Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Koristi od slatka od malina

Koristi od slatka od malina

Iliana AngelovaIliana Angelova
Početnik
3955
Slatko od malina

Teško je odgovoriti koje je najmirisnije šumsko voće, ali malina će sigurno biti među glavnim kandidatima. Primamljivo po ukusu i neodoljive arome, ovo malo voće je podjednako poželjno kako u svežem, prirodnom, tako i u prerađenom stanju.

Slatko od maline nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ukusna poslastica odmah budi uspomene na detinjstvo, sa ukusom i mirisom slatka od malina na palačinkama za doručak ili samo ukradenom kašikom iz tegle, jer je slatko od mirisnog šumskog voća praznik za sva čula.

Pored jedinstvenog ukusa, teško je postaviti pitanje ima li koristi od ove poslastice i koje su to? Dugo je proučavano šta našem telu daje slatko od maline, ali kako se nastavlja ispitivanje ovog prehrambenog proizvoda, pojavljuju se nove činjenice o njemu. Ispostavilo se da je slatko od malina slatki iscelitelj mnogih stanja.

Najpoznatiji je antipiretički efekat prerađenih malina, izazivajući obilno znojenje. To se dešava zbog supstanci u plodu koje imaju slična svojstva kao i aspirin, ali bez njegovih neželjenih efekata.

Postoji koncept sirovog slatka od malina. To su sveže narendani plodovi pomešani sa šećerom. Međutim, malina mora biti pripremljena kod kuće kako bi se uverili da je prava. Sadrži sve korisne vitamine i minerale koji se inače gube tokom termičke obrade.

Slatko od malina deluje na procese varenja, jer sadrži vlakna. Takođe ima delikatni laksativni efekat i stoga je dobra preporuka za probleme sa pražnjenjem creva.

Slatko od malina koristi

Ovo slatko sadrži pektin, što znači da čisti telo jer ga oslobađa soli teških metala.

Glavobolja je vrlo česta pojava u današnje vreme. Može se ukloniti uz pomoć slatka od malina, o čemu svedoče i nedavna istraživanja o ovom proizvodu.

Slatko od malina sadrži vitamine grupe B, vitamin C i P. Uz redovnu konzumaciju proizvoda od prerađenih malina, bore će se pojaviti mnogo kasnije, a koža će dugo izgledati blistavo i sveže.

Ima pokazatelja zbog kojih se slatko od malina preporučuje kod gihta, artritisa, osteoartritisa i urolitijaze. Međutim, efekat nije jak i može se koristiti kao pomoćno sredstvo.

Nedavna istraživanja malina dovela su do otkrića posebne kiseline u njima. Dokazano je da zaustavlja rast tumorskih ćelija i sprečava njihov rast. Ostaje stabilna tokom toplotne obrade, a svoj efekat ima i u slatku od malina.

Samo trudnice u poslednjim mesecima trudnoće treba da budu oprezne sa ukusnim slatkom zbog povećanog nivoa folne kiseline, kao i dojilje i deca do 3 godine starosti.

Da biste izvukli maksimum iz ukusnog slatka, pogledajte naša dva predloga za slatko od rubin maline i silt - švedsko slatko od malina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest