Facebook
Omiljeno
Pinterest
Saveti za kuvanje mesaZbog toga morate pravilno odabrati veličinu posude u kojoj kuvate meso.
Tokom kuvanja, oko 35 odsto tečnosti sadržane u sirovom mesu pređe u bujon, a to se dešava u prvih petnaestak minuta kuvanja....
Metode za dimljenje mesaDimljenje mesa se primenjuje još od davnina, ne bi li se meso sačuvalo i koristilo duže vreme. Takođe, na taj način se mesu daje specifičan ukus i aroma.
Postoji nekoliko načina dimljenja mesa. Ovaj proces sam po sebi...
Sosevi za pečena mesaZa pečeno meso je dobro da spremimo i neki sos, kako ono ne bilo previše suvo. Izabrali smo 3 različita recepta za soseve, koji odlično idu uz pečeno meso.
Prvi recept je za sos s pečurkama, koji je odličan za pečeno...
Pravila za sušenje pečurakaImajte na umu da se pravilno sušene pečurke savijaju, a presušene pečurke lome.
Ako su vam pečurke presušene, napravite od njih prah od pečuraka....
Pravila za tanak strukDovoljno je poštovati nekoliko pravila vitkih osoba.
Osnovna pravila za tanak struk su:
Pijte vodu
Jedno od najvažnijih pravila je da pijete dovoljno vode svakog dana. Verovatno ste ovo čuli milion puta....
Pravila za sterilizaciju tegliJesenja sezona je najpogodnija za konzervisanje i u to vreme se najviše stavlja voće i povrće u tegle i špajze. Ali da bismo uspeli sa izađemo na kraj, treba da znamo koji je najbolji način za to i šta nam je potrebno...
Jednostavni saveti za sotiranje mesaSotiranje je tehnika brzog prženja proizvoda u maloj količini masti. Masnoća treba da bude jako vruća, a meso ne treba mešati, već okretati pokretom tiganja.
Potrebno je da izaberete odgovarajući tiganj, koji je...
Čvrsti argumenti ZA konzumaciju mesaMeso je kontroverzni deo dijete i same ishrane. Prema nekima - korisna je samo živina, a crveno meso treba izbegavati po cenu života.
Drugi su suprotnog mišljenja - piletina sadrži ogromnu količinu hormona koje treba...
Pravila za zaista zdravo kuvanjeDobro pravilo je da imate na umu da je količina proteina otprilike veličine špila karata. Obični komad mesa ili drugog proteina ne bi trebalo da bude veći ili deblji od vašeg dlana.
5....
Idealni začini za sve vrste mesaJela od mesa mogu da budu raznovrsna ne samo u odnosu na načine pripreme mesa, već i primenom različitih začina, koji se dodaju u njih.
Uobičajeni spisak začina koje koristi svaka domaćica je dosta mali: beli luk, biber...
Saveti za pripremu bujona od mesaBujoni od mesa se mogu pripremiti od raznog mesa, prosto rečeno oni se dele na jake i slabe. Razlika je što se kod prvih nalazi više ekstrata, a kod drugih količina je smanjena.
Jaki bujoni se pripremaju obično od kostiju...
Saveti za konzerviranje mesa u teglamaDonedavno je većina ljudi koja žive na selu uzgajala svakakve životinje. Iako se to danas promenilo, i to najviše zbog toga što ne postoji takva korist od rada i od ulaganja sredstava za ovu aktivnost, uvek je dobro da...
Pikantan kečap za pečena mesaOvaj recept za domaći kečap se priprema brzo i lako, koji serviram sa pečenim mesom ili sendvičima.
Operemo paradajz i sameljemo u blenderu. Ljute paprike obavezno obrađujem sa rukavicama....
Medeni sos za pečena mesaČuvajte sos za meso nekoliko dana u frižideru tako što ga držite u zatvorenoj teglici.
Ako je vaš ukus preterano slatko-kiseo, možete da dodate prstohvat šećera.
Medeni sos za pečena mesa je čudesan....
Supa bez mesa za bebeKada se sve dobro skuva, stavlja se so, ali se pazi da se ne pretera (za bebe količinaso treba da bude manja nego za odrasle).
Nakon toga doajemo i šećer....
Zlatna pravila za pripremu turske kafePrava aromatična turska kafa se može napraviti i u kućnim uslovima, ako se poštuje nikoliko "zlatnih" pravila. Najčešće je za 1 šoljicu potrebna jedna puna kašičica fino samlevene kafe i šećer (po želji)....
10 zlatnih pravila za ukusne palačinkeKada pravite testo za palačinke, obavezno prosejte brašno, kako bi imalo više kiseonika.
2. Jaja mutite žicom ili viljuškom i vodite računa da istovremeno pokupite brašno sa dna i sa zidova posude.
3....
Zlatna pravila za prženje u friteziKorpa ne treba da bude napunjena preko polovine - ponavljamo ovo pravilo, zato što je važno;
Pravila po završetku prženja
1. Važno je da otresemo korpu po završetku prženja....
Kulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesaDa bi pečeno meso bili krtije i ukusnije, postoji nekoliko kulinarskih finesa. Najvažnije, da bi meso bilo ukusno i krhko je da odaberete kvalitetan proizvod.
Kvalitet gotovog jela mnogo zavisi od uzrasta životinje. Što...
Pravilna ishrana za dobar sanAko jedete nešto zdravo na svakih nekoliko sati, pomoći ćete vašem telu i mozgu da postignu pravilan balans hormona i neurotransmitera koji su važni za regulisanje sna.
Recite NE čipsevima!...