Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaća kobasica za sušenjeDomaća kobasica za sušenje
31. avgust
Svinjetina treba da budr 50 % plećka, 50 % grudi, a teletina bez žilica i kožice. Mleveno meso dobro promešajte. Lepo je da odstoji na hladnom 10-12 sati. Napunite creva, probušite iglom. Napravite potkovicu ili...
Svinjske šnicle u rerni sa nadevom od domaćeg mlevenog mesaSvinjske šnicle u rerni sa nadevom od domaćeg mlevenog mesa
06. april
Poređamo jednu do druge lente mesa i preko njih ravnomerno samo na jedan kraj stavljamo mleveno meso. Nakon što smo stavili mleveno meso pokrivamo odozgo sa krajevima koji štrče od lenta mesa i oformimo kao rolat....
Gnezda od mlevenog mesa u rerniGnezda od mlevenog mesa u rerni
03. dec.
Gnezda od mlevenog mesa u rerni servirajte sa željenim garnirungom....
Šareni rolat od mesa pečen u rerniŠareni rolat od mesa pečen u rerni
25. april
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na maskimalnoj temperaturi 30-35 minuta. Ipak treba da proverite da li se rolat ispekao. Sos: Zagreva se maslac i u njemu se zaprži brašno dok ne postane zlatasto....
Praznični rolat od mesa iz rernePraznični rolat od mesa iz rerne
10. dec.
Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 40 minuta. Nakon toga isecite foliju i odvijte rolat, pecite oko 15 minuta dok slanina ne dobije zlatnu boju....
Ramstek od goveđeg mesa iz rerneRamstek od goveđeg mesa iz rerne
25. mart
Prebacujemo u glinenu posudu, prelivamo mašću u kojoj smo pržili, dodajemo 0.5 šolje vode i pečemo u jakoj rerni. File se servira isečen na kriške sa garnirungom od krompir pirea, graška sa maslacem i salate....
Specijalitet od mlevenog mesa iz rerneSpecijalitet od mlevenog mesa iz rerne
17. feb.
Prelijte umućenim jajima, pospite kačkavaljem i stavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni....
Čuvanje i sušenje pečurakaČuvanje i sušenje pečuraka
15. jul
Stavite pleh u rernu na oko 50 stepeni i sušite ih oko 5 sati. Istina je da na ovaj način sušenje bude brže, ali potrošnja električne energije će biti povećana....
Pravila za sušenje pečurakaPravila za sušenje pečuraka
25. jun
Druga opcija za sušenje pečuraka je da ih sipate u pleh i osušite u rerni. U tu svrhu se zagrevaju oko sat vremena na temperaturi od 30-40 stepeni....
Ćuftice od mesa sa zeljem iz rerneĆuftice od mesa sa zeljem iz rerne
26. maj
U posudu supajte mleveno meso, zelje (iseckano), sitno iseckan luk (bez belog dela) i mirođiju. Potopite hleb, izgnječite i dodajte i njega. Beli luk sitno iseckajte i izgnječite. Dodajte ga zajedno sa začinima i umućenim...
Zelje sa koprivom i dve vrste mesa u rerniZelje sa koprivom i dve vrste mesa u rerni
04. april
Serviramo zelje sa koprivom i dve vrste mesa u rerni sa domaćim kiselim mlekom. Mmmm - jedinstveno ukusna kopriva sa pirinčem sa ukusnim mesom :)...
Hrskave šnicle od krompira i mlevenog mesa u rerniHrskave šnicle od krompira i mlevenog mesa u rerni
12. avgust
Krompir skuvajte i narendajte. Dodajte sveže jaje, mleveno meso, narendani crni luk i sve začine. Količina začina je prema vašem ukusu i ličnim afinitetima. Polovinu prezli stavite u smesu, ako je smesa previše retka,...
Brancin u rerni u folijiBrancin u rerni u foliji
25. jul
Zagrejte rernu na 180-200 stepeni. Pecite 25-30 minuta. Servirajte sa parčetom limuna, dok je topao....
Krilca u rerni u tegliKrilca u rerni u tegli
26. sep.
Stavljamo već punu teglu u rernu na 200 stepeni na sat i 20 minuta. Rernu ne treba prethodno da zagrevamo. Pečemo krilca. Ako želite možete da stavite direktno na rešetku ili malu posudu na primer....
Makaroni sa sosom od mlevenog mesa i paradajza u rerniMakaroni sa sosom od mlevenog mesa i paradajza u rerni
10. dec.
Servirajte makarone sa sosom od mlevenog mesa i paradajza u rerni sa čeri paradajzom i peršunom....
Pirinač u rerni u valensijskom stiluPirinač u rerni u valensijskom stilu
01. maj
Prelijte vrelim bujonom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta. 8. Nakon što izvadite iz rerne, uvijte aluminijumskom folijom i ostavite da odstoji bar 10 minuta pre serviranja. 9....
Saveti kod pečenja u rerniSaveti kod pečenja u rerni
29. maj
Uveč čistite prepartom rernu da mirisi ne utiču na jelo. Kakav god preparat da koristite, operite dobro vodom rernu. Ako vam je rerna sa ventilatorom, uvek smanjujte sa 20 stepeni rernu kada je koristitie....
Gnezda od mlevenog mesa sa bešamel sosom iz rerneGnezda od mlevenog mesa sa bešamel sosom iz rerne
11. nov.
Pecite gnezda od mlevenog mesa sa bešamel sosom u rerni još desetak minuta ili dok sos ne uhvati koricu i dok se još ne zgusne....
Brze loptice od tikvica i mlevenog mesa iz rerneBrze loptice od tikvica i mlevenog mesa iz rerne
11. jul
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni 15 minuta. Za sos pomešajte skir sa tahini susamom. U avanu sameljite beli luk sa solju na pastu. Dodajte sitno iseckanu mirođiju i biber po ukusu....
Začinjavanje jarećeg mesaZačinjavanje jarećeg mesa
10. april
Jedan od osnovnih problema kod spremanja jaretine je to što ona ima dosta specifičan miris. Ako uspemo da začinimo jaretinu pravilno, onda ćemo moći da se izbavimo od toga i da uživamo u nežnom ukusu ovog sočnog i krhkog...
Skuša u rerni u kesi za pečenjeSkuša u rerni u kesi za pečenje
27. maj
Pecite ribu oko 40 minuta, pri čemu poslednjih 10 minuta pokidate kesu da se skuša u rerni zapeče i dobije lepu braon preplanulost. Skuša u rerni u kesi za pečenje je ukusna i za ručak i za večeru...
Kolenica pečena u rerni u restoranskom stiluKolenica pečena u rerni u restoranskom stilu
25. april
Morate biti pažljivi prilikom serviranja jer kolenice pečene u rerni lako mogu da otpadnu sa kostiju. Uživajte u mojoj sjajnoj kolenici pečenoj u rerni u restoranskom stilu....
Jufka u rerni sa bundevomJufka u rerni sa bundevom
31. januar
Jufka u rerni sa bundevom je gotova....
Bulgur u rerni sa jajetomBulgur u rerni sa jajetom
29. nov.
1
Bulgur u rerni sa jajetom je mnogo ukusan....
Pasulj u rerni sa ćufticamaPasulj u rerni sa ćufticama
10. avgust
Pecite u zagrejanoj rerni do potrebne gustine pasulja u rerni sa ćufticama....