Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajna ukusnog sočivaTajna ukusnog sočiva
26. sep.
Ali kako se pravi ukusno sočivo? Evo tajne ukusnog sočiva! Da biste pripremili ukusno sočivo, prvo ga dobro očistite i operite. Lepo je da operete hladnom vodom i da osravite do pola sata-sat vremena u vodi....
Janija od leblebija i klica pasuljaJanija od leblebija i klica pasulja
17. dec.
Stavite klice pasulja, kuvajte samo 5 minuta i sklonite sa vatre. Pre služenja pospite sitno seckanim svežim peršunom. Janija od leblebija takođe može da se posluži sa pirinčem ili kinoom....
Arapske ćuftice od leblebija i pasuljaArapske ćuftice od leblebija i pasulja
09. jul
1
Izuzetno ukusne, nezaboravne orijentalne arome arapske ćuftice od leblebija i pasulja - sjajne vegan falafele sa pasuljem za jedan svež obrok....
Tajne ukusnog pilavaTajne ukusnog pilava
26. maj
Danas ćemo vam otkriti nekoliko tajni, koje će vam pomoći da napravite idealni pilav. 1. Važno je da znate da glavna tajna pilava nije u namirnicama, već u načinu njegove pripreme....
Tajne ukusnog rižotaTajne ukusnog rižota
03. april
Postoji bezbroj recepata da se rižoto spremi, ali pre nego što prionete na spremanje, važno je da znate neke od tajni njegovog spremanja: 1....
Vrste sočiva. Sve o sočivuVrste sočiva. Sve o sočivu
22. januar
Ono je veoma ukusno i ima prijatnu aromu, pa zato spada u omiljene vrste. Osim što je ukusno i aromatično, ovo sočivo se veoma lako i brzo priprema. 2....
Tajne ukusnog mlevenog mesaTajne ukusnog mlevenog mesa
08. dec.
Da, postoji tajna, ali ona se ne sastoji samo u odabiru odgovarajućih začina, nego i u pravilnim proporcijama....
Proteinski umak od pasulja, sočiva i cvekleProteinski umak od pasulja, sočiva i cvekle
17. jun
U posudu moćnog blendera ili nutribuleta sipamo šolju oceđenog belog pasulja iz tegle, šolju skuvanog braon sočiva i 2-3 kašike susamovog tahinija....
Posni kroketi od pasulja, sočiva i krompiraPosni kroketi od pasulja, sočiva i krompira
18. dec.
U posudi pomešamo praziluk, pirinač, izgnječen skuvan krompir, isečenu na sitno skuvanu šaragrepu, skuvano sočivo i pasulj. Solimo po ukusu i dodajemo isečen svež peršun....
Tajna ukusnog šaranaTajna ukusnog šarana
23. okt.
Ona može da bude ukusno glavno jelo ili meze za svaki drugi dan godine....
Tajna ukusnog kapućinaTajna ukusnog kapućina
29. januar
Kapućino, na italijanskom Cappuccino, predstavlja italijanski topli napitak spremljen od kafe i mleka. 8. novembra se u Sjedinjenim Američkim Državama obeležava Dan kapućina, što je povod da malo razgovaramo o tome kako...
Tajna ukusnog kadaifaTajna ukusnog kadaifa
23. mart
Ovaj desert se dobija kada prođe određenu termičku obradu i onda se iskombinuje sa ukusnim kremom, sirupom, orasima i drugim kulinarskim iskušenjima. On može biti i deo slanih jela....
Tajna ukusnog frikaseaTajna ukusnog frikasea
02. maj
Kada se sos dovoljno zgusne, dodajte mu piletinu i uživajte sa svojim najmilijima u izuzetno ukusnom i uspešno pripremljenom frikaseu. U ovom članku možete videti Tri načina da napravite frikase....
Čuvanje i konzervisanje pasulja, graška i sočivaČuvanje i konzervisanje pasulja, graška i sočiva
19. dec.
Zreo pasulj i sočivo Zreo pasulj i sočivo možete čuvati na hladnom i tamnom mestu u zatvorenoj posudi. Na taj način ćete čuvati rok trajanja proizvoda oko godinu dana....
Salata od pasulja i sočivaSalata od pasulja i sočiva
18. feb.
U posudi pomešamo skuvani pasulj (1 šolju), sočivo i šargarepu. Dodajemo krugove isečenog praziluka od belog dela struka. Začinjavamo solju, uljem i jabukovim sirćetom po ukusu....
Ćuftice od leblebija u rerniĆuftice od leblebija u rerni
13. jul
Natopite leblebije 12 sati. Nakon toga ih ocedite i sameljete u blenderu. Sameljete suncokret, susam i indijski orah i dodate ih leblebijama....
Ćuftice od leblebija i sirevaĆuftice od leblebija i sireva
26. maj
Ukusne ćuftice od leblebija su gotove kada dobiju zlatnu boju. Ne treba da preterujete sa pečenjem da se ne isuše. Možete da probate da pržite ćuftice bez mesa i pohujete u jajima i prezlama. 5....
Papirkaš od leblebija s kobasicomPapirkaš od leblebija s kobasicom
08. avgust
Čim je prošlo sat vremena i leblebije sa kobasicom i šargarepom su potpuno gotove, sipajte im ostalo već izdinstano povrće i kuvajte još oko 10 minuta, da se dobro pomešaju svi ukusu....
Leblebije sa pačetinomLeblebije sa pačetinom
07. maj
Dodajte meso, ponovo poklopite šerpu i kuvajte leblebije sa pačetinom još 10 minuta. Isključite i servirajte dok je toplo....
Leblebije sa tahinijemLeblebije sa tahinijem
23. nov.
Uveče potopimo leblebije u posoljenu vodu, drugog dana ih operemo i prelivamo hladom voodm. Kuvamo dok ne omekšaju, nakon toga procedio. Od zrna odvajamo 1/3, a preostale procedimo....
Leblebije sa kinoomLeblebije sa kinoom
22. maj
Dodaju se oceđene leblebije i ostavlja se da se krčka dok ne uvri voda ili bar veći deo nje. Za pripremu kinoe na ringlu se stavlja da provri voda - 2 šolje....
Ukusne tajne cvekleUkusne tajne cvekle
01. dec.
Zato vam predlažemo da vam otkrijemo nekoliko ukusnih tajni cvekle: Crvena cvekla sadrži antocianin. Ovo je materija zahvaljujući kojoj cvekla zapravo ima svoju karakterističnu crvenu boju....
Ukusne tajne pirinčaUkusne tajne pirinča
23. sep.
Tajna: Kako brže da skuvamo pirinač? Tajna brzog kuvanja pirinča jeste da ga prethodno potopite - gotovo kao i druge mahunarke kao što su pasulj ili sočivo. Pola sata pre kuvanja za pirinač je potpuno dovoljno....
Tajne ukusne boranijeTajne ukusne boranije
18. jun
U početku operite pasulj i kuvajte ga nekoliko minuta. Nakon toga prosto propržite sa dva jajeta i dodajte malo maslaca i sirće. Možete dodati i začine po ukusu. Recept je veoma lak, ali je i veoma ukusan....
Tajna ukusnog prženog šaranaTajna ukusnog prženog šarana
24. feb.
Međtuim, ukoliko se prženi šaran spremi na pravilan način, to će dovesti do zaista "ukusnog" rezultata. Kako da napravimo savršenog ukusnog šarana?...