Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Prženice od Uskršnjeg kolačaPrženice od Uskršnjeg kolača
07. maj
U ovu smesu potapajte kriške Uskršnjeg kolača i pržite ih u vrelom ulju. Poslužite prženice dok su tople. Prženice od Uskršnjeg kolača su gotove....
Kiflice od uskršnjeg kolačaKiflice od uskršnjeg kolača
16. dec.
Poređajte u podmazanu posudu za pečenje i pecite oko 25-30 minuta na oko 180-200 stepeni....
Puding od uskršnjeg kolačaPuding od uskršnjeg kolača
19. maj
Dobije se predivan dezert između krem karamela i Uskršnjeg kolača. Po želji može na dnu kalupa da se napravi i karamel i odozgo da se stavi uskršnji kolač i smesa od jaja i pavlake....
Proteinski tiramisu od uskršnjeg kolačaProteinski tiramisu od uskršnjeg kolača
17. maj
Krem za tiramisu pripremamo tako što ćemo umutiti krem sir i šećer. Uskršnji kolač iseći na kriške debljine oko 1-2 cm....
Mafini od starog uskršnjeg kolačaMafini od starog uskršnjeg kolača
11. jun
Ovaj predlog za upotrebu starog uskršnjeg kolača koji (u većini slučajeva) ostaje posle Uskrsa. Da bi keksići bili lepi, on treba da bude suv....
Ideje za kolače sa suvim Uskršnjim kolačemIdeje za kolače sa suvim Uskršnjim kolačem
29. april
Da biste potrošili uskršnje kolače, probajte i voćnu tortu od Uskršnjeg kolača, keks tortu od Uskršnjeg kolača i tortu od Uskršnjeg kolača sa Maskarponeom....
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Da biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal. Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Patlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak. Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Pačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
Francuski tost od starog uskršnjeg kolačaFrancuski tost od starog uskršnjeg kolača
24. april
Možete koristiti i med za ukrašavanje francuskog tosta od starog uskršnjeg kolača umesto javorovog sirupa....
Sočna torta od starog uskršnjeg kolačaSočna torta od starog uskršnjeg kolača
31. maj
Veoma ukusan, sočan recept za korišćenje preostalog uskršnjeg kolača!...
Prženice od uskršnjeg kolača sa šumskim voćemPrženice od uskršnjeg kolača sa šumskim voćem
20. maj
Isecite uskršnji kolač na kriške. Umutite jaja u dubokoj posudi i dodajte sveže mleko i pavlaku. Ugrejte maslac. Potopite kriške kolača u smesu i pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju....
Poslastica od Uskršnjeg kolača, banane i čokoladePoslastica od Uskršnjeg kolača, banane i čokolade
02. maj
Ponovo stavite komade Uskršnjeg kolača, ponovo pritisnite, pa red banana i malo čokolade. Završite poslasticu redom komada Uskršnjeg kolača, dobro pritisnite i prelijte umućenim kremom....
Ukusan uskršnji kolač (kozunak) za početnikeUkusan uskršnji kolač (kozunak) za početnike
19. jul
Napominjem da vreme pečenja zavisi od veličine uskršnjeg kolača. Zabavljajte se!...
Torta od uskršnjeg kolača sa pavlakom i jagodamaTorta od uskršnjeg kolača sa pavlakom i jagodama
08. jun
Torta od uskršnjeg kolača sa pavlakom i jagodama je spremna....
Rolati uskršnjeg kolača sa tečnom čokoladom i pestilom od jabukeRolati uskršnjeg kolača sa tečnom čokoladom i pestilom od jabuke
28. jun
Stavite rolat u okruglu posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje i uvijte u krug oko zidova posude. Nožem isecite rolat odozgo na jednakom rastojanju, ali ne do kraja....
Milibrot (Kozunak) sa makomMilibrot (Kozunak) sa makom
26. maj
Predivan i veoma mekan milibrot, koji će se pretvoriti u kralja vaše uskršnje trpeze. Srećan praznik i neka vam je slatko!...
Uskršnji kolač Kozunak sa nitima u mašini za vešUskršnji kolač Kozunak sa nitima u mašini za veš
09. maj
Uskršnji kolač Kozunak sa nitima u veš mašini je jednostavan i brz način da dobijete savršen kozunak za praznik!...
Rolat od milibroda (kozunaka) u kalupu za kuglofRolat od milibroda (kozunaka) u kalupu za kuglof
20. feb.
Namazati kalup za kuglof uljem i posuti malo brašna, pa staviti prvu gotovu pletenicu. Drugu pletenicu postaviti u drugi kalup, jer su kalupi mali....
Okrugao milibrot (kozunak) sa nitimaOkrugao milibrot (kozunak) sa nitima
04. april
Za raskoš i interesantniji izgled, u centar sam stavila malo slatkog....
Domaći milibrot (kozunak) sa rakijomDomaći milibrot (kozunak) sa rakijom
02. mart
Poređajte u okruglu posudu za pečenje, premažite sa žumancem pomešanim sa dve kašike ulja i pospite dobro sa šećerom....
Saveti kod pripremanja jarebicaSaveti kod pripremanja jarebica
21. nov.
Kao što i sami vidite, pripremanje jarebice nije toliko komplikovano, ukoliko znate kako pravilno da pripremite pticu....
Kozunak sa testom u mini pekariKozunak sa testom u mini pekari
01. maj
Ovde delim i nekoliko saveta za pravljenje dobrog kozunaka: brašno - koristite dobro, kvalitetno brašno sa više belančevina. U principu brašna sa belančevinom iznad desetke su pogodna za peciva....
Ukrasi za dekoraciju kolačaUkrasi za dekoraciju kolača
30. dec.
Umutimo belance sa sokom od limuna u sneg. Dodajemo šećer u prahu kašiku po kašiku, dok se ne formiraju vrhovi koji stoje uspravno. Kada dodajemo sok od limuna možemo da razredimo smesu, a pri dodavanju šečera u prahu...
Testo za milibrot (kozunak)Testo za milibrot (kozunak)
03. jun
Brašno se sipa u pleh, pravi se udubljenje u sredini i u njega se sipaju 2 supene kašike mlake vode, kvasac, šećer, so i jaja. Brašno se mesi dok se ne dobije testo, koje nije baš meko na početku. Mešenje se nastavlja,...