Facebook
Omiljeno
Pinterest
Riblje predjeloU posudu se sipa tunjevina, nakon što je prethodno oceđena od svog sosa. Recept je sa majonezom i zato se preferira da je riba u sopstvenom sosu a ne u ulju.
File se izgnječi viljuškom da se usitni. Mladi luk se opere,...
Ulje od kamiliceNa ovaj način možete napraviti i ružino ulje ili ulje drugih biljaka.
Vodeno kupatilo se može zameniti ostavljanjem tegle sa uljem na suncu oko mesec dana....
Pikantno maslinovo uljeNakon toga procedite aromatično maslinovo ulje pomoću guste cediljke ili gaze, pa sipajte u odgovarajuću flašu.
Pikantno maslinovo ulje je neverovatno za salate i jela, koja imaju jaču aromu....
Pikantne riblje ćufticePomešajte sve sastojke i umutite ih u blenderu. Ostavite smesu nekoliko sati u frižideru.
Oblikujte ćuftice, uvaljajte ih u prezle i ispržite u zagrejanom ulju.
Po želji možete da servirate pržene ćuftice sa prženim...
Odlične riblje ćufticeOperite i osušite ribu. Luk sitno iseckajte i propržite ga dok ne postane providan. Sve sastojke, bez brašna stavite u multipraktik i sameljite.
Stavite u posudu sa smesom u frižider na jedan sat. Izvadite i obilukte male...
Ulje sa belim lukomMožete koristiti ulje sa belim lukom za šta god, gde se koristi dresing sa uljem i belim lukom....
Riblje ćuftice od karašaIzvadite smesu za riblje ćuftice iz frižidera, oblikujte ćuftice, uvaljajte ih u prezle i propržite sa obe strane....
Riblje ćuftice od lososaStavljaju se u odvojeno posudu i prelivaju se uljem na 30 minuta, nakon čega se ulje procedi i sveži začini se dodaju u mleveno meso.
Mleveno meso se meša veoma dobro i ostavlja se 10 minuta u frižideru....
Riblje predjelo od skušePospite sokom od limuna, maslinovim uljem i sitno isečenim mlečnim lukom.
Servirajte riblje predjelo sa šoljom hladnog piva.
Prijatno uz ovo riblje predjelo od skuše!...
Palačinke od riblje ikreZagreva se tiganj sa uljem, sipa se po malo od smese, oblikujemo palačinku i pržimo sa obe strane dok ne postane zlatasta.
Serviramo sa čašom piva, odlično su meze!...
Riblje ćufte sa krompiromMaslinovo ulje stavljamo da se ugreje. Pre nego što stavimo ćuftice da se prže u maslinovom ulju pritiskamo lagano rukama da se spljeskaju.
Pržimo dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane....
Riblje ćuftice sa garnirungomRiba se očisti od iznutrica i krljušti. Opere se i popari u vreloj vodi 10 minuta. Vadi se i čisti se od kostiju.
Pileći batak se očisti i odvoji od kosti, iseče se na zalogaje. Luk ljuštimo i sečemo na krupne parčiće....
Riblje ćuftice sa krompiromRiba se skuva, očisti se od kosti i pretvara se u mleveno meso.
Krompir se skuva i narenda na krupno rende.
Pomešaju se mleveno meso od ribe, jaja, prezle, brašno i začini.
Mleveno meso se zamesi dobro i od njega...
Riblje ćuftice iz rerneFile očistimo od kože i sameljemo. Dodajemo prethodno potopljen hleb, jaje, deo luka, pešrun i so. Pripremamo elipsaste ćuftice, pohujemo ih u brašnu i pržimo u ugrejanoj masnoći.
U porestalom ulju propržimo preostali...
Riblje šnicle od skušeUgrejte ulje u tiganju i oblikujte riblje šnicle kašikom, veličina je po vašoj želji.
Pržite sa obe strane na 4 stepenu na ringli dok ne dobije zlatnu boju.
Izvadite na salvetu da upije višak masti....
Lekovito ulje od žutog kantarionaSavet: Kod bolesti vitiligo u uljani ekstrakt od žutog kantariona sa maslinovim uljem dodaje se 200 ml kukuruznog ulja i 1-2 kapi eteričnog ulja po želji....
Poširane riblje ćuftice sa sosomPasirajte file sa soja sosom, kukuruznim brašnom i žumancem. Začinite solju i biberom.
Dodajte korijander i umutite još jednom.
Prebacite dobijeno mleveno meso u posudu i ohladite 30 minuta u frižideru. Oformite male...