Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kulinarska tura Uskršnjih jela po svetuSvuda po svetu je drugačije, svako ima svoje kulinarske tradicije za Uskrs, ali tokom ovih dana hrišćani iz svih zemalja obavezno započinju pripremu za svetle praznike....
14. januar
Vanilice po receptu moje bakeNapomena: Koristila sam domaći džem od kajsija.Nekako su mi tako najukusnije.Vi možete koristoti bilo koji džem, marmeladu-po sopstvenom izboru. Čuvajte ih u limenoj kutiji.
Probajte, prijatno!...
30. nov.
1
Kako izgleda doručak različitih nacija po svetuMeđutim, u različitim delovima sveta poslužuju različita jela za doručak.
Sa platformi za dostavu hrane nam daju korisnu informaciju o prehrambenim preferencijama ljudi u različitim krugovima po svetu....
20. avgust
Koja su omiljena jela Rumuna?Takođe, Rumuni obožavaju i pasulj sa svinjskim mesom koji je veoma često konzumirano jelo po njihovim zemljama, ali najpopularnija ostaje tradicija da se kuva za državni praznik....
27. sep.
20 tipičnih jela iz bugarske kuhinjeKuvana teletina
Kuvana teletina je bistra supa od telećeg mesa, šargarepe, krompira i celera. Aromatičnu supu vole i mali i veliki.
13....
24. nov.
Gotova jela koja se mogu zamrzavatiU namirnice koje menjaju svoj kvalitet zamrzavanjem spada kuvani pirinač. To isto važi i za pečeni pirinač, kao i za jela gde preovladava pirinač. Zato se pirinač ne zamrzava kada se spremi....
18. mart
U koja jela se dodaje husk?Stiče popularnost zbog svojih izuzetnih kvaliteta i koristi za organizam. Ekstrakt biljke bela bokvica je zdrava biljka koja je našla mesto u dijetalnoj ishrani širom sveta....
05. jul
U koja jela treba dodati ruzmarin?Dodajte bujon i kuvajte na laganoj vatri dok se malo ne zgusne. Dodajte maslac i umutite blenderom. Začinite solju i biberom....
20. april
Za koja jela se koristi majoran?Veruje se da su stari Egipćani i Rimljani svoje vino začinjavali majoranom kako bi povećali seksualnu potenciju....
07. mart
Koja jela ne mogu bez pimentaUz kuvano vino prolazi kao opcioni začin, ali neizostavno donosi snažan i prijatan ukus.
Mešana aroma pimenta omogućava da se savršeno kombinuje sa drugim začinima....
21. januar
U koja jela se dodaje kardamom?Profesionalni kuvari često koriste kardamom jer njegova aroma poboljšava raspoloženje i pomaže u borbi protiv glavobolje....
22. nov.
Pogledajte koja je hrana za britki umPogledajte galeriju sa najkorisnijom hranom, koja će održati um oštim kao brijač.
page
1. Masna riba
Svi znaju, da riba sadrži sastojke, koji poboljšavaju pamćenje i pojačavaju intelektualne sposobnosti....
25. feb.
Najbolji gulaš na svetuDodajte luk i kuvajte dok ne postane gotovo proziran. Dodajte so, rukolu, sveži korijander i kim.
Kada voda ispari, dodajte pivo, a zatim i vodu. Lagano promešajte, a zatim prokuvajte....
19. feb.
U koja jela treba da dodamo čubar?Nije pretenciozan i pri kuvanju dobro korespondira sa svim vrstama začina. Najčešće su to so, aleva paprika biber, piskavica, kardamom, kurkuma i drugi.
Osim što je začin, čubar se takođe koristi kao moćna biljka....
11. mart
U koja jela treba dodati kajensku papriku?Karakterističan ukus kajenske paprike omogućava da se koristi u pripremi nekih od najpopularnijih pića - Bladi Meri i Kuvano vino....
10. dec.
Pogledajte koja hrana pomaže kod niskog krvnog pritiskaKrvni pritisak može da bude regulisan dobrim namirnicama. Evo nekih od njih koje mogu da vam pomognu:
1. Suvo grožđe - grožđe je najefikasnije rešenje koje pomaže za normalni krvni pritisak. Svaki dan treba da se konzumira...
24. avgust
Najvazdušastije japanske kiflice na svetuOstavite najvazdušastije japanske kiflice na svetu da se ohlade, pre nego što ih izvadite iz kalupa.
Prijatno!...
23. dec.
1
Limun može da bude opasan po vaše zdravlje! Pogledajte kakoVećina nas smatra da je limun blaženstvo za naše zdravlje, kožu i kosu. E, to ustvari nije tako, ali u isto vreme ga prati mnogo neželjenih efekata. Ako konzumirate sok od limuna u velikim količinama u jednom danu,...
02. dec.
Jela, koja obavezno treba da probate u ŠpanijiPogledajte još naših ukusnih predloga španskih deserata....
09. maj
Sos za jela sa povrćemStavljamo paradajz i luk u jednu kaserolu da se kuvaju, posle dodajemo gnječeni beli luk i ostavljamo da provri.
Nakon toga izgnječimo štapnim mikserom da sos za povrće bude gladak....
04. feb.
Punjene tikvice sa mlevenim mesom i pirinčem po receptu moje bakeMožete napraviti i sos od belog luka za tikvice sa mlevenim mesom i pirinčem po bakinom receptu....
12. okt.
Pačija supa koja ugrevaStavljamo da se kuvaju, u početku skidamo penu koja se stvorila.
Kuvamo pola sata i u batake stavljamo i 3 krompira, pažljivo očišćena i oprana. Šargarepu i luk oljuštimo, operemo i isečemo....
26. nov.
Pita koja ne padaU kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir.
Uzmite jednu koru, namažite je četkom...
01. okt.
Pogledajte ovde koja su to najkorisnija ulja za spremanjeSuncokretovo ulje
Suncokretovo ulje, iako nije jedno od najkorsnijih od navedenih, najviše se koristi zbog svoje dostupne cene i visoke temperature, na kojoj se može spremati....
21. nov.
Pogledajte kompletnu promenu devojke koja je skinula 50 kilogramaOna je na Instragramu podelila ceo proces svoje transformacije i na taj načn dokazala da ništa nije nemoguće....
08. mart