Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pačetina magrePačetina magre
19. okt.
Ugrejte malo maslinovog ulja u tiganju (gril ili teflonski) i zapržite pačetinu oko 5-6 minuta, prvo sa kožicom na dole....
Neodoljiva pačetina magreNeodoljiva pačetina magre
20. okt.
Poređajte magre, ruzmarin, još malo masti i pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite neodoljivu pačetinu magre otprilike 20 minuta. Poslužite je sa ostalim sosom. Sačekajte određeno vreme i posle isecite na porcije....
Pačetina magre sa borovnicamaPačetina magre sa borovnicama
14. januar
Kada želite da pripremite sofisticiranu pačetinu magre, ali nemate vremena za komplikovane sosove uz nju, evo jedne ideje kako da je poslužite tako da vaše jelo bude idelno završeno i začinjeno na najbrži i jednostavan način...
Pačetina Magre bez kožePačetina Magre bez kože
23. mart
Priprema se ukusni sos za ovo velelepno meso, tako što po pravilu on treba da bude sa slatkim noticama, a ako se kombinuju slatko, kiselo i slano, onda je ovo pravi savršeni dodatak uz pačetinu magre....
Pačetina magre na žaruPačetina magre na žaru
18. april
Pripremite žar i stavite rešetku na sredinu ili relativno nisku poziciju, blizu žara. Ostavite malo da gore i da ne budu previše "živi", a za to vreme pripremite meso. 2....
Jednostavna pačetina magre na tiganjuJednostavna pačetina magre na tiganju
02. jul
Na dno tanjira stavite tanak sloj slatkog po izboru, odozgo poređajte kriške pačetine magre i posolite. Prijatno!...
Praznična pačetina magre sa pomorandžomPraznična pačetina magre sa pomorandžom
26. januar
Operite i osušite filee. Napravite proreze na koži, nemojte ići do mesa. Začinite ih solju i biberom. Pospite ih sokom jedne pomorandže. Pokrijte ih folijom i ostavite na hladnom da se marinuju oko jedan sat. Ugrejte...
Pačetina magre sa sosom Foa graPačetina magre sa sosom Foa gra
31. mart
Očistite pačetinu magre od suvišnih površinskih kožica i masnoća. Magre predstavlja pačiji file sa kožom, obično dosta debelom, zbog potkožnog sloja masti. 2....
Pačetina magre sa jedinstvenim sosom od limetePačetina magre sa jedinstvenim sosom od limete
02. jul
Natrljajte magre ruzmarinom i biberom, a so utrljajte samo u kožu. Ostavite sa strane dok ne dođe red da se priprema. 3. Počnite sa sosom, za njega krupnije iseckajte šalot, celer i praziluk....
Pačetina magre sa sosom od fizalisa i medomPačetina magre sa sosom od fizalisa i medom
11. april
Pačetina magre sa sosom od fizalisa i meda je unikatno praznično jelo. Prijatno!...
Pačetina magre sa ruzmarinom i slatko-kiselim sosomPačetina magre sa ruzmarinom i slatko-kiselim sosom
28. okt.
Ako se previše odvija mast ispod kože, preporučujem da je skinete kašikom i izbacite ili sačuvate za pripremu krompira naprimer, zato što ima daje neverovatan ukus. 6....
Pačetina magre iz rerne sa medom i kurkumomPačetina magre iz rerne sa medom i kurkumom
08. jul
Gotovu pačetinu magre obavezno serviramo toplu u društvu lepog crvenog vina. Prijatno!...
Vrste kafe prema načinu pripremeVrste kafe prema načinu pripreme
04. jun
Ovde se tehnologija pripreme prilično razlikuje od načina pripreme espresa....
Bundeva: nutritivna vrednost, prednosti i način pripremeBundeva: nutritivna vrednost, prednosti i način pripreme
03. dec.
Bundeva je omiljeni deo ishrane u jesen i zimu. Ali da li je ona toliko korisna kao što svi tvrde? Ispostavilo se da je bundeva je veoma hranljiva i ima malo kalorija. Takođe je mnogo raznovrsnija nego što možete zamisliti...
Kako se priprema riba bonito na japanski načinKako se priprema riba bonito na japanski način
31. jul
Način pripreme: U posudi se pomešaju soja sos, pirinčano sirće, 8 supenih kašika soka od prethodno isceđenog limuna, začin za ribu i list alge kombu....
Pačetina sa pirinčemPačetina sa pirinčem
03. april
Pre svega skuvajte pačje meso. Neka to bude meso od bataka, grudi, krilaca, jer je tu meso masnije, ali veoma ukusno. Meso zajedno sa solju stavite u vodu i odmah dodajte sok od limuna, a zatim i malo šećera, koji će ubrzati...
Pačetina sa graškomPačetina sa graškom
25. mart
Opranu pačetinu sečemol na porcije i kuvamo u šerpi sa oko 2 litre vode dok meso ne omekša. Najbrže bude u ekspres loncu. Ugrevamo ulje u tiganju pržimo krupnije isečen luk, celer i dinstamo 5 minuta, poklopljeno....
Pačiji magre sa crvenim vinomPačiji magre sa crvenim vinom
17. dec.
Ukrasite pačiji magre preostalim kruškama! Veoma ukusan pačiji magre sa crvenim vinom, najveći gurme recept koji sam pravila!...
Pačetina sa rotkvom u đuvečariPačetina sa rotkvom u đuvečari
20. okt.
Pačije meso se zaprži u tiganju sa svih strana. Izvadi se i stavlja se sa strane. Povrće se oljušti i iseče na kocke. Luk se iseče na šajbne i izdinsta se u malo masnoće. Meso se stavlja u glinenu posudu ili đuvečaru...
Pačetina sa kruškama i krompiromPačetina sa kruškama i krompirom
12. januar
Mariniranu pačetinu stavite u pleh sa kožom na gore zajedno sa marinadom i malo masti. Pecite na 150 stepeni 1 sat. 3. Izvadite iz rerne, okrenite meso sa kožom na dole, pojačajte na 200 stepeni i prelijte vinom....
Pačetina sa kupusom iz rernePačetina sa kupusom iz rerne
23. jun
Dobro očišćena patka se skuva cela u vodi zajedno sa začinima. Kiseli kupus se isece, posipa se biberom i alevom paprikom i rasporedi u pleh, zajedno sa belim lukom. Odozgo se stavlja patka i preliva sa oko 1 šoljom bujona...
Pačetina sa prazilukom i paradajzomPačetina sa prazilukom i paradajzom
25. april
Operemo pačije batake nekoliko puta, očistimo od peruški, prelivamo vodom. Stavljamo na vatru i kad provri, prosipamo vodu i sipamo čistu toplu vodu. Meso dobro skuvamo i sačuvamo bujon za kuvanje. U šerpi izdinstamo očišćen...
Pačetina sa medom i karadamonomPačetina sa medom i karadamonom
12. okt.
Mahune kardamona se zaprže na suvom tiganju dva minuta. Otvaraju se, semenke se izvade i istucaju se u avanu. Beli luk se iseče na sitno. Beli luk i kardamon se mešaju i dodaje se med, crveno vino, biber, so i soja sos....
Kurkumin - suština i koristiKurkumin - suština i koristi
29. april
Kurkumin je aktivna supstanca koja se nalazi u začinu tipičnom za indijsku kuhinju poznatom kao kurkuma. Kurkuma je osnovna namirnica u stvaranju začina karija, koji se sastoji od nekoliko različitih začina koji...
Proantocijanidin - suština i koristiProantocijanidin - suština i koristi
17. maj
Istorija proantocijanidina počinje još daleke 1531. godine kada je grupa francuskih mornara putovala brodom na nepoznato ostrvo i lokalno stanovništvo ih je spasilo od sigurne smrti specijalnim napitkom napravljenim od...