Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaća kobasica za sušenjeSvinjetina treba da budr 50 % plećka, 50 % grudi, a teletina bez žilica i kožice.
Mleveno meso dobro promešajte. Lepo je da odstoji na hladnom 10-12 sati.
Napunite creva, probušite iglom.
Napravite potkovicu ili...
31. avgust
Svinjske šnicle u rerni sa nadevom od domaćeg mlevenog mesaPoređamo jednu do druge lente mesa i preko njih ravnomerno samo na jedan kraj stavljamo mleveno meso.
Nakon što smo stavili mleveno meso pokrivamo odozgo sa krajevima koji štrče od lenta mesa i oformimo kao rolat....
06. april
Gnezda od mlevenog mesa u rerniGnezda od mlevenog mesa u rerni servirajte sa željenim garnirungom....
03. dec.
Šareni rolat od mesa pečen u rerniPeče se u prethodno zagrejanoj rerni na maskimalnoj temperaturi 30-35 minuta. Ipak treba da proverite da li se rolat ispekao.
Sos:
Zagreva se maslac i u njemu se zaprži brašno dok ne postane zlatasto....
25. april
Praznični rolat od mesa iz rerneStavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 40 minuta. Nakon toga isecite foliju i odvijte rolat, pecite oko 15 minuta dok slanina ne dobije zlatnu boju....
10. dec.
Ramstek od goveđeg mesa iz rernePrebacujemo u glinenu posudu, prelivamo mašću u kojoj smo pržili, dodajemo 0.5 šolje vode i pečemo u jakoj rerni.
File se servira isečen na kriške sa garnirungom od krompir pirea, graška sa maslacem i salate....
25. mart
Specijalitet od mlevenog mesa iz rernePrelijte umućenim jajima, pospite kačkavaljem i stavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni....
17. feb.
Čuvanje i sušenje pečurakaStavite pleh u rernu na oko 50 stepeni i sušite ih oko 5 sati. Istina je da na ovaj način sušenje bude brže, ali potrošnja električne energije će biti povećana....
15. jul
Pravila za sušenje pečurakaDruga opcija za sušenje pečuraka je da ih sipate u pleh i osušite u rerni. U tu svrhu se zagrevaju oko sat vremena na temperaturi od 30-40 stepeni....
25. jun
Ćuftice od mesa sa zeljem iz rerneU posudu supajte mleveno meso, zelje (iseckano), sitno iseckan luk (bez belog dela) i mirođiju.
Potopite hleb, izgnječite i dodajte i njega. Beli luk sitno iseckajte i izgnječite.
Dodajte ga zajedno sa začinima i umućenim...
26. maj
Zelje sa koprivom i dve vrste mesa u rerniServiramo zelje sa koprivom i dve vrste mesa u rerni sa domaćim kiselim mlekom.
Mmmm - jedinstveno ukusna kopriva sa pirinčem sa ukusnim mesom :)...
04. april
Hrskave šnicle od krompira i mlevenog mesa u rerniKrompir skuvajte i narendajte. Dodajte sveže jaje, mleveno meso, narendani crni luk i sve začine. Količina začina je prema vašem ukusu i ličnim afinitetima.
Polovinu prezli stavite u smesu, ako je smesa previše retka,...
12. avgust
Brancin u rerni u folijiZagrejte rernu na 180-200 stepeni. Pecite 25-30 minuta.
Servirajte sa parčetom limuna, dok je topao....
25. jul
Krilca u rerni u tegliStavljamo već punu teglu u rernu na 200 stepeni na sat i 20 minuta. Rernu ne treba prethodno da zagrevamo. Pečemo krilca. Ako želite možete da stavite direktno na rešetku ili malu posudu na primer....
26. sep.
Makaroni sa sosom od mlevenog mesa i paradajza u rerniServirajte makarone sa sosom od mlevenog mesa i paradajza u rerni sa čeri paradajzom i peršunom....
10. dec.
Pirinač u rerni u valensijskom stiluPrelijte vrelim bujonom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.
8. Nakon što izvadite iz rerne, uvijte aluminijumskom folijom i ostavite da odstoji bar 10 minuta pre serviranja.
9....
01. maj
Saveti kod pečenja u rerniUveč čistite prepartom rernu da mirisi ne utiču na jelo. Kakav god preparat da koristite, operite dobro vodom rernu.
Ako vam je rerna sa ventilatorom, uvek smanjujte sa 20 stepeni rernu kada je koristitie....
29. maj
Gnezda od mlevenog mesa sa bešamel sosom iz rernePecite gnezda od mlevenog mesa sa bešamel sosom u rerni još desetak minuta ili dok sos ne uhvati koricu i dok se još ne zgusne....
11. nov.
Brze loptice od tikvica i mlevenog mesa iz rernePecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni 15 minuta.
Za sos pomešajte skir sa tahini susamom. U avanu sameljite beli luk sa solju na pastu.
Dodajte sitno iseckanu mirođiju i biber po ukusu....
11. jul
Začinjavanje jarećeg mesaJedan od osnovnih problema kod spremanja jaretine je to što ona ima dosta specifičan miris. Ako uspemo da začinimo jaretinu pravilno, onda ćemo moći da se izbavimo od toga i da uživamo u nežnom ukusu ovog sočnog i krhkog...
10. april
Skuša u rerni u kesi za pečenjePecite ribu oko 40 minuta, pri čemu poslednjih 10 minuta pokidate kesu da se skuša u rerni zapeče i dobije lepu braon preplanulost.
Skuša u rerni u kesi za pečenje je ukusna i za ručak i za večeru...
27. maj
Kolenica pečena u rerni u restoranskom stiluMorate biti pažljivi prilikom serviranja jer kolenice pečene u rerni lako mogu da otpadnu sa kostiju.
Uživajte u mojoj sjajnoj kolenici pečenoj u rerni u restoranskom stilu....
25. april
Pasulj u rerni sa ćufticamaPecite u zagrejanoj rerni do potrebne gustine pasulja u rerni sa ćufticama....
10. avgust