Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Marinirana sardela sa jabukamaKoličina svih proizvoda zavisi od vas. Riba se očisti od unutrašnjosti i glava i opere se. Pažljivo se odvoje fileti kako se ne bi iskidali. Ređaju se u neku posudu i ukoliko je riba sveža, fileti se zalivaju vodom, koliko...
18. nov.
Pržena sardela na ražnjićuRibu operite dobro i ocedite je.
Uzmite tanke drvene štapiće za ražnjiće i na svaki štapić stavite po 7–8 riba.
Uvaljajte ražnjiće u brašno i pržite ih u zagrejanom ulju sa obe strane.
Izvadite ražnjiće u tanjir...
29. jun
Pašteta od sardele i tunjevineStavite oguljena skuvana jaja, oceđenu tunjevinu, kao i usoljenu sardelu.
Začinite crnim biberom i sameljite skoro do savršene glatkoće....
01. jul
Sarde in saorSarde in saor je tradicionalno venecijansko predjelo. Probajte ga ako želite da osetie duh Venecije. Njego očaravajući slatko-kiseo ukus se odlikuje i noži užitak u društvu lepog, belog vina....
11. maj
Pašteta od sardeleMaslinama uklonite koštice i sitno ih iseckajte. Ostavite nekoliko celih maslina za dekoraciju.
Beli luk oljuštite i isitnite.
Pomešajte filete inćune, maslinovo ulje, masline, beli luk, sveže isceđen sok od limuna...
23. jul
Pohovana sardinaPomešajte brašno, 2 supene kašike ulja, peršun, sitno iseckan i so u šerpi.
Sipajte lagano pivo i mešajte uz neprestano mešanje dok ne dobijete homogenu smesu.
Umutite belanca na sneg i dodajte smesu od brašna. Promešajte...
03. januar
Marinirana sardinaPri serviranju marinirana sardina se preliva maslinovim uljem i sokom od limuna po ukusu....
28. sep.
Sardina u tiganjuSardine se čiste od krljušti i unutrašnjosti, zadržavajući glave na njima.
U trbušnu duplju stavljaju se so, listovi selena i sok od limuna i ostavljaju 30 minuta da se odmore.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i,...
10. jul
Pržena baltička sardinaOčistite sardine i odsecite glave ribama. Operite dobro.
U duboki tanjir stavite brašno, alevu papriku i so. Promešajte.
Svaku ribu pojedinsačno uvaljajte u smesu od brašna, istresite višak i stavite u tiganj. Tiganj...
17. januar
Belanca punjena sardelamaIsecite jaja po dužini na dve polovine. Odstranite žumanca i umutite ih zajedno sa ribom.
Odvojeno umutite maslac da bude vazdušast i dodajte smesu od ribe i žumanaca. Sa dobijenim napunite belanca.
Nakon toga oformite...
07. jul
Moja pašteta od sardinaPašteta od sardina može stajati u frižideru 5 dana u dobro zatvorenoj posudi....
28. april
Baltička sardina na roštiljuKoritio sam smrznutu ribu.
Razmrznite baltičku sardinu, očistite je od unutrašnjih organa, operite dobro i dobro ocedite.
Posolite ribe i pospite ih selenom.
Dobro promešajte da se sve ribe dobro začine.
Zagrejte...
28. jul
Cezar salata sa sardelamaPomešajte isitnjen beli luk sa 3 kašike maslinovog ulja i pomešajte sa sardelama.
Isecite kriške na kockice i propržite ih u preostalom maslinovom ulju....
24. april
Pica sa paradajzom i sardelomPica sa sardelom je klasika koju svi vole. Da li ste spremni da je probate?...
22. okt.
Salata od sardina i makaronaRibu očistite oštrim nožem pod tekućom vodom. Odstranite rep i glavu i kičku. Izvadite unutrašnje organe tako da dobijete 2 komada fileta od svake ribe.
Ugrejte maslinovo ulje, dodajte beli luk i pržite ga dok ne dobije...
26. nov.
Doručak sa ukusnim namazom od sardinaU manju posudu staviti sardine ocedjene od ulja i dobro ih izgnječiti viljuškom. Dodati kuvano jaje isečeno na manje komade pa i njega gnječiti viljuškom da se što više usitni i poveže sa sardinama.
Dodati omekšali maslac...
02. mart
Pečena sardina sa peršunom na roštiljuZagrejte električni ili običan roštilj. Uklonite glave sa ribe. Nakon toga ribu operite vodom i osušite ubrusom.
Premažite ribu maslinovim uljem i dobro posipajte so i biber preko nje. Nakon toga stavite ribu na roštilj...
24. jul
Pileće šnicle od bataka sa spanaćem i sardelamaObilno pokrijte sotiranim spanaćem, nakon toga još jedan red Bri sira i na kraju po dve sardele odozgo.
Pileće šnicle od bataka sa spanaćem i sardelama servirajte tople.
Prijatno!...
04. april
SardineSardine (Sardina pilchardus) predstavljaju vrstu morske ribe haringe, koja je poznata još pod imenom sardela....
28. jun
PalamidaPalamida (Atlantic bonito, Sarda sarda) je morska riba iz porodice Skuša i roda Palamide, koje podseća na skušu. Ipak, palamida se razlikuje od nje po dužem prednjem grudnom peraju....
14. jun
Kakva je razlika između sardine i inćuna?Riba, ali sardina, sardina, ali riba. To je jedna od izreka koja se često koristi, a samo pokazuje koliko je popularna sardina na našim prostorima. Pored sardine, kao omiljeno meze uz pivo odmah se nalaze i inćuni....
16. mart
Kulinarsko putovanje u Španiji: Vrste tapasaKao tapas obično se nude masline punjene paprikom, kiseli krastavčići ili sardela.
4....
25. jun
Originalni recept za salatu NisoazJedini obavezni sastojci za koje se smatra da su nezamenjivi deo originalnog recepta za salatu Nisoaz su - tuna, sardela, jaja, male crne masline, paradajzi i drugo sveže sezonsko povrće, bosiljak i luk šalot....
06. januar
Tamni sos u mikrotalasnoj pećniciNapomena: Tamnii sos se može začiniti crvenim vinom, belim lukom, selenom, bosiljkom, ruzmarinom ili paštetom od sardina.
Vreme pripreme: 5 minuta...
09. jun