Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Palačinke koje se ne cepajuMleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka.
Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
27. april
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
25. januar
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiGotov hleb bez mešenja sa ajranom, koji se ne mesi potpuno ohladite na podmetaču i nakon toga isecite....
28. nov.
Kolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puteromDodajte ovsene pahuljice, suve brusnice, semenke bundeve, neslani badem i mešajte dok se sve ne sjedini.
Smesu prebacite u posudu dimenzija 33X22 cm obloženu papirom za pečenje....
06. januar
Kako se špikuje meso?Ako je meso suvo ili belo, ono se špikuje masnijim mesom - slaninom, šunkom ili se puni komadićima maslaca....
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Da se meso karamelizuje ne znači da se ono napravi da bude slatkog ukusa, već samo da mu se doda plemenita boja i da se pojačaju začini u njemu....
. april
Zašto mi se ne pije voda?Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
01. okt.
Pita koja ne padaMešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir.
Uzmite jednu koru, namažite je četkom sa malo maslaca ili ulja, stavite drugu koru odozgo, namažite sa 3-4 supene kašike od smese....
01. okt.
Testo koje ne stariOvo testo može da se čuva u frižideru barem nedelju dana.
Od testa se prave pogačice, mekike, kora za picu i kolačići.
Testo koje ne stari je gotovo....
21. sep.
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Veliki deo ljudi danas deli se na dve grupe, a upravo oni koji ne konzumiraju meso i oni kod kojih ovaj proizvod svakodnevno prisustvuje u meniju....
22. maj
Kako se pravilno seče meso?Takođe treba da kupujete uvek samo sveže meso.
Možete koristiti hladno, ali i zamrznuto meso, ako izaberete drugo važno je da izvadite iz frižidera 30-40 minuta na sobnoj temperaturi pre pripreme....
18. jun
Koje meso se koliko pečeViljuškom možete proveriti da li je meso gotovo. Ako viljuška lako prolazi kroz meso i iz mesa izlazi providan sok u malim količinama, to znači da rernu možete isključiti....
26. jul
Kako da nam se ne lepi roštiljZačine, marinadu za meso i same namirnice bira majstor roštilja. I najboljim majstorima se ipak ponekad desi da im nešto ne ispadne dovoljno dobro....
20. maj
Kako da nam se ne lepi pirinačU svetu kulinarstva postoji nekoliko stvari koje su "vrh" vrhova. Pirinač i njegovo deljenje na zrna sigurno nije jedno of tih stvari, ali ipak njegovo stalno lepljenje je neprijatno za estetski izgled jela.
Postoji...
18. feb.
Čak ne sumnjate da su ovi neželjeni efekti od semena bundeveSeme bundeve, puno jakih hranljivih supstanci, korisno je za zdravlje. Sa svojim asortimanom minerala i vitamina, to su najbogatije semenke za koje se zna da leče probleme sa prostatom, artritisom, parazitima. Ove semenke...
30. nov.
Prženice koje ne upijaju masnoćuKriške hleba uvaljati u pripremljenu smesu sa jajima i pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.
Prženice odlagati na kuhunjski papir.
Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće....
01. maj
Kako napraviti božićne kolače koji se ne sušeNema ništa bolje od ukusnih domaćih božićnih kolača. Dobro je znati kako ih pravilno spremiti da se ne bi osušili. Pečenje božićnih kolačića nije samo mešenje testa, sečenje oblika i zatim pečenje.
Božićni kolačići...
05. januar
Kojim najčešće korišćenim proizvodima se ne sme predozirati?Hleb, jaja, banane su proizvodi, koje konzumiramo svakog dana. Oni su korisni, zato što sadrže vitamine, minerale i druge dragocene hranljive materije, ali ne sme se predozirati, inače možemo ugroziti svoje zdravlje....
05. sep.
Prženi pirinač - ne na kineski načinPirinač se opere i skuva se u posoljenoj vodi. Nakon što je gotov iscedi se i opere hladnom vodom. U šerpu se stavlja maslinovo ulje da se zagreje.
Kada je maslinovo ulje spremnog dodaje mu se krupno isečen luk....
13. jun
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Zbog svog bogatog sastava, meso je dobro za kožu, digestivni trakt, srce, a takođe i za osobe sa anemijom.
Ovo meso nije samo korisno, već ima i odličan ukus....
05. nov.
Namirnice koje ne bi trebalo da se jedu zajednoEksperti kažu da pojedine kombinacije namirnica, koje svakodnevno konzumiramo, u suštini nimalo nisu korisne i trebalo bi da izbegavamo da ih zajedno konzumiramo.
Alkohol sa dijetskom koka - kolom
Šećer u koka-koli...
23. feb.
Kako se sprema meso od divlje svinjeZa kulinarsku obradu se koristi meso koje je očišćeno od čekinja. Meso divlje svinje, posebno ako je nešto starije, ima neprijatan miris....
28. feb.
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaUgrejte tiganj sa uljem i pržite tikvice dok ne dobiju zlatnu boju.
Videćete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj....
11. avgust
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuTesto se ne mesi ponovo, kidaju se loptice velličine mandarine, razvlače se rukama, pravi se rupa u sredini i prži se u zagrejanom ulju.
Mekike su mekane kao patišpanj a najviše od svega - nisu masne!...
26. maj
1