Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto je važno da deca jedu sitan sirU ovom članku ćemo vam predstaviti nekoliko činjenica koje dokazuju da je izuzetno važno da deca jedu sitan sir....
12. nov.
Fan si badema? Pogledaj zašto ne treba da preteruješ sa njimaBademi su oduvek bili izvor hranljivih materija i energije. Bademi su sastavljeni od ugljenih hidrata, proteina, masti, magnezijuma i drugog i sastavni su deo doručka u mnogim domaćinstvima širom sveta.
Sirovi ili pečeni...
18. jul
Počnite da kuvate sa GI maslacem! Pogledajte zaštoVašem telu su potrebne neke masti kako bi mogle da budu ispunjene životno važne funkcije....
30. jul
Zašto je važna konzumacija jajaHolin je važna hranljiva materija koja se koristi za izgradnju ćelijskih membrana u našem telu. Ova hranljiva materija pomaže u proizvodnji signalnih molekula u mozgu, a jaje je puno sa preko 100 mg holina....
20. maj
Zašto je dobro da uzimamo vodu sa limunom svaki danKiselo voće pomaže organizmu tako što poboljšava sposobnost da apsorbuje gvožđe, a to je važno za imunitet....
25. jul
Zašto je neophodno da jedemo brokoli?Da bi se formirali molekuli važni za vid, našem telu je neophodan vitamin A, koji se u velikim dozama može uspešno uneti u organizam iz zelenog povrća....
09. januar
Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?Na dan detoksikacije koji odaberemo, izuzetno je važno osigurati aktivno kretanje....
14. april
Sve o zelenom čaju što je važno da znašČaj je jedan od najpopularnijih napitaka u celoj zemlji. Tako na primer poznati kineski zeleni čaj danas se pozicionira ne samo kao osvežavajući napitak, već i kao lek koji lako može da se odrazi na blagostanje čoveka...
22. dec.
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?
U našoj užurbanoj svakodnevici često moramo da kuvamo večeru. Veći deo ljudi čeka da se jelo ohladi, a upravo pre nego što ga stave u frižider....
07. jun
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?
Raznorazne zdravstvene koristi su osnovni razlog da pečeno kestenje bude toliko popularno, pored toga što je ukusno. Šta daje ovaj pravi delikates drveta kestena?...
11. feb.
Zašto je korisno da jedemo krompir pire?Zašto je krompir pire koristan?
Korisna svojstva krompira odavno koriste lekari prilikom lečenje različitih oboljenja....
18. dec.
Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?Čaj od kamilice je napitak napravljen od malih cvetova sličnih beloj radi. Šolja toplog čaja od kamilice je poput zagrljaja - učini da se opustite i osećate prijatno. Koristi čaja od kamilice su odavno poznate: to je drevni...
25. maj
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoOsim toga, one mogu da budu od velike pomoći kao prirodni i netoksični pročišćavajući preparati za domaćinstvo, repelenti protiv insekata i dezodoransi....
29. avgust
Zašto je važno da jedemo voće i kada je ono najkorisnije?Konzumacija voća se prihvata kao najuobičajenija stvar i često čak i ne shvatamo koristi voća.
Voće sadrži pre svega veliku količinu vitamina C koji je neophodan kao materija koja štiti naš organizam od razvoja različitih...
30. jul
Greška je da gasite sodu u sirćetu! Evo zaštoSirće može da se koristi, ali ćete u sledećem članku razumeti zašto je bolje da izaberete drugi sastojak.
Kao što smo već spomenuli, kada pomešamo sastojke, odvaja se ugljen dioksid....
09. nov.
Zašto je koristan kefir?U kefiru se nalaze i važne materije poput oo+rganskih kiselina i peptida važnih za naše zdravlje....
08. feb.
Zašto je kolač gnjecav?Takođe pogledajte naše recepte za:
- Vazdušasti kolač;
- Kolač sa orasima;
- Kolač sa jabukama;...
13. januar
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuPitali ste se, zašto neki ljudi toliko teško oslobađaju masnoće na stomaku?...
08. okt.
Zašto mi se ne pije voda?Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
01. okt.
Zašto ne treba jesti voće uvečeNedavno istraživanje lekara specijalista je pokazalo koliko štetan može biti unos voća u večernjim satima. Koliko i da je u principu voće korisno, postoji realna opasnost ako se ne konzumira u umerenim količinama.
Voće...
28. april
1
Jedite svinjsku mast umesto maslaca! Pogledajte zaštoKonzumacija svinjske masti mnogo više pomaže vašem zdravlju nego konzumacija maslaca. Ovako savetuje britanska nutricionistkinja, koja kaže da svinjska mast može da snizi i nivo lošeg holesterola.
To je tako jer ...
02. april
Hrana sa gvožđem je obavezna za umni razvoj deteta! Evo zaštoSvi roditelji dobro znaju da je pravilna ishrana deteta glavni faktor od kojeg zavisi njihovo zdravlje, rast i razvoj. Njihov meni treba da bude pažljivo odabran i da uključuje raznovrsnu i zdravu hranu, bogatu hranljivim...
12. jun
Vitamin K2 - zašto je važan i kako da ga nabavimo?Ovaj vitamin ima veoma važnu ulogu u koagulaciji krvi....
16. mart
Zašto da jedemo kariAli važno je da ih ne pregorite. Nakon toga možete da ih sameljete u blenderu.
Već znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji....
30. mart
Zašto da jedemo grožđeNezavisno od vrste grožđa koje jedete, možete biti sigurni da će vam obezbediti važne vitamine kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin B6, vitamin B i folnu kiselinu....
04. mart