Facebook
Omiljeno
Pinterest
Humus sa brokolijemOvim receptom ću vam pokazati kako da ga iskoristite i da spremite od njih neverovatno ukusan humus. Zaista ćete se iznenaditi koliko je lep i više nikada nećete bacati ovaj deo tak korisnog povrća....
Humus sa paprikomNasuti humus u teglice. Humus sa paprikom je spreman za konzumiranje odmah....
Humus sa koprivomSameljite sve u glatki humus i po želji dodajte još vode od koprive i maslinovog ulja da se razredi u slučaju da je jako gust.
4....
Humus sa makomMoguće je koristiti nedelju dana, ako se čuva u frižideru.
Humus sa makom je najbolje koristiti sa domaćim integralnim hlebom....
Humus sa orahaOčistite orahe i pecite ih u tiganju. Ostavite da se ohlade. Izmrvite ih tako da odvojite ljuspice.
U blender stavite oceđene leblebije, sok od limuna, maslinovo ulje i izmrvljene začine.
Dodajte i sitno iseckan beli...
Humus sa pinjolamaDodajte humus, kumin, so, biber i promešajte.
Sipajte gotov humus sa pinjolama u posudu, prelijte maslinovim uljem, pospite alevom paprikom i servirajte sa krekerima ili prepečenim hlebom....
Humus sa avokadomNa kraju začinimo solju po ukusu i stavljamo humus u zatvorenu posudu u frižider na sat da se ohladi.
Jedite humus sa avokadom i sipajte čašu belog vina :)...
Humus sa cveklomNapomena: Za dan zaljubljenih po želji možete oblikovati salatu tako da se dobije srce.
I Živeli!...
Humus sa bundevomSve sastojke za humus sjedinite u dubokoj i uskoj posudi, blenderom ili multipraktikom.
Pasirajte dok ne dobijete glaku smesu....
Humus sa siromKuvane leblebije potopite u vodu da prenoće, pa ih stavite u blender.
Dodajte maslinovo ulje, sve začine, mrvljeni sir i beli luk.
Limun iscedite, ako volite kiselije, stavite još jedan limun.
Sve ispasirajte...
Humus sa majonezomOperemo leblebije i natopimo ih u vodi da odstoje celu noć. Nakon toga ih skuvamo i sameljemo u pire.
Stavljamo ih u odgovarajuću posudu i začinjavamo mlevenim belim lukom, solju i biberom.
Lagano dodajemo i ulje i...
Domaći humus sa maslinamaPo želji, ako je vaš humus ispao mnogo gust, može da se doda malo vode od leblebija.
Začinjavamo domaći humus sa maslinama solju i biberom....
Humus sa crvenim sočivomOvaj humus je izuzetno pogodan za mazanje prepečenih kriški, za garnirung mesu pečenom na roštilju, uz pržena ili kuvana jaja....
Humus na turski načinDobro promešajte i dosipajte malo bujona od leblebije, ako vam izgleda previše gusto.
Rasporedite humus u činije i prelijte maslinovim uljem, pa zatim preko posipajte alevu papriku i poslužite....
Humus na arapski načinGotov humus ostavite u frižideru 30 minuta da se ohladi.
Ukrasite peršunom i sremušem. Pospite alevom paprikom.
Servirajte sa prepečenim kriškama hleba....
Humus sa sušenim paradajzomVeče ranije natopimo leblebije (ako želimo da budu mekše, možemo da ih skuvamo).
Stavimo ih u blender i dodamo malo vode.
Dodamo tahini, beli luk, maslinovo ulje i sok od pola limuna. Začinimo solju, alevom paprikom i...
Humus sa pikantnim pinjolamaOblikujte mala udubljenja u humusu sa kašikom i prelijte maslinovim uljem u tankom mlazu.
Dodajte zapržene pikantne pinjole i garnirajte sa nekoliko maslina....
Domaći humus sa kurkumomZa ovaj ukusan humus skuvajte leblebije u blago posoljenoj vodi da se potpuno skuvaju. Ako imate mogućnost natopite ih u vodi dan ranije.
Operite temeljno jednu pomorandžu i iscedite je....
Humus od batataStavite u frižider da se humus dobro ohladi.
Gotov humus od batata servirajte sa posipom od maslinovog ulja i aleve paprike.
Prijatno!...
Humus bi tahinaNatopite leblebije u hladnoj vodi i ostavite tokom jedne noći. Ocedite i stavite da provri 10 minuta. Smanjite vatru i kuvajte još 90-120 minuta.
Ocedite. Pasirajte dok se ne dobije gladak pire. Dodajte sok od limuna,...