Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jagnjeće pečenje sa lukom i nanomJagnjeće pečenje sa lukom i nanom
13. maj
Jagnjeće pečenje sa lukom i nanom služi se uz prolećnu salatu....
Šta ide uz jagnjeće pečenje?Šta ide uz jagnjeće pečenje?
05. feb.
Prilozi za jagnjeće pečenje Ako ste pored pečenja jagnjetine imali vremena da se bavite i pripremom jagnjeće sarmice – odlično! Savršeno ide uz pečenu jagnjetinu....
Sočni pileći bataci pečeni u kesi za pečenjeSočni pileći bataci pečeni u kesi za pečenje
11. jul
Izvade se i stavljaju u pripremljenu kesu za pečenje sa začinima. Kesa se zatvara i dobro se protrese, da se prekrije sa svih strana. Stavlja se u posudu za pečenje, namazanu sa malo ulja i vode....
Odgovarajući prilog za pečeno mesoOdgovarajući prilog za pečeno meso
24. mart
U zavisnosti od vrste pečenog mesa, uz njega idu različiti prilozi. Za pečeno svinjsko meso je odgovarajući prilog od pečenog ili kuvanog krompira....
Pečenje za Đurđevdan sa zelenišemPečenje za Đurđevdan sa zelenišem
15. okt.
Jagnjeće meso nasecite na krupne komade. U posudu sipajte ulje, dodajte so, alevu papriku, naseckane listove nane, svežeg ruzmarina i mente....
Začini pogodni za sočivoZačini pogodni za sočivo
25. jul
Drugi začin koji je pogodan za sočivo je lovorov list - on ima dosta jak miris i dobro je da ne preterujete, posebno ako ne znate da li će vam se dopasti....
Idealni prilozi za ćufteIdealni prilozi za ćufte
24. feb.
Mogu da budu pečena na roštilju, u rerni ili da se prže u ulju. Osim što su veoma ukusna, priprema ne oduzima mnogo vremena. A zbog ubrzanog načina života, to je takođe veoma važno....
Sosevi pogodni za šnicleSosevi pogodni za šnicle
09. sep.
Tako omiljena šnicla je tradicionalno evropsko jelo koje se priprema od mesa ili mlevenog mesa, pa se pohuje i prži u dubokom ulju. Ovo vrhunsko jelo zauzima počasno mesto u svetu kulinarstva zbog svojih izuzetnih kvaliteta...
Pečena zečetina u posudi za pečenjePečena zečetina u posudi za pečenje
14. maj
Prijatno uz neodoljivu pečenu zečetinu u posudi za pečenje na seoski način!...
Pravila za pečenje mesaPravila za pečenje mesa
02. okt.
Semenke slačice i cimet će pečeno pile učiniti nezaboravnim....
Saveti za pečenje povrćaSaveti za pečenje povrća
02. okt.
Saveti za pečenje povrća na roštilju Pečenje povrća na roštilju je jednostavan i brz način spremanja povrća. Prilikom pečenja postoji verovatnoća da se neravnomerno ispeče ili da izgori, kao i da spadne sa roštilja....
Prlenke, pečene u tosteru za sendvičePrlenke, pečene u tosteru za sendviče
28. okt.
Svaku pečenu prlenku namažemo kravljim maslacem. Serviramo odmah, dok su još tople. Možemo servirati sa kiselim mlekom, šarenom solju i kačkavaljem ili da ukrasimo čime god želimo....
Pečena jagnjeća plećka u papiru za pečenjePečena jagnjeća plećka u papiru za pečenje
05. maj
Skidamo foliju i pravimo prorez na papiru za pečenje sa gornje strane. Zalivamo meso sosovima za zapečenje. Sipamo još vode u tepsiju ukoliko je isparila. Zapečemo jagnjeće meso na još sat vremena....
Posude, pogodne za mikrotalasnuPosude, pogodne za mikrotalasnu
20. april
Papir je pogodan za kratko zagrevanje na niskoj temperaturi, kao i za hranu s niskim sadržajem masti i vode. Domaćinski ubrus je pogodan pri pečenju masnije hrane, jer prima višak masnoće....
Saveti za pečenje celog piletaSaveti za pečenje celog pileta
23. mart
Tako ćete imati odličan i veoma ukusan prilog....
Začini pogodni za jela sa bamijomZačini pogodni za jela sa bamijom
29. sep.
Za pečenu bamiju koriste se zrna svežeg voća, koja se tostiraju na suvom tiganju i začine maslinovim uljem, limunovim sokom, sirćetom i ceđenim belim lukom....
Začini za jagnjeće mesoZačini za jagnjeće meso
14. mart
Kombinujte navedene začine, kako bi vaše jagnjeće meso bilo aromatično i ukusno, ali trebalo bi da budete obazrivi što se tiče dodavanja soli. Nikada nemojte soliti meso unapred ili pre samog pečenja....
Prilog za ribuPrilog za ribu
23. mart
Prilog za pečenu ribu skoro uvek sadrži krompir - on može biri pržen, pečen, kuvan za slalatu ili pire. Naša tri recepta neće biti krompir - jedan od predloga je za pire, ali od graška i pavlake....
Kako da koristimo papir za pečenjeKako da koristimo papir za pečenje
31. maj
Dno kalupa obložite papirom za pečenje i nakon toga namažite masnoćom i brašnom ili namažite sprejem za pečenje. Vaša torta će zagarantovano izaći cela....
Ideje za zdrave prilogeIdeje za zdrave priloge
31. dec.
Osim na klasičan način, humus možete pripremiti i sa avokadom, pečenom crvenom paprikom ili čak graškom....
Jagnjeće pečenje sa krompiromJagnjeće pečenje sa krompirom
05. jul
Za to vreme sečemo luk na sitno, a beli luk gnječimo. Zagrevamo maslac i ulje i popržimo meso 5-6 minuta, uz neprekidno mešanje dok ne porumeni. Dodajemo luk i beli luk....
Jagnjeće pečenje s nanom i lukomJagnjeće pečenje s nanom i lukom
16. april
Postavi se u posudu za pečenje. Mladi luk se očisti i iseče zajedno s nanom. Rasporedi se pored mesa u posudi. Sipamo čašu tople vode, pokrije se folijom i pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dva sata....
Sosevi za pečena mesaSosevi za pečena mesa
02. mart
Za pečeno meso je dobro da spremimo i neki sos, kako ono ne bilo previše suvo. Izabrali smo 3 različita recepta za soseve, koji odlično idu uz pečeno meso....
Sosevi za pečeno mesoSosevi za pečeno meso
01. mart
Sosevi ze pečenu svinjetinu budu veoma ukusni sa crnim vinom, koje je pogodno za zimu - ipak se tada svinjetina više jede....
Skuša u papiru za pečenjeSkuša u papiru za pečenje
26. feb.
Ovaj recept za Pečenu skušu u papiru za pečenje je jednostavan za pripremu i garantuje impresivan rezultat....