Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajna ukusnog sočivaAli kako se pravi ukusno sočivo? Evo tajne ukusnog sočiva!
Da biste pripremili ukusno sočivo, prvo ga dobro očistite i operite. Lepo je da operete hladnom vodom i da osravite do pola sata-sat vremena u vodi....
26. sep.
Janija od leblebija i klica pasuljaStavite klice pasulja, kuvajte samo 5 minuta i sklonite sa vatre. Pre služenja pospite sitno seckanim svežim peršunom.
Janija od leblebija takođe može da se posluži sa pirinčem ili kinoom....
17. dec.
Arapske ćuftice od leblebija i pasuljaIzuzetno ukusne, nezaboravne orijentalne arome arapske ćuftice od leblebija i pasulja - sjajne vegan falafele sa pasuljem za jedan svež obrok....
09. jul
1
Tajne ukusnog pilavaDanas ćemo vam otkriti nekoliko tajni, koje će vam pomoći da napravite idealni pilav.
1. Važno je da znate da glavna tajna pilava nije u namirnicama, već u načinu njegove pripreme....
26. maj
Tajne ukusnog rižotaPostoji bezbroj recepata da se rižoto spremi, ali pre nego što prionete na spremanje, važno je da znate neke od tajni njegovog spremanja:
1....
03. april
Vrste sočiva. Sve o sočivuOno je veoma ukusno i ima prijatnu aromu, pa zato spada u omiljene vrste. Osim što je ukusno i aromatično, ovo sočivo se veoma lako i brzo priprema.
2....
22. januar
Tajne ukusnog mlevenog mesaDa, postoji tajna, ali ona se ne sastoji samo u odabiru odgovarajućih začina, nego i u pravilnim proporcijama....
08. dec.
Proteinski umak od pasulja, sočiva i cvekleU posudu moćnog blendera ili nutribuleta sipamo šolju oceđenog belog pasulja iz tegle, šolju skuvanog braon sočiva i 2-3 kašike susamovog tahinija....
17. jun
Posni kroketi od pasulja, sočiva i krompiraU posudi pomešamo praziluk, pirinač, izgnječen skuvan krompir, isečenu na sitno skuvanu šaragrepu, skuvano sočivo i pasulj. Solimo po ukusu i dodajemo isečen svež peršun....
18. dec.
Tajna ukusnog šaranaOna može da bude ukusno glavno jelo ili meze za svaki drugi dan godine....
23. okt.
Tajna ukusnog kapućinaKapućino, na italijanskom Cappuccino, predstavlja italijanski topli napitak spremljen od kafe i mleka. 8. novembra se u Sjedinjenim Američkim Državama obeležava Dan kapućina, što je povod da malo razgovaramo o tome kako...
29. januar
Tajna ukusnog kadaifaOvaj desert se dobija kada prođe određenu termičku obradu i onda se iskombinuje sa ukusnim kremom, sirupom, orasima i drugim kulinarskim iskušenjima. On može biti i deo slanih jela....
23. mart
Tajna ukusnog frikaseaKada se sos dovoljno zgusne, dodajte mu piletinu i uživajte sa svojim najmilijima u izuzetno ukusnom i uspešno pripremljenom frikaseu.
U ovom članku možete videti Tri načina da napravite frikase....
02. maj
Čuvanje i konzervisanje pasulja, graška i sočivaZreo pasulj i sočivo
Zreo pasulj i sočivo možete čuvati na hladnom i tamnom mestu u zatvorenoj posudi. Na taj način ćete čuvati rok trajanja proizvoda oko godinu dana....
19. dec.
Salata od pasulja i sočivaU posudi pomešamo skuvani pasulj (1 šolju), sočivo i šargarepu. Dodajemo krugove isečenog praziluka od belog dela struka.
Začinjavamo solju, uljem i jabukovim sirćetom po ukusu....
18. feb.
Ćuftice od leblebija u rerniNatopite leblebije 12 sati. Nakon toga ih ocedite i sameljete u blenderu. Sameljete suncokret, susam i indijski orah i dodate ih leblebijama....
13. jul
Ćuftice od leblebija i sirevaUkusne ćuftice od leblebija su gotove kada dobiju zlatnu boju.
Ne treba da preterujete sa pečenjem da se ne isuše.
Možete da probate da pržite ćuftice bez mesa i pohujete u jajima i prezlama.
5....
26. maj
Papirkaš od leblebija s kobasicomČim je prošlo sat vremena i leblebije sa kobasicom i šargarepom su potpuno gotove, sipajte im ostalo već izdinstano povrće i kuvajte još oko 10 minuta, da se dobro pomešaju svi ukusu....
08. avgust
Leblebije sa pačetinomDodajte meso, ponovo poklopite šerpu i kuvajte leblebije sa pačetinom još 10 minuta.
Isključite i servirajte dok je toplo....
07. maj
Leblebije sa tahinijemUveče potopimo leblebije u posoljenu vodu, drugog dana ih operemo i prelivamo hladom voodm.
Kuvamo dok ne omekšaju, nakon toga procedio. Od zrna odvajamo 1/3, a preostale procedimo....
23. nov.
Leblebije sa kinoomDodaju se oceđene leblebije i ostavlja se da se krčka dok ne uvri voda ili bar veći deo nje.
Za pripremu kinoe na ringlu se stavlja da provri voda - 2 šolje....
22. maj
Ukusne tajne cvekleZato vam predlažemo da vam otkrijemo nekoliko ukusnih tajni cvekle:
Crvena cvekla sadrži antocianin. Ovo je materija zahvaljujući kojoj cvekla zapravo ima svoju karakterističnu crvenu boju....
01. dec.
Ukusne tajne pirinčaTajna: Kako brže da skuvamo pirinač?
Tajna brzog kuvanja pirinča jeste da ga prethodno potopite - gotovo kao i druge mahunarke kao što su pasulj ili sočivo. Pola sata pre kuvanja za pirinač je potpuno dovoljno....
23. sep.
Tajne ukusne boranijeU početku operite pasulj i kuvajte ga nekoliko minuta. Nakon toga prosto propržite sa dva jajeta i dodajte malo maslaca i sirće. Možete dodati i začine po ukusu.
Recept je veoma lak, ali je i veoma ukusan....
18. jun
Tajna ukusnog prženog šaranaMeđtuim, ukoliko se prženi šaran spremi na pravilan način, to će dovesti do zaista "ukusnog" rezultata.
Kako da napravimo savršenog ukusnog šarana?...
24. feb.