili teflonski) i zapržite pačetinu oko 5-6 minuta, prvo sa kožicom na dole....
19. okt.
Neodoljiva pačetina magrePoređajte magre, ruzmarin, još malo masti i pokrijte aluminijumskom folijom.
Pecite neodoljivu pačetinu magre otprilike 20 minuta. Poslužite je sa ostalim sosom. Sačekajte određeno vreme i posle isecite na porcije....
20. okt.
Pačetina magre sa borovnicamaKada želite da pripremite sofisticiranu pačetinu magre, ali nemate vremena za komplikovane sosove uz nju, evo jedne ideje kako da je poslužite tako da vaše jelo bude idelno završeno i začinjeno na najbrži i jednostavan način...
14. januar
Pačetina Magre bez kožePriprema se ukusni sos za ovo velelepno meso, tako što po pravilu on treba da bude sa slatkim noticama, a ako se kombinuju slatko, kiselo i slano, onda je ovo pravi savršeni dodatak uz pačetinu magre....
23. mart
Pačetina magre na žaruPripremite žar i stavite rešetku na sredinu ili relativno nisku poziciju, blizu žara. Ostavite malo da gore i da ne budu previše "živi", a za to vreme pripremite meso.
2....
18. april
Jednostavna pačetina magre na tiganjuNa dno tanjira stavite tanak sloj slatkog po izboru, odozgo poređajte kriške pačetine magre i posolite.
Prijatno!...
02. jul
Praznična pačetina magre sa pomorandžomOperite i osušite filee. Napravite proreze na koži, nemojte ići do mesa.
Začinite ih solju i biberom. Pospite ih sokom jedne pomorandže.
Pokrijte ih folijom i ostavite na hladnom da se marinuju oko jedan sat.
Ugrejte...
26. januar
Pačetina magre sa sosom Foa graOčistite pačetinu magre od suvišnih površinskih kožica i masnoća. Magre predstavlja pačiji file sa kožom, obično dosta debelom, zbog potkožnog sloja masti.
2....
31. mart
Pačetina magre sa jedinstvenim sosom od limeteNatrljajte magre ruzmarinom i biberom, a so utrljajte samo u kožu. Ostavite sa strane dok ne dođe red da se priprema.
3. Počnite sa sosom, za njega krupnije iseckajte šalot, celer i praziluk....
02. jul
Pačetina magre sa sosom od fizalisa i medomPačetina magre sa sosom od fizalisa i meda je unikatno praznično jelo.
Prijatno!...
11. april
Pačetina magre sa ruzmarinom i slatko-kiselim sosomAko se previše odvija mast ispod kože, preporučujem da je skinete kašikom i izbacite ili sačuvate za pripremu krompira naprimer, zato što ima daje neverovatan ukus.
6....
28. okt.
Pačetina magre iz rerne sa medom i kurkumomGotovu pačetinu magre obavezno serviramo toplu u društvu lepog crvenog vina.
Prijatno!...
08. jul
Vrste kafe prema načinu pripremeOvde se tehnologija pripreme prilično razlikuje od načina pripreme espresa....
04. jun
Bundeva: nutritivna vrednost, prednosti i način pripremeBundeva je omiljeni deo ishrane u jesen i zimu. Ali da li je ona toliko korisna kao što svi tvrde?
Ispostavilo se da je bundeva je veoma hranljiva i ima malo kalorija. Takođe je mnogo raznovrsnija nego što možete zamisliti...
03. dec.
Kako se priprema riba bonito na japanski načinNačin pripreme:
U posudi se pomešaju soja sos, pirinčano sirće, 8 supenih kašika soka od prethodno isceđenog limuna, začin za ribu i list alge kombu....
31. jul
Pačetina sa pirinčemPre svega skuvajte pačje meso. Neka to bude meso od bataka, grudi, krilaca, jer je tu meso masnije, ali veoma ukusno. Meso zajedno sa solju stavite u vodu i odmah dodajte sok od limuna, a zatim i malo šećera, koji će ubrzati...
03. april
Pačetina sa graškomOpranu pačetinu sečemol na porcije i kuvamo u šerpi sa oko 2 litre vode dok meso ne omekša. Najbrže bude u ekspres loncu.
Ugrevamo ulje u tiganju pržimo krupnije isečen luk, celer i dinstamo 5 minuta, poklopljeno....
25. mart
Pačiji magre sa crvenim vinomUkrasite pačiji magre preostalim kruškama!
Veoma ukusan pačiji magre sa crvenim vinom, najveći gurme recept koji sam pravila!...
17. dec.
Pačetina sa rotkvom u đuvečariPačije meso se zaprži u tiganju sa svih strana. Izvadi se i stavlja se sa strane.
Povrće se oljušti i iseče na kocke. Luk se iseče na šajbne i izdinsta se u malo masnoće.
Meso se stavlja u glinenu posudu ili đuvečaru...
20. okt.
Pačetina sa kruškama i krompiromMariniranu pačetinu stavite u pleh sa kožom na gore zajedno sa marinadom i malo masti. Pecite na 150 stepeni 1 sat.
3. Izvadite iz rerne, okrenite meso sa kožom na dole, pojačajte na 200 stepeni i prelijte vinom....
12. januar
Pačetina sa kupusom iz rerneDobro očišćena patka se skuva cela u vodi zajedno sa začinima. Kiseli kupus se isece, posipa se biberom i alevom paprikom i rasporedi u pleh, zajedno sa belim lukom.
Odozgo se stavlja patka i preliva sa oko 1 šoljom bujona...
23. jun
Pačetina sa prazilukom i paradajzomOperemo pačije batake nekoliko puta, očistimo od peruški, prelivamo vodom. Stavljamo na vatru i kad provri, prosipamo vodu i sipamo čistu toplu vodu.
Meso dobro skuvamo i sačuvamo bujon za kuvanje. U šerpi izdinstamo očišćen...
25. april
Pačetina sa medom i karadamonomMahune kardamona se zaprže na suvom tiganju dva minuta. Otvaraju se, semenke se izvade i istucaju se u avanu. Beli luk se iseče na sitno. Beli luk i kardamon se mešaju i dodaje se med, crveno vino, biber, so i soja sos....
12. okt.
Kurkumin - suština i koristiKurkumin je aktivna supstanca koja se nalazi u začinu tipičnom za indijsku kuhinju poznatom kao kurkuma.
Kurkuma je osnovna namirnica u stvaranju začina karija, koji se sastoji od nekoliko različitih začina koji...
29. april
Proantocijanidin - suština i koristiIstorija proantocijanidina počinje još daleke 1531. godine kada je grupa francuskih mornara putovala brodom na nepoznato ostrvo i lokalno stanovništvo ih je spasilo od sigurne smrti specijalnim napitkom napravljenim od...
17. maj