Facebook
Omiljeno
Pinterest
Saveti za kuvanje mesaKvalitet kuvanog mesa i jačina bujona zavise uglavnom od odnosa količine mesa i vode. Zbog toga morate pravilno odabrati veličinu posude u kojoj kuvate meso....
Metode za dimljenje mesaZa ovakvu obradu mesa je potrebno od 3 do 7 dana. U nešto ređim slučajevima to može potrajati do 45 dana, ali to je samo kada se dime delikatesne salame....
Sosevi za pečena mesaPrvi recept je za sos s pečurkama, koji je odličan za pečeno svinjsko meso, ali ako hoćete, možete ga kombinovati i sa drugim vrstama mesa....
Pravila za tanak strukDovoljno je poštovati nekoliko pravila vitkih osoba.
Osnovna pravila za tanak struk su:
Pijte vodu
Jedno od najvažnijih pravila je da pijete dovoljno vode svakog dana. Verovatno ste ovo čuli milion puta....
Pravila za sterilizaciju tegliZa sterilizaciju tegli vam je potrebna velika šerpa gde možete staviti tegle, pleh, kuhinjska krpa, voda, sapun, hvatači za hranu i poklopci, kojima ćete kasnije zatvarati tegle....
Pravila za zaista zdravo kuvanjeDobro pravilo je da imate na umu da je količina proteina otprilike veličine špila karata. Obični komad mesa ili drugog proteina ne bi trebalo da bude veći ili deblji od vašeg dlana.
5....
Osnovna pravila za raznovrsnu ishranuOdgovarajuće je da obezbedimo raznovrsnu hranu za svaki dan i da je slažemo. Neka osnovna pravila za raznovrsnu i balansiranu ishranu uključuju:
1. Treba da se izbegava polugotova hrana kao i konzervisana....
Pikantan kečap za pečena mesaOvaj recept za domaći kečap se priprema brzo i lako, koji serviram sa pečenim mesom ili sendvičima.
Operemo paradajz i sameljemo u blenderu. Ljute paprike obavezno obrađujem sa rukavicama....
Medeni sos za pečena mesaČuvajte sos za meso nekoliko dana u frižideru tako što ga držite u zatvorenoj teglici.
Ako je vaš ukus preterano slatko-kiseo, možete da dodate prstohvat šećera.
Medeni sos za pečena mesa je čudesan....
Supa bez mesa za bebePre jelasupe bez mesa za bebe, dodaje se sir i kada treba, dodaje se i žumance jajeta koje ste posebno skuvali....
Idealni začini za sve vrste mesaKari odgovara i svim ostalim vrstama mesa. On je dobar i za svinjsko meso, koje postaje ukusnije sa muskatnim orašćićem i korijanderom....
Saveti za pripremu bujona od mesaEvo kako možete da pripremite jak ili slab bujon od mesa, koji možete koristiti ne samo za direktno konzumianje, nego i za pravljenje raznih soseva....
Saveti za konzerviranje mesa u teglamaNakon što ste već upoznati sa osnovnim pravilima konzerviranja mesa u tegle, predlažemo vam da pogledate i ove konkretne recepte za meso u teglama:
- teleće meso u teglama;
- svinjsko meso u teglama;
- pileće meso...
10 zlatnih pravila za ukusne palačinkeKada pravite testo za palačinke, obavezno prosejte brašno, kako bi imalo više kiseonika.
2. Jaja mutite žicom ili viljuškom i vodite računa da istovremeno pokupite brašno sa dna i sa zidova posude.
3....
Zlatna pravila za prženje u friteziJednu za krompir, drugu za ribu i tako dalje;
Pravila za vreme prženja
1. Temperatura treba da bude konstantna. Temperatura viša od 175-180 stepeni ubrzava stvaranje akrilamida....
Zlatna pravila za pravljenje turske kafeAromatičnu tursku Moka kafu možete pripremiti i kod kuće, poštujući nekoliko sledećih „zlatnih“ pravila. Najčešće je za 1 šolju napitka potrebna jedna puna kašičica fino mlevene kafe i šećera (po želji)....