Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Prženice od Uskršnjeg kolačaU ovu smesu potapajte kriške Uskršnjeg kolača i pržite ih u vrelom ulju.
Poslužite prženice dok su tople.
Prženice od Uskršnjeg kolača su gotove....
07. maj
Kiflice od uskršnjeg kolačaPoređajte u podmazanu posudu za pečenje i pecite oko 25-30 minuta na oko 180-200 stepeni....
16. dec.
Puding od uskršnjeg kolačaDobije se predivan dezert između krem karamela i Uskršnjeg kolača. Po želji može na dnu kalupa da se napravi i karamel i odozgo da se stavi uskršnji kolač i smesa od jaja i pavlake....
19. maj
Proteinski tiramisu od uskršnjeg kolačaKrem za tiramisu pripremamo tako što ćemo umutiti krem sir i šećer.
Uskršnji kolač iseći na kriške debljine oko 1-2 cm....
17. maj
Mafini od starog uskršnjeg kolačaOvaj predlog za upotrebu starog uskršnjeg kolača koji (u većini slučajeva) ostaje posle Uskrsa. Da bi keksići bili lepi, on treba da bude suv....
11. jun
Ideje za kolače sa suvim Uskršnjim kolačemDa biste potrošili uskršnje kolače, probajte i voćnu tortu od Uskršnjeg kolača, keks tortu od Uskršnjeg kolača i tortu od Uskršnjeg kolača sa Maskarponeom....
29. april
Saveti za pripremanje slanineDa biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal.
Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaPatlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak.
Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
27. april
Saveti za pripremanje patkePačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
11. feb.
Francuski tost od starog uskršnjeg kolačaMožete koristiti i med za ukrašavanje francuskog tosta od starog uskršnjeg kolača umesto javorovog sirupa....
24. april
Sočna torta od starog uskršnjeg kolačaVeoma ukusan, sočan recept za korišćenje preostalog uskršnjeg kolača!...
31. maj
Prženice od uskršnjeg kolača sa šumskim voćemIsecite uskršnji kolač na kriške.
Umutite jaja u dubokoj posudi i dodajte sveže mleko i pavlaku.
Ugrejte maslac. Potopite kriške kolača u smesu i pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju....
20. maj
Poslastica od Uskršnjeg kolača, banane i čokoladePonovo stavite komade Uskršnjeg kolača, ponovo pritisnite, pa red banana i malo čokolade.
Završite poslasticu redom komada Uskršnjeg kolača, dobro pritisnite i prelijte umućenim kremom....
02. maj
Ukusan uskršnji kolač (kozunak) za početnikeNapominjem da vreme pečenja zavisi od veličine uskršnjeg kolača.
Zabavljajte se!...
19. jul
Torta od uskršnjeg kolača sa pavlakom i jagodamaTorta od uskršnjeg kolača sa pavlakom i jagodama je spremna....
08. jun
Rolati uskršnjeg kolača sa tečnom čokoladom i pestilom od jabukeStavite rolat u okruglu posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje i uvijte u krug oko zidova posude. Nožem isecite rolat odozgo na jednakom rastojanju, ali ne do kraja....
28. jun
Milibrot (Kozunak) sa makomPredivan i veoma mekan milibrot, koji će se pretvoriti u kralja vaše uskršnje trpeze.
Srećan praznik i neka vam je slatko!...
26. maj
Uskršnji kolač Kozunak sa nitima u mašini za vešUskršnji kolač Kozunak sa nitima u veš mašini je jednostavan i brz način da dobijete savršen kozunak za praznik!...
09. maj
Rolat od milibroda (kozunaka) u kalupu za kuglofNamazati kalup za kuglof uljem i posuti malo brašna, pa staviti prvu gotovu pletenicu.
Drugu pletenicu postaviti u drugi kalup, jer su kalupi mali....
20. feb.
Okrugao milibrot (kozunak) sa nitimaZa raskoš i interesantniji izgled, u centar sam stavila malo slatkog....
04. april
Domaći milibrot (kozunak) sa rakijomPoređajte u okruglu posudu za pečenje, premažite sa žumancem pomešanim sa dve kašike ulja i pospite dobro sa šećerom....
02. mart
Saveti kod pripremanja jarebicaKao što i sami vidite, pripremanje jarebice nije toliko komplikovano, ukoliko znate kako pravilno da pripremite pticu....
21. nov.
Kozunak sa testom u mini pekariOvde delim i nekoliko saveta za pravljenje dobrog kozunaka: brašno - koristite dobro, kvalitetno brašno sa više belančevina. U principu brašna sa belančevinom iznad desetke su pogodna za peciva....
01. maj
Ukrasi za dekoraciju kolačaUmutimo belance sa sokom od limuna u sneg.
Dodajemo šećer u prahu kašiku po kašiku, dok se ne formiraju vrhovi koji stoje uspravno.
Kada dodajemo sok od limuna možemo da razredimo smesu, a pri dodavanju šečera u prahu...
30. dec.
Testo za milibrot (kozunak)Brašno se sipa u pleh, pravi se udubljenje u sredini i u njega se sipaju 2 supene kašike mlake vode, kvasac, šećer, so i jaja.
Brašno se mesi dok se ne dobije testo, koje nije baš meko na početku. Mešenje se nastavlja,...
03. jun