Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto je važno da deca jedu sitan sirZašto je važno da deca jedu sitan sir
12. nov.
U ovom članku ćemo vam predstaviti nekoliko činjenica koje dokazuju da je izuzetno važno da deca jedu sitan sir....
Fan si badema? Pogledaj zašto ne treba da preteruješ sa njimaFan si badema? Pogledaj zašto ne treba da preteruješ sa njima
18. jul
Bademi su oduvek bili izvor hranljivih materija i energije. Bademi su sastavljeni od ugljenih hidrata, proteina, masti, magnezijuma i drugog i sastavni su deo doručka u mnogim domaćinstvima širom sveta. Sirovi ili pečeni...
Počnite da kuvate sa GI maslacem! Pogledajte zaštoPočnite da kuvate sa GI maslacem! Pogledajte zašto
30. jul
Vašem telu su potrebne neke masti kako bi mogle da budu ispunjene životno važne funkcije....
Zašto je važna konzumacija jajaZašto je važna konzumacija jaja
20. maj
Holin je važna hranljiva materija koja se koristi za izgradnju ćelijskih membrana u našem telu. Ova hranljiva materija pomaže u proizvodnji signalnih molekula u mozgu, a jaje je puno sa preko 100 mg holina....
Zašto je dobro da uzimamo vodu sa limunom svaki danZašto je dobro da uzimamo vodu sa limunom svaki dan
25. jul
Kiselo voće pomaže organizmu tako što poboljšava sposobnost da apsorbuje gvožđe, a to je važno za imunitet....
Zašto je neophodno da jedemo brokoli?Zašto je neophodno da jedemo brokoli?
09. januar
Da bi se formirali molekuli važni za vid, našem telu je neophodan vitamin A, koji se u velikim dozama može uspešno uneti u organizam iz zelenog povrća....
Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?
14. april
Na dan detoksikacije koji odaberemo, izuzetno je važno osigurati aktivno kretanje....
Sve o zelenom čaju što je važno da znašSve o zelenom čaju što je važno da znaš
22. dec.
Čaj je jedan od najpopularnijih napitaka u celoj zemlji. Tako na primer poznati kineski zeleni čaj danas se pozicionira ne samo kao osvežavajući napitak, već i kao lek koji lako može da se odrazi na blagostanje čoveka...
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?
07. jun
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider? U našoj užurbanoj svakodnevici često moramo da kuvamo večeru. Veći deo ljudi čeka da se jelo ohladi, a upravo pre nego što ga stave u frižider....
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?
11. feb.
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje? Raznorazne zdravstvene koristi su osnovni razlog da pečeno kestenje bude toliko popularno, pored toga što je ukusno. Šta daje ovaj pravi delikates drveta kestena?...
Zašto je korisno da jedemo krompir pire?Zašto je korisno da jedemo krompir pire?
18. dec.
Zašto je krompir pire koristan? Korisna svojstva krompira odavno koriste lekari prilikom lečenje različitih oboljenja....
Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?
25. maj
Čaj od kamilice je napitak napravljen od malih cvetova sličnih beloj radi. Šolja toplog čaja od kamilice je poput zagrljaja - učini da se opustite i osećate prijatno. Koristi čaja od kamilice su odavno poznate: to je drevni...
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoKora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimo
29. avgust
Osim toga, one mogu da budu od velike pomoći kao prirodni i netoksični pročišćavajući preparati za domaćinstvo, repelenti protiv insekata i dezodoransi....
Zašto je važno da jedemo voće i kada je ono najkorisnije?Zašto je važno da jedemo voće i kada je ono najkorisnije?
30. jul
Konzumacija voća se prihvata kao najuobičajenija stvar i često čak i ne shvatamo koristi voća. Voće sadrži pre svega veliku količinu vitamina C koji je neophodan kao materija koja štiti naš organizam od razvoja različitih...
Greška je da gasite sodu u sirćetu! Evo zaštoGreška je da gasite sodu u sirćetu! Evo zašto
09. nov.
Sirće može da se koristi, ali ćete u sledećem članku razumeti zašto je bolje da izaberete drugi sastojak. Kao što smo već spomenuli, kada pomešamo sastojke, odvaja se ugljen dioksid....
Zašto je koristan kefir?Zašto je koristan kefir?
08. feb.
U kefiru se nalaze i važne materije poput oo+rganskih kiselina i peptida važnih za naše zdravlje....
Zašto je kolač gnjecav?Zašto je kolač gnjecav?
13. januar
Takođe pogledajte naše recepte za: - Vazdušasti kolač; - Kolač sa orasima; - Kolač sa jabukama;...
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuEvo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomaku
08. okt.
Pitali ste se, zašto neki ljudi toliko teško oslobađaju masnoće na stomaku?...
Zašto mi se ne pije voda?Zašto mi se ne pije voda?
01. okt.
Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
Zašto ne treba jesti voće uvečeZašto ne treba jesti voće uveče
28. april
1
Nedavno istraživanje lekara specijalista je pokazalo koliko štetan može biti unos voća u večernjim satima. Koliko i da je u principu voće korisno, postoji realna opasnost ako se ne konzumira u umerenim količinama. Voće...
Jedite svinjsku mast umesto maslaca! Pogledajte zaštoJedite svinjsku mast umesto maslaca! Pogledajte zašto
02. april
Konzumacija svinjske masti mnogo više pomaže vašem zdravlju nego konzumacija maslaca. Ovako savetuje britanska nutricionistkinja, koja kaže da svinjska mast može da snizi i nivo lošeg holesterola. To je tako jer ...
Hrana sa gvožđem je obavezna za umni razvoj deteta! Evo zaštoHrana sa gvožđem je obavezna za umni razvoj deteta! Evo zašto
12. jun
Svi roditelji dobro znaju da je pravilna ishrana deteta glavni faktor od kojeg zavisi njihovo zdravlje, rast i razvoj. Njihov meni treba da bude pažljivo odabran i da uključuje raznovrsnu i zdravu hranu, bogatu hranljivim...
Vitamin K2 - zašto je važan i kako da ga nabavimo?Vitamin K2 - zašto je važan i kako da ga nabavimo?
16. mart
Ovaj vitamin ima veoma važnu ulogu u koagulaciji krvi....
Zašto da jedemo kariZašto da jedemo kari
30. mart
Ali važno je da ih ne pregorite. Nakon toga možete da ih sameljete u blenderu. Već znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji....
Zašto da jedemo grožđeZašto da jedemo grožđe
04. mart
Nezavisno od vrste grožđa koje jedete, možete biti sigurni da će vam obezbediti važne vitamine kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin B6, vitamin B i folnu kiselinu....