Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Marinirana sardela sa jabukamaMarinirana sardela sa jabukama
18. nov.
Količina svih proizvoda zavisi od vas. Riba se očisti od unutrašnjosti i glava i opere se. Pažljivo se odvoje fileti kako se ne bi iskidali. Ređaju se u neku posudu i ukoliko je riba sveža, fileti se zalivaju vodom, koliko...
Pržena sardela na ražnjićuPržena sardela na ražnjiću
29. jun
Ribu operite dobro i ocedite je. Uzmite tanke drvene štapiće za ražnjiće i na svaki štapić stavite po 7–8 riba. Uvaljajte ražnjiće u brašno i pržite ih u zagrejanom ulju sa obe strane. Izvadite ražnjiće u tanjir...
Pašteta od sardele i tunjevinePašteta od sardele i tunjevine
01. jul
Stavite oguljena skuvana jaja, oceđenu tunjevinu, kao i usoljenu sardelu. Začinite crnim biberom i sameljite skoro do savršene glatkoće....
Sarde in saorSarde in saor
11. maj
Sarde in saor je tradicionalno venecijansko predjelo. Probajte ga ako želite da osetie duh Venecije. Njego očaravajući slatko-kiseo ukus se odlikuje i noži užitak u društvu lepog, belog vina....
Pašteta od sardelePašteta od sardele
23. jul
Maslinama uklonite koštice i sitno ih iseckajte. Ostavite nekoliko celih maslina za dekoraciju. Beli luk oljuštite i isitnite. Pomešajte filete inćune, maslinovo ulje, masline, beli luk, sveže isceđen sok od limuna...
Pohovana sardinaPohovana sardina
03. januar
Pomešajte brašno, 2 supene kašike ulja, peršun, sitno iseckan i so u šerpi. Sipajte lagano pivo i mešajte uz neprestano mešanje dok ne dobijete homogenu smesu. Umutite belanca na sneg i dodajte smesu od brašna. Promešajte...
Marinirana sardinaMarinirana sardina
28. sep.
Pri serviranju marinirana sardina se preliva maslinovim uljem i sokom od limuna po ukusu....
Sardina u tiganjuSardina u tiganju
10. jul
Sardine se čiste od krljušti i unutrašnjosti, zadržavajući glave na njima. U trbušnu duplju stavljaju se so, listovi selena i sok od limuna i ostavljaju 30 minuta da se odmore. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i,...
Pržena baltička sardinaPržena baltička sardina
17. januar
Očistite sardine i odsecite glave ribama. Operite dobro. U duboki tanjir stavite brašno, alevu papriku i so. Promešajte. Svaku ribu pojedinsačno uvaljajte u smesu od brašna, istresite višak i stavite u tiganj. Tiganj...
Belanca punjena sardelamaBelanca punjena sardelama
07. jul
Isecite jaja po dužini na dve polovine. Odstranite žumanca i umutite ih zajedno sa ribom. Odvojeno umutite maslac da bude vazdušast i dodajte smesu od ribe i žumanaca. Sa dobijenim napunite belanca. Nakon toga oformite...
Moja pašteta od sardinaMoja pašteta od sardina
28. april
Pašteta od sardina može stajati u frižideru 5 dana u dobro zatvorenoj posudi....
Baltička sardina na roštiljuBaltička sardina na roštilju
28. jul
Koritio sam smrznutu ribu. Razmrznite baltičku sardinu, očistite je od unutrašnjih organa, operite dobro i dobro ocedite. Posolite ribe i pospite ih selenom. Dobro promešajte da se sve ribe dobro začine. Zagrejte...
Pica Margarita sa sardelamaPica Margarita sa sardelama
12. jul
Uživajte u sjajnoj pici Margariti sa sardelom!...
Cezar salata sa sardelamaCezar salata sa sardelama
24. april
Pomešajte isitnjen beli luk sa 3 kašike maslinovog ulja i pomešajte sa sardelama. Isecite kriške na kockice i propržite ih u preostalom maslinovom ulju....
Pica sa paradajzom i sardelomPica sa paradajzom i sardelom
22. okt.
Pica sa sardelom je klasika koju svi vole. Da li ste spremni da je probate?...
Salata od sardina i makaronaSalata od sardina i makarona
26. nov.
Ribu očistite oštrim nožem pod tekućom vodom. Odstranite rep i glavu i kičku. Izvadite unutrašnje organe tako da dobijete 2 komada fileta od svake ribe. Ugrejte maslinovo ulje, dodajte beli luk i pržite ga dok ne dobije...
Doručak sa ukusnim namazom od sardinaDoručak sa ukusnim namazom od sardina
02. mart
U manju posudu staviti sardine ocedjene od ulja i dobro ih izgnječiti viljuškom. Dodati kuvano jaje isečeno na manje komade pa i njega gnječiti viljuškom da se što više usitni i poveže sa sardinama. Dodati omekšali maslac...
Pečena sardina sa peršunom na roštiljuPečena sardina sa peršunom na roštilju
24. jul
Zagrejte električni ili običan roštilj. Uklonite glave sa ribe. Nakon toga ribu operite vodom i osušite ubrusom. Premažite ribu maslinovim uljem i dobro posipajte so i biber preko nje. Nakon toga stavite ribu na roštilj...
Pileće šnicle od bataka sa spanaćem i sardelamaPileće šnicle od bataka sa spanaćem i sardelama
04. april
Obilno pokrijte sotiranim spanaćem, nakon toga još jedan red Bri sira i na kraju po dve sardele odozgo. Pileće šnicle od bataka sa spanaćem i sardelama servirajte tople. Prijatno!...
SardineSardine
28. jun
Sardine (Sardina pilchardus) predstavljaju vrstu morske ribe haringe, koja je poznata još pod imenom sardela....
PalamidaPalamida
14. jun
Palamida (Atlantic bonito, Sarda sarda) je morska riba iz porodice Skuša i roda Palamide, koje podseća na skušu. Ipak, palamida se razlikuje od nje po dužem prednjem grudnom peraju....
Kakva je razlika između sardine i inćuna?Kakva je razlika između sardine i inćuna?
16. mart
Riba, ali sardina, sardina, ali riba. To je jedna od izreka koja se često koristi, a samo pokazuje koliko je popularna sardina na našim prostorima. Pored sardine, kao omiljeno meze uz pivo odmah se nalaze i inćuni....
Kulinarsko putovanje u Španiji: Vrste tapasaKulinarsko putovanje u Španiji: Vrste tapasa
25. jun
Kao tapas obično se nude masline punjene paprikom, kiseli krastavčići ili sardela. 4....
Originalni recept za salatu NisoazOriginalni recept za salatu Nisoaz
06. januar
Jedini obavezni sastojci za koje se smatra da su nezamenjivi deo originalnog recepta za salatu Nisoaz su - tuna, sardela, jaja, male crne masline, paradajzi i drugo sveže sezonsko povrće, bosiljak i luk šalot....
Tamni sos u mikrotalasnoj pećniciTamni sos u mikrotalasnoj pećnici
09. jun
Napomena: Tamnii sos se može začiniti crvenim vinom, belim lukom, selenom, bosiljkom, ruzmarinom ili paštetom od sardina. Vreme pripreme: 5 minuta...