Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!
31. jul
Jela, napravljena u đuvečari su jedna od najbržih i najukusnijih - nije važno da li je reč o nečemu posnom ili jelu s mesom. Osim što bude gotovo veoma brzo, može da se improvizuje - čak i da vam fali nešto iz samog recepta...
Konkilie testenina se belim sosomKonkilie testenina se belim sosom
22. okt.
Dodaju se makarone i grašak. Sipa se voda i mleko i dodaje se kockica bujona. Ostavljamo da provri, a nakon toga se smanjuje i ostavljamo samo da se krčka....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Mleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka. Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Orada se koricom od orahaOrada se koricom od oraha
25. avgust
U dobijenu mesu po želji dodajte pola ili malo belanca, da bude kao pasta. Ako preskočite belance, jednostavno treba da sameljete ili iseckate sastojke na sitnije. 3....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Šećerne perle mogu da se oboje po izboru, mogu da budu sa limunom, pomorandžom, vanilom, pitanje je izbora, osećaja i želje. Šećerne perle se dodaju u suvu teglicu sa poklopcem i imaju dosta dug rok trajanja....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Palačinke o kojima se pričaPalačinke o kojima se priča
27. dec.
Serviramo čokoladne palačinke o kojima se priča sa isečenim bademima....
Uštipci koji se sami okrećuUštipci koji se sami okreću
13. mart
Masnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću. Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....
Pica se pestom i česteromPica se pestom i česterom
31. maj
Odmrznemo testo za picu (ako je zamrznuto), prvo u fizu frižidera a posle na sobnoj temperaturi. Satvljamo ga u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje. Prvo namažemo testo pastom od paradajza, nakon čega posipamo...
Kiflice o kojima se pričaKiflice o kojima se priča
17. januar
Kiflice o kojima se priča! Neka vam je slatko!...
Evo kako se marinira ribaEvo kako se marinira riba
12. dec.
Riba je jedna od najkorisnijih namirnica čija je konzumacija obavezna najmanje nekoliko puta nedeljno. Velika raznovrsnost riba je prodnost, a one se mogu pripremiti na više načina, prema vašim željama i ukusu. Specijalitet...
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuEvo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomaku
08. okt.
Pitali ste se, zašto neki ljudi toliko teško oslobađaju masnoće na stomaku?...
Pile u koje ćete se zaljubitiPile u koje ćete se zaljubiti
23. sep.
Vadi se posuda i skida se folija, vraća se u rernu i zapeče se dok ne porumeni. Serviramo sa čašom piva i salatom. Prijatno!...
Keksići koji se tope u ustimaKeksići koji se tope u ustima
15. maj
Mogu se ostaviti beli, oblikovati i nakon pečenja mogu se posuti šećerom u prahu....
Japanski Čizkejk - topi se u ustimaJapanski Čizkejk - topi se u ustima
26. mart
1
Neka vam je slatko sa mojim japanskim čizkejkom - topi se u ustima!...
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju
25. nov.
Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Sa ovim moćnim čajem ćeš smršati, smanjićeš holesterol i osećaćeš se kao nov!Sa ovim moćnim čajem ćeš smršati, smanjićeš holesterol i osećaćeš se kao nov!
12. okt.
Čaj od karanfilića ubrzava metabolizam, povećava proizvodnju pljuvačke i želudačnog soka, koji su odgovorni za varenje. To ubrzava sagorevanje masti i ubrzava proces mršavljenjea....
Evo ovako se pravi mekani omletEvo ovako se pravi mekani omlet
30. januar
Pre nego što napravite vazdušasti omlet u tiganju, ima smisla da se upitate: zašto dobijate raskošna i lagana jela, koja se ne lepe za tanjire i ne pretvaraju se u palačinke kada se ohlade?...
Čokoladna torta koja se topi u ustimaČokoladna torta koja se topi u ustima
07. feb.
Ostavite krem u frizideru da se ohladi i posle prelijte čokoladnom kuvertirom....
Pica se piletinom i jajima od prepelicePica se piletinom i jajima od prepelice
16. mart
Pospite brašnom radnu površinu, dok mesite da vam se ne lepi u početku. 2. Ostavite testo da naraste u posudi namazanoj maslinovim uljem 30-40 minuta ili dok ne udvostruči svoj obim. 3....
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiHleb sa ajranom, koji se ne mesi
28. nov.
Oštrim nožem po površini napravite razreze i stavite hleb da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 40 minuta. Hleb koji se ne mesi pre pečenja po želji možete da premažete istopljenim maslacem....
Salata se kelerabom i ceđenim kiselim mlekomSalata se kelerabom i ceđenim kiselim mlekom
29. dec.
Kelerabu oljuštimo i sečemo na kockice. Prelivamo sokom od limuna i posolimo. Odstoji 15 minuta. Izgnječimo beli luk. Dodajemo kiselo mleko i mentu. Ovom smesom prelivamo kockice kelerabe. Prilikom serviranja posipamo...
Piletina se belim vinom i belim lukomPiletina se belim vinom i belim lukom
24. sep.
Prelijte preko piletine, stavite prepolovljene glavice belog luka i gurnite da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo....