Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Kvalitet kuvanog mesa i jačina bujona zavise uglavnom od odnosa količine mesa i vode. Zbog toga morate pravilno odabrati veličinu posude u kojoj kuvate meso....
Metode za dimljenje mesaMetode za dimljenje mesa
11. mart
Za ovakvu obradu mesa je potrebno od 3 do 7 dana. U nešto ređim slučajevima to može potrajati do 45 dana, ali to je samo kada se dime delikatesne salame....
Sosevi za pečena mesaSosevi za pečena mesa
02. mart
Prvi recept je za sos s pečurkama, koji je odličan za pečeno svinjsko meso, ali ako hoćete, možete ga kombinovati i sa drugim vrstama mesa....
Pravila za sušenje pečurakaPravila za sušenje pečuraka
25. jun
ili saznajte kako da pravilno sečete pečurke....
Pravila za tanak strukPravila za tanak struk
03. nov.
Dovoljno je poštovati nekoliko pravila vitkih osoba. Osnovna pravila za tanak struk su: Pijte vodu Jedno od najvažnijih pravila je da pijete dovoljno vode svakog dana. Verovatno ste ovo čuli milion puta....
Pravila za sterilizaciju tegliPravila za sterilizaciju tegli
13. januar
Za sterilizaciju tegli vam je potrebna velika šerpa gde možete staviti tegle, pleh, kuhinjska krpa, voda, sapun, hvatači za hranu i poklopci, kojima ćete kasnije zatvarati tegle....
Jednostavni saveti za sotiranje mesaJednostavni saveti za sotiranje mesa
10. jun
Pored sotiranog mesa, preporučujemo vam da isprobate naše recepte za sotirane pečurke ili krompir sote....
Čvrsti argumenti ZA konzumaciju mesaČvrsti argumenti ZA konzumaciju mesa
14. dec.
Takođe se pokazalo da su biljni izvori koji sadrže i gvožđe i vitamin B teži za varenje od mesa. Proteini u mesu održavaju zdravlje mišića....
Pravila za konzerviranje kiselih krastavacaPravila za konzerviranje kiselih krastavaca
08. jul
Voila, sada imate odlične kisele krastavce za zimu, a zašto ne i za leto!...
Pravila za pripremu savršenih buritosaPravila za pripremu savršenih buritosa
08. maj
Ali strpljenje i naporan postupak se isplate za ovo jelo. U svom klasičnom obliku, burito je jelo od mesa, veoma ukusno i hranljivo....
Pravila za zaista zdravo kuvanjePravila za zaista zdravo kuvanje
25. jun
Dobro pravilo je da imate na umu da je količina proteina otprilike veličine špila karata. Obični komad mesa ili drugog proteina ne bi trebalo da bude veći ili deblji od vašeg dlana. 5....
Osnovna pravila za raznovrsnu ishranuOsnovna pravila za raznovrsnu ishranu
01. dec.
Odgovarajuće je da obezbedimo raznovrsnu hranu za svaki dan i da je slažemo. Neka osnovna pravila za raznovrsnu i balansiranu ishranu uključuju: 1. Treba da se izbegava polugotova hrana kao i konzervisana....
Pravila za konzervisanje u teglamaPravila za konzervisanje u teglama
24. avgust
Malo je domaćinstava kod nas, posebno u selima, gde se ne pravi bezbroj tegli kompota, slatka, marmelada ili čak mesa....
Pikantan kečap za pečena mesaPikantan kečap za pečena mesa
11. okt.
Ovaj recept za domaći kečap se priprema brzo i lako, koji serviram sa pečenim mesom ili sendvičima. Operemo paradajz i sameljemo u blenderu. Ljute paprike obavezno obrađujem sa rukavicama....
Marinada za mesa na roštiljuMarinada za mesa na roštilju
07. januar
Pogodna je za svinjske šnicle, govedinu i pileće meso....
Medeni sos za pečena mesaMedeni sos za pečena mesa
06. dec.
Čuvajte sos za meso nekoliko dana u frižideru tako što ga držite u zatvorenoj teglici. Ako je vaš ukus preterano slatko-kiseo, možete da dodate prstohvat šećera. Medeni sos za pečena mesa je čudesan....
Supa bez mesa za bebeSupa bez mesa za bebe
12. feb.
Pre jelasupe bez mesa za bebe, dodaje se sir i kada treba, dodaje se i žumance jajeta koje ste posebno skuvali....
Idealni začini za sve vrste mesaIdealni začini za sve vrste mesa
01. jul
Kari odgovara i svim ostalim vrstama mesa. On je dobar i za svinjsko meso, koje postaje ukusnije sa muskatnim orašćićem i korijanderom....
Saveti za pripremu bujona od mesaSaveti za pripremu bujona od mesa
06. jun
Evo kako možete da pripremite jak ili slab bujon od mesa, koji možete koristiti ne samo za direktno konzumianje, nego i za pravljenje raznih soseva....
Saveti za konzerviranje mesa u teglamaSaveti za konzerviranje mesa u teglama
08. januar
Nakon što ste već upoznati sa osnovnim pravilima konzerviranja mesa u tegle, predlažemo vam da pogledate i ove konkretne recepte za meso u teglama: - teleće meso u teglama; - svinjsko meso u teglama; - pileće meso...
Posle Vaskršnjeg posta! Pogledajte pravilo o konzumaciji mesaPosle Vaskršnjeg posta! Pogledajte pravilo o konzumaciji mesa
08. maj
Dugi vaskršnji post za čišćenje organizma doneće vam mnogobrojne koristi, ali samo ukoliko počnete pravilno da konzumirate meso. U suprotnom možete da naštetite svom zdravlju, kažu nutricionisti....
10 zlatnih pravila za ukusne palačinke10 zlatnih pravila za ukusne palačinke
27. feb.
Kada pravite testo za palačinke, obavezno prosejte brašno, kako bi imalo više kiseonika. 2. Jaja mutite žicom ili viljuškom i vodite računa da istovremeno pokupite brašno sa dna i sa zidova posude. 3....
Zlatna pravila za prženje u friteziZlatna pravila za prženje u fritezi
25. feb.
Jednu za krompir, drugu za ribu i tako dalje; Pravila za vreme prženja 1. Temperatura treba da bude konstantna. Temperatura viša od 175-180 stepeni ubrzava stvaranje akrilamida....
Zlatna pravila za pravljenje turske kafeZlatna pravila za pravljenje turske kafe
17. nov.
Aromatičnu tursku Moka kafu možete pripremiti i kod kuće, poštujući nekoliko sledećih „zlatnih“ pravila. Najčešće je za 1 šolju napitka potrebna jedna puna kašičica fino mlevene kafe i šećera (po želji)....
Pravila odvojene ishrane za bolje varenjePravila odvojene ishrane za bolje varenje
03. avgust
/page pageČetvrto pravilo - Voće i slatkiši se jedu samostalno! Možemo da ih jedemo i za desert, ali da je količina veoma mala....