Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Rib eye steakRib eye steak
12. jun
Posolimo rib eye steak solju i biberom i pospemo 1 supenom kašikom maslinovog ulja. Dobro razmažemo prstom i isto ponovimo i sa druge strane....
Teleći Rib eye steak roštilj sa marmeladom od lukaTeleći Rib eye steak roštilj sa marmeladom od luka
28. sep.
Serviramo tople sa marmeladom od luka i svežom zelenom salatom. Veoma ukusan teleći rib eye steak roštilj sa marmeladom od luka....
Rib eye steak sa peper sosom i prilogomRib eye steak sa peper sosom i prilogom
19. mart
U ugrejanom tiganju sa maslinovim uljem pečemo stek oko 7-8 minuta, dodajemo struk ruzmarina, so i biber po ukusu da se začini. Za prilog - ugrevamo maslac u tiganju i dodajemo sitno iseckan crni luk i pečurke. Začinimo...
Najsočniji rolat od mesaNajsočniji rolat od mesa
12. feb.
Na zagrejanom ulju ispeći kajganu, ali ne do kraja, i rasporediti je preko mase od mesa....
Stejkovi od lignjiStejkovi od lignji
17. dec.
Serviramo stejkove od lignji sa omiljenom salaticom i čašom vina....
Šta je Ribaj (Rib-eye) stejk?Šta je Ribaj (Rib-eye) stejk?
22. sep.
Ribaj stejk (Rib-eye Steak) je mramorna govedina za pravljenje najboljih stejkova. Ima odlične kvalitete ukusa, goveđe meso je bogato korisnim materijama, kao što su gvožđe, cink, selen, proteini i fosfor....
Najjednostavniji i najsočniji mafini od siraNajjednostavniji i najsočniji mafini od sira
09. okt.
Najlakši i najsočniji mafini od sira savršeni su za ukusnu jutarnju ili popodnevnu užinu!...
Recept sa kurkumom nas čuva od svih bolestiRecept sa kurkumom nas čuva od svih bolesti
23. sep.
Američka lekarka Karolin Andersen tvrdi da recept, u kojem ima samo tri sastojka, može da nas sačuva od mnogih bolesti, uključujući i rak. Ona smatra da su biber, kurkuma i maslinovo ulje izuzetno korisni i mnogi ljudi...
Ribaj stejk na roštiljuRibaj stejk na roštilju
15. avgust
Zagrejte roštilj i stavite stejkove, pecite juneće stejkove 15-20 minuta sa svake strane. Pred kraj pečenja dodajte čeri paradajz i paprike u pečeni ribaj stejk na roštilju....
Preporučujuća dnevna doza svih vitamina i mineralaPreporučujuća dnevna doza svih vitamina i minerala
31. dec.
Čitanje etiketa na savremenim prehrambenim proizvodima stvara utisak da su bukvalno svi hranljivi proizvodi od flaširane vode do slatkiša obogaćeni vitaminima i mineralima. Sa jedna strane ovo uopšte ne zvuči loše, zato što...
Ribaj stejk sa senfom na roštiljuRibaj stejk sa senfom na roštilju
07. jun
Očistite ribaj stejkove od žila i opni. Čekićem za meso ih izlupajte da budu tanji i oblikujte im krajeve....
Koristi od čaja od naneKoristi od čaja od nane
26. nov.
Čaj od nane je omiljen mnogima. Uz divnu aromu i svežinu, doneće vam mnoge koristi za zdravlje i izgled. Evo koje su to koristi: - Smiruje nervni sistem. Čaj od nane je prirodni sedativ za teški stres. Smiruje napetost...
Koristi od slatka od malinaKoristi od slatka od malina
17. jun
Teško je odgovoriti koje je najmirisnije šumsko voće, ali malina će sigurno biti među glavnim kandidatima. Primamljivo po ukusu i neodoljive arome, ovo malo voće je podjednako poželjno kako u svežem, prirodnom, tako i...
Koristi od soka od jagodaKoristi od soka od jagoda
17. jun
Jagode se s pravom mogu nazvati jednom od najukusnijih i najprimamljivijih vrsta voća. Želja da ih okusimo javlja se u nama i samim gledanjem ploda jagodena slici. Sok od jagoda čuva vredna svojstva jagoda, ali ljudi...
Koristi od soka od artičokeKoristi od soka od artičoke
01. april
Artičoka je gorko povrće, veoma korisno za održavanje zdravlja i prilično ukusno ako ga pravilno pripremite. Sok od artičoke se, s druge strane, ne može opisati kao ukusan. Međutim, njegove koristi su u mnogim pravcima...
Koristi od soka od malinaKoristi od soka od malina
31. maj
/undefined Malina je niskokalorično voće, pa je možete konzumirati bez ograničenja u količinama. Šećer je lako svarljiv - malina sadrži fruktozu i glukozu. Sok od maline, poput malina, bogat je organskim kiselinama...
Koristi od čaja od lista lovoraKoristi od čaja od lista lovora
29. jul
Lovorov list je dobro poznat začin, on ima lekovita svojstva ako se uzima u obliku napitka. U kulinarstu se on koristi mnogo za svinjsko i teleće meso, ide dobro iz uz posna jela kao što je sočivo. Ima mnogo specifičan...
12 zdravih koristi od soka od cvekle12 zdravih koristi od soka od cvekle
06. dec.
Cvekla je povrće koje neki ljudi vole, drugi ne posebno. Ona postepeno počinje da bude poznata kao superhrana, posebno poslednjih decenija. Istraživanja navode da konzumiranje soka od cvekle može biti od koristi po vaše...
Koristi od konzumiranja čaja od listova malineKoristi od konzumiranja čaja od listova maline
09. nov.
Možemo da napravimo čaj od svih vrsta lekovitog bilja i korisnih biljaka, kao i mešavinu nekih od njih. Čaj od listova maline nije toliko popularan kao druge vrste čaja, ali su njegove koristi značajne. Listovi ove biljke...
Velike zdravstvene koristi od čorbe od bundeveVelike zdravstvene koristi od čorbe od bundeve
09. nov.
Tokom hladnih meseci jesenje i zimske sezone, jedan plod iz bašte osvetljava trpezu svojom sunčanom bojom, greje nas svojim prisustvom, dajući vitalnost i dobro raspoloženje u radnim danima. To je bundeva. Zdravstvene...
Jaja od prepeliceJaja od prepelice
25. april
Vekovima unazad se za jaja prepelice se govori da su veoma vredan dar prirode i ukusna i korisna namirnica. Ova mala i šarena jaja se dobijaju od prepelica, koje su same po sebi nežne i graciozne ptice. Njihova jaja se...
Meso od nojaMeso od noja
27. sep.
Ako ste među ljubiteljima mirisnih stejkova, možete da meso noja pospete začinima kao što su ruzmarin, žalfija, biber, beli biber, kumin, kari, bosiljak, beli luk i drugo....
Ulje od RepiceUlje od Repice
27. sep.
Ulje od repice je biljno ulje, koje je od nedavno sve popularnije i sve više se koristi u balkanskim kuhinjama. Ono se dobija od biljke repice, koja je jedna od glavnih uljanih kultura u svetu. Dobija se presovanjem sitnih...
Ulje od KikirikijaUlje od Kikirikija
25. sep.
Ulje od kikirikija je blago biljno ulje, koje nakon obrade čuva aromu i ukus kikirikija. Ulje od kikirikija je popularno u azijskoj kuhinji isto kao i maslinovo ulje u mediteranskoj. Ima visoku tačku dimljenja. Postoje...
Zavisnost od čokoladeZavisnost od čokolade
07. sep.
Sa povodom ili bez, čokolada je jedno od najpopularnijeg slatkgo iskušenja koje može da se konzumira u različitim oblicima i kao dodatak različitoj drugoj hrani. Osnovni sastojci prave čokolade su kakao masa i kakao...