Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaća kobasica za sušenjeDomaća kobasica za sušenje
31. avgust
Svinjetina treba da budr 50 % plećka, 50 % grudi, a teletina bez žilica i kožice. Mleveno meso dobro promešajte. Lepo je da odstoji na hladnom 10-12 sati. Napunite creva, probušite iglom. Napravite potkovicu ili...
Čuvanje i sušenje pečurakaČuvanje i sušenje pečuraka
15. jul
Istina je da na ovaj način sušenje bude brže, ali potrošnja električne energije će biti povećana. Ako vam se ovaj način čini previše skupim, probajte drugačiji metod sušenja. Evo šta vam je potrebno za to: 1....
Saveti za konzerviranje pečurakaSaveti za konzerviranje pečuraka
04. okt.
Sa mariniranim pečurkama preporučujemo da pripremite: - salata od pečuraka; - pica sa pečurkama; - špageti sa pečurkama; - ili šnicle sa pečurkama....
Sos od pečuraka za šnicleSos od pečuraka za šnicle
08. jun
Dodajte na sitno isečen beli luk i isečene pečurke, zapržite dok ne dobiju braon boju. Dodajte na male parčiće isečen sir i mešajte dok se ne istopi na laganoj vatri....
Čorba od pečuraka za decuČorba od pečuraka za decu
03. sep.
Servirajte čorbu od pečuraka za decu toplu sa dvopecima. *So nikad nisam stavljala maloj deci, zato je ni u ovom receptu nisam zapisala kao sastojak....
Raskošan sos od pečuraka za šnicleRaskošan sos od pečuraka za šnicle
13. mart
Raskošan sos od pečuraka za šnicle je gotov....
Saveti za pripremu svežih pečurakaSaveti za pripremu svežih pečuraka
13. jul
Pečurke se kuvaju ne više od dva minuta. Nakon toga se proceđuju, svaka pečurka se seče na komadiće, i prže se u prethodno zagrejanom ulju. Male pečurke se ne seku pre prženja....
Sos od pečuraka sa mariniranim pečurkamaSos od pečuraka sa mariniranim pečurkama
19. maj
Nakon što se istopi isključite i servirajte sos za meso uz neku pileću, ćureću ili svinjsku šniclu. Sos od pečuraka sa mariniranim pečurkama je gotov....
Pravila za tanak strukPravila za tanak struk
03. nov.
Dovoljno je poštovati nekoliko pravila vitkih osoba. Osnovna pravila za tanak struk su: Pijte vodu Jedno od najvažnijih pravila je da pijete dovoljno vode svakog dana. Verovatno ste ovo čuli milion puta....
Pravila za pečenje mesaPravila za pečenje mesa
02. okt.
Različite vrste mesa, posebno ptičijeg, se peku prema posebnim pravilima koja ukoliko se naruše, u potpunosti uništavaju ukus i izgled mesa. Posebno je važno da se poštuju ova pravila kod mesa sa nadevom....
Pravila za sterilizaciju tegliPravila za sterilizaciju tegli
13. januar
Jesenja sezona je najpogodnija za konzervisanje i u to vreme se najviše stavlja voće i povrće u tegle i špajze. Ali da bismo uspeli sa izađemo na kraj, treba da znamo koji je najbolji način za to i šta nam je potrebno...
Hrskava pita od pečuraka i maslina za 15 minutaHrskava pita od pečuraka i maslina za 15 minuta
19. sep.
Hrskava pita od pečuraka sa maslinama za 15 minuta je gotova....
Pečurke za bolji sluhPečurke za bolji sluh
04. april
1
Ako pogledamo isečenu pečurku, ona podseća na ljudsko uvo i stoga pečurke mogu da podrže naš sluh. Hajde da vidimo u kojoj meri je ova teorija primenljiva na pečurke....
Pravila za zaista zdravo kuvanjePravila za zaista zdravo kuvanje
25. jun
Zapamtite da možete sačuvati voćni sok ili napraviti sušeno voće. Voćni sokovi i suvo voće, kada se koriste umereno, zdrav su dodatak mnogim jelima....
Osnovna pravila za raznovrsnu ishranuOsnovna pravila za raznovrsnu ishranu
01. dec.
Povećana konzumacija orašastih plodova i semenki će se dobro odraziti na organizam i obezbediće vam pravilnu ishranu....
Pravila za konzervisanje u teglamaPravila za konzervisanje u teglama
24. avgust
Malo je domaćinstava kod nas, posebno u selima, gde se ne pravi bezbroj tegli kompota, slatka, marmelada ili čak mesa....
Sos od pečuraka sa lisičarom, šitake pečurkama i vrganjemSos od pečuraka sa lisičarom, šitake pečurkama i vrganjem
25. mart
Sos za meso začinite majčinom dušicom i poslužite uz pečeno meso, šnicle, ćuftice. Sos od pečuraka za meso sa lisičarom, šitake pečurkama i vrganjem je fantastičan!...
Pravila odvojene ishrane za bolje varenjePravila odvojene ishrane za bolje varenje
03. avgust
pagePrvo pravilo - Da jedemo prvo proteine!...
10 zlatnih pravila za ukusne palačinke10 zlatnih pravila za ukusne palačinke
27. feb.
Kada pravite testo za palačinke, obavezno prosejte brašno, kako bi imalo više kiseonika. 2. Jaja mutite žicom ili viljuškom i vodite računa da istovremeno pokupite brašno sa dna i sa zidova posude. 3....
Zlatna pravila za prženje u friteziZlatna pravila za prženje u fritezi
25. feb.
Korpa ne treba da bude napunjena preko polovine - ponavljamo ovo pravilo, zato što je važno; Pravila po završetku prženja 1. Važno je da otresemo korpu po završetku prženja....
Zlatna pravila za pravljenje turske kafeZlatna pravila za pravljenje turske kafe
17. nov.
Aromatičnu tursku Moka kafu možete pripremiti i kod kuće, poštujući nekoliko sledećih „zlatnih“ pravila. Najčešće je za 1 šolju napitka potrebna jedna puna kašičica fino mlevene kafe i šećera (po želji)....
Pravilna ishrana za dobar sanPravilna ishrana za dobar san
22. jul
Može da se nađe u mesu, mahunarkama, u tamnom zelenom lisnatom povrću, u sušenom voću i drugom. Bakar: reguliše ispuštanje serotonina. Nalazi se u žitnim biljkama, pasulju, lešnicima i drugom....
Pravilna ishrana za čišćenje želucaPravilna ishrana za čišćenje želuca
28. januar
Čišćenje želuca od toksina je preporučljivo kako bi telo moglo pravilno i bez problema da funkcioniše....
Pravilna ishrana za prolećni umorPravilna ishrana za prolećni umor
06. april
Na početku proleća većina ljudi se žali na prolećni umor koji se izražava u stalnom umoru, brzoj iscrpljenosti tokom fizičke aktivnosti, čestim glavoboljama, lošem raspoloženju, nesanici. To je zato što telo gubi...
Kaša od pečuraka s prazilukomKaša od pečuraka s prazilukom
19. april
Možete da dodate i sok od pečuraka. Ostavljamo da provri, dok s vremena na vreme mešamo, da ne zagori. Na kraju dodajemo sirće i posipamo suvom nanom. Ovo je upomena iz mog detinjstva....