Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čaj od godži bobicaČaj od godži bobica
19. okt.
Operite godži bobice u cediljki i sipajte ih u odgovarajuću posudu ili bokalčić. Prelijte prokuvanom, ali hladnom vodom....
Neželjena dejstva kod upotrebe goji bobicaNeželjena dejstva kod upotrebe goji bobica
22. maj
Unos bobica u ovom slučaju povećava rizik od krvarenja. Goji bobice imaju i visok sadržaj selena....
Preporučen dnevni unos godži bobicaPreporučen dnevni unos godži bobica
03. maj
Dnevna i zdrava doza godži bobica je 30 grama na dan....
Šta sadrže godži bobice?Šta sadrže godži bobice?
20. okt.
Godži bobice sve šire ulaze u sastav mnoge zdrave hrane zahvaljujući njihovim koristima za čoveka....
Zelena salata sa godži bobicama i klicama brokolijaZelena salata sa godži bobicama i klicama brokolija
14. mart
Zelena salata sa godži bobicama i klicama od brokolija je gotova....
Zdrava slatka salama sa godži bobicama i urmamaZdrava slatka salama sa godži bobicama i urmama
21. dec.
Na kraju dodajemo ostale sastoje - urme, godži bobice i orahe....
Zdravstvene prednosti Maki bobica (Maki Beri)Zdravstvene prednosti Maki bobica (Maki Beri)
11. nov.
Maki bobice protiv upale Maki bobice su veoma korisne za borbu protiv zapaljenskih procesa u telu....
Prednosti i nedostaci upotrebe semena lanaPrednosti i nedostaci upotrebe semena lana
26. april
Upotrebom lanenog semena se može održavati nivo holesterola....
Šta je godži bobica i za šta je korisnaŠta je godži bobica i za šta je korisna
25. april
Čaj od godži bobica se preporučuje za poboljšavanje vida....
Šećer od urme - prednosti i upotrebaŠećer od urme - prednosti i upotreba
10. april
Kako se to radi i koje su njegove prednosti? Sada ćemo vam to objasniti. Kako se priprema?...
Da li deca smeju da jedu godži bobice?Da li deca smeju da jedu godži bobice?
20. okt.
Takođe saznaj koji preporučen dnevni unos godži bobica....
Brašno od lupine - prednosti i kulinarska upotrebaBrašno od lupine - prednosti i kulinarska upotreba
29. sep.
Ispitivanja su pokazala da nakon samo godinu dana upotrebe ovo brašno dovodi do značajnih poboljšanja brojnih zdravstvenih indikatora koji se odnose na bolesti srca i dijabetes....
Jednostavan kolač bez upotrebe mikseraJednostavan kolač bez upotrebe miksera
21. sep.
Prvo promešajte kiselo mleko i sodu, a nakon toga dodajte šećer, ulje, brašno i na kraju, kakao. Dobro promešajte smesu drvenom kašikom dok ne dobijete homogenu smesu. U nauljeni pleh sipajte smesu sa kakaom i pecite...
Godži BeriGodži Beri
29. avgust
Kulinarska upotreba godži bobica Kulinarska upotreba godži berija je široka, ali je ipak najbolje da se ove bobice, ako ste u mogućnosti, jedu sveže....
Nuspojave acai bobicaNuspojave acai bobica
20. okt.
Zato ne treba da se čudite što postoji mogućnost da dobijete nežljene reakcije kada konzumirate Acai bobice....
Prednosti biljnog čajaPrednosti biljnog čaja
27. maj
Vrste i prednosti biljnih čajeva Trenutno se biljke koriste za primarnu zdravstvenu zaštitu....
Prednosti filtrirane vodePrednosti filtrirane vode
06. maj
Upotreba filtrirane vode je dobra za planetu. Nije tajna da je upotreba plastike jedna od najvećih pretnji po životnu sredinu i mnogi ljudi upravo iz tog razloga traže načine da smanje njenu upotrebu....
Prednosti soka od jabukePrednosti soka od jabuke
22. januar
Jabuka je jedno od najpopularnijeg voća na svetu. Ona je posnata po svom savršenom ukusu, kao i po visokoj hranljivoj vrednosti, pored toga predstavlja popularan niskokaloričan doručak. Može da se konzumira u svako...
Prednosti i mane celeraPrednosti i mane celera
05. mart
Međutim, uz brojne prednosti, konzumacija celera krije poznate zdravstvene rizike - činjenica koju malo ljudi zna....
Prednosti i mane kikirikijaPrednosti i mane kikirikija
19. mart
Prednosti kikirikija je da on ne sadrži holesterol i da je bogat biljnim mastima. Smatra se da konzumacija kikirikija normalizuje krvni pritisak i smanjuje rizik od pojave srčanih oboljenja....
Deset razloga da jedete godži beriDeset razloga da jedete godži beri
14. okt.
Male bobice godži berija su bogate vitaminom C i cinkom, koji su poznati po svojstvima koja stimulišu imunitet. Oni štite od bolesti i brže obnavljaju organizam, posebno nakon upale ili bolesti....
Koje su prednosti bagremovog meda?Koje su prednosti bagremovog meda?
02. mart
Poboljšavanje oštrine vida nije jedina prednost upotrebe meda, zato što on pomaže i adaptaciji očiju u tamnom i jača sočiva oka....
Maldonska so - suština i prednostiMaldonska so - suština i prednosti
08. jul
Kada preterujete sa konzumacijom soli vi nanosite ogromnu štetu svom organizmu. Ovo sigurno znate. Ali da li znate da je so istovremeno i izuzetno neophodna za ljudsko telo. Ona doprinosi njegovoj ravnoteži i bez nje u...
Prednosti i primena zelenih začinaPrednosti i primena zelenih začina
11. jun
Ljudi koriste začine od pamtiveka. Osim što daju ukus i aromu jelima, različiti začini leče razne bolesti. Zeleni začini su neizostavni izvor zdravlja i aroma. Pogledajmo neke od najpoznatijih. Mirođija - bogata...
Kulinarska upotreba šafranaKulinarska upotreba šafrana
28. april
Jedno od glavnih pravila upotrebe šafrana je njegova ekonomična upotreba. Njegova jaka aroma zahteva minimalne količine u dodavanju jelima. Neizostavni je začin svim vrstama ribe i morskih plodova....