Facebook
Omiljeno
Pinterest
Narodni recept-čistač creva!Uz pomoć klizmi samo mali deo debelog creva se čisti. Čišćenje creva uz pomoć aparata je dosta skupo, oduzima vreme i naružava crevnu mikrofloru....
Pročišćavanje debelog creva sa dva sastojkaPrebacite u staklenu teglu sa poklopcem.
U posudu stavite kiselo mleko i 1 supenu kašiku lanenog semena. Promešajte i servirajte.
Prve nedelje uzimajte 100 g kiselog mleka sa 1 supenom kašikom lanenog semena....
Narodna medicina sa kamilicomNarodna medicina nudi lečenje bez hemije i zbog toga se popularnost ovog načina rešavanja zdarvstvenih problema ne opada....
Narodna medicina sa cimetomTakođe se koristi i u narodnoj medicini kao lek za razne bolesti u kombinaciji cimet i med.
Cimet za bolesti srca
Svaki dan jedite hleb za doručak, ali ga umesto džemom premažite pastom od meda i cimeta u prahu....
Narodna medicina sa estragonomOva svojstva mu određuju dostojno mesto u narodnoj medicini.
Sastav estragona
Listova i stabla biljke sadrže eterična ulja, kumarin, alkaloide, flavonoide, tanine....
Narodna medicina sa lofantomU tibetanskoj narodnoj medicini, deo biljke koji se nalazi iznad zemlje, najčešće se koristi kao sredstvo opše namene, u vidu čaja....
Narodna medicina sa listovima orahaMožda ste čuli da su istaknuti narodni iscelitelji kao što su Petar Danov i Petar Dimkov preporučivali da se bebe kupaju u sunčanoj vodi, u koju su potopljeni listovi oraha, kako ne bi došlo do razvoja rahitisa....
Narodna medicina sa divljim kestenomBiljka je kod nas vekovima dobro poznata, a blagotvorne koristi koje pokazuje u nizu stanja su potvrđene ne samo od strane narodnih lekara, već i naučnika....
Najukusnija jela sa trpeze slovenskih narodaSuši, pica i rižoto sa morskim plodovima nalazi se među najomiljenijim jelima celog sveta. Ali složite se ipak da jela tradicionalna za slovenske zemlje ni po čemu ne odstupaju i od najukusnijih specijaliteta. Prisetite se...
Jednostavan recept kod lenjih crevaRecept jejednostavan za pravljenje i veoma efikasan kod problema sa lenjim crevima, neredovnim odlaskom u toalet ili hroničan zatvor (konstipacija)....
Jednostavna čorba od jagnjećih crevaIzvadimo creva i isečemo ih na stino, nakon čega ih vraćamo nazad u bujon zajedno sa opranim pirinčem, isečenim lukom na sitno, maslacem i alevom paprikom.
Kuvamo čorbu 10-15 minuta na umerenoj vatri....
Pita sa tri jajetaNamažite pleh i stavite dve kore, naprskajte sa malo ulja, pospite smesom i izmrvite sir. Stavite ponovo koru i ponovite isto....
Torta sa tri jajaPromešaju se jaja sa šećerom i vanilom. Dodaje se ulje. Nakon toga dodajemo brašno s praškom za pecivo i promešamo dobro.
SIpamo vodu/mleko i mešamo dok ne postane homogena smesa....
Prženice sa tri sastojkaU posudi se umute tri sastojka - jaja, kiselo mleko i brašno.
Svaka kriška se topi sa obe strane i prži u zagrejanom ulju dok ne postane zlatasta.
Serviramo sa slatkom, šećerom u prahu ili sirom....
Pletenica od jagnjećih creva i sarmiceIsperite creva pod mlazom tople vode, jedno po jedno, vodeći računa da mlaz prolazi kroz crevo.
Svaki pravougaonik umotajte sa oko 20 cm creva i vežite tako da dobijete malu sarmu....
Čorba od jagnjećih škembića i crevaSkuvane škembiće i creva sitno naseći.
Zagrejati ulje i dodati brašno, pa ga pržiti dok ne promeni boju. Zatim naliti toplu vodu i dobro promešati, dok smesa ne postane homogena....
Pitice sa tri vrste siraU posudi promešajte naseckani celer, jaja, sireve, na sitno naseckanu mirođiju i začine.
Uzmite 2 kore i premažite ih rastopljenim maslacem. Stavite nadev i umotajte u pužić.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite nadev...
Lake orasnice sa tri namirniceBelanca se umute u vazdušasti sneg i u porcijama im se doda šećer u prahu. Nakon toga se dodaju i sitno samleveni orasi.
Pomoću kašučice se grebe smesa i formiraju se manje loptice koje se poređaju na papir za pečenje....
Marmelada sa tri vrste voćaIsečemo na četvrtine, prelivamo sa tri šolje vode i kuvamo dok ne omekšaju. Nakon toga ih pasiramo.
Operemo breskve i očistimo od koštica....
Kiflice sa tri vrste ratlukaKiflice sa ratlukom se ređaju na papir za pečenje.
Kiflice pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 15-20 minuta.
Izvadite i pospite šećerom u prahu!
Prijatno sa mojim kiflicama sa tri vrste ratluka!...