Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!Jela, napravljena u đuvečari su jedna od najbržih i najukusnijih - nije važno da li je reč o nečemu posnom ili jelu s mesom. Osim što bude gotovo veoma brzo, može da se improvizuje - čak i da vam fali nešto iz samog recepta...
31. jul
Konkilie testenina se belim sosomDodaju se makarone i grašak.
Sipa se voda i mleko i dodaje se kockica bujona. Ostavljamo da provri, a nakon toga se smanjuje i ostavljamo samo da se krčka....
22. okt.
Palačinke koje se ne cepajuMleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka.
Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
27. april
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
25. januar
Orada se koricom od orahaU dobijenu mesu po želji dodajte pola ili malo belanca, da bude kao pasta. Ako preskočite belance, jednostavno treba da sameljete ili iseckate sastojke na sitnije.
3....
25. avgust
Kako se prave perlice šećera?Šećerne perle mogu da se oboje po izboru, mogu da budu sa limunom, pomorandžom, vanilom, pitanje je izbora, osećaja i želje.
Šećerne perle se dodaju u suvu teglicu sa poklopcem i imaju dosta dug rok trajanja....
10. nov.
Palačinke o kojima se pričaServiramo čokoladne palačinke o kojima se priča sa isečenim bademima....
27. dec.
Uštipci koji se sami okrećuMasnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću.
Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....
13. mart
Pica se pestom i česteromOdmrznemo testo za picu (ako je zamrznuto), prvo u fizu frižidera a posle na sobnoj temperaturi. Satvljamo ga u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje.
Prvo namažemo testo pastom od paradajza, nakon čega posipamo...
31. maj
Evo kako se marinira ribaRiba je jedna od najkorisnijih namirnica čija je konzumacija obavezna najmanje nekoliko puta nedeljno. Velika raznovrsnost riba je prodnost, a one se mogu pripremiti na više načina, prema vašim željama i ukusu. Specijalitet...
12. dec.
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuPitali ste se, zašto neki ljudi toliko teško oslobađaju masnoće na stomaku?...
08. okt.
Pile u koje ćete se zaljubitiVadi se posuda i skida se folija, vraća se u rernu i zapeče se dok ne porumeni.
Serviramo sa čašom piva i salatom.
Prijatno!...
23. sep.
Keksići koji se tope u ustimaMogu se ostaviti beli, oblikovati i nakon pečenja mogu se posuti šećerom u prahu....
15. maj
Japanski Čizkejk - topi se u ustimaNeka vam je slatko sa mojim japanskim čizkejkom - topi se u ustima!...
26. mart
1
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
25. nov.
Sa ovim moćnim čajem ćeš smršati, smanjićeš holesterol i osećaćeš se kao nov!Čaj od karanfilića ubrzava metabolizam, povećava proizvodnju pljuvačke i želudačnog soka, koji su odgovorni za varenje. To ubrzava sagorevanje masti i ubrzava proces mršavljenjea....
12. okt.
Evo ovako se pravi mekani omletPre nego što napravite vazdušasti omlet u tiganju, ima smisla da se upitate: zašto dobijate raskošna i lagana jela, koja se ne lepe za tanjire i ne pretvaraju se u palačinke kada se ohlade?...
30. januar
Čokoladna torta koja se topi u ustimaOstavite krem u frizideru da se ohladi i posle prelijte čokoladnom kuvertirom....
07. feb.
Pica se piletinom i jajima od prepelicePospite brašnom radnu površinu, dok mesite da vam se ne lepi u početku.
2. Ostavite testo da naraste u posudi namazanoj maslinovim uljem 30-40 minuta ili dok ne udvostruči svoj obim.
3....
16. mart
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiOštrim nožem po površini napravite razreze i stavite hleb da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 40 minuta.
Hleb koji se ne mesi pre pečenja po želji možete da premažete istopljenim maslacem....
28. nov.
Salata se kelerabom i ceđenim kiselim mlekomKelerabu oljuštimo i sečemo na kockice. Prelivamo sokom od limuna i posolimo. Odstoji 15 minuta.
Izgnječimo beli luk. Dodajemo kiselo mleko i mentu. Ovom smesom prelivamo kockice kelerabe.
Prilikom serviranja posipamo...
29. dec.
Piletina se belim vinom i belim lukomPrelijte preko piletine, stavite prepolovljene glavice belog luka i gurnite da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo....
24. sep.