Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajne ukusnog pilavaTajne ukusnog pilava
26. maj
Danas ćemo vam otkriti nekoliko tajni, koje će vam pomoći da napravite idealni pilav. 1. Važno je da znate da glavna tajna pilava nije u namirnicama, već u načinu njegove pripreme....
Tajne ukusnog mlevenog mesaTajne ukusnog mlevenog mesa
08. dec.
Da, postoji tajna, ali ona se ne sastoji samo u odabiru odgovarajućih začina, nego i u pravilnim proporcijama....
Tajna ukusnog šaranaTajna ukusnog šarana
23. okt.
Ona može da bude ukusno glavno jelo ili meze za svaki drugi dan godine....
Tajna ukusnog kapućinaTajna ukusnog kapućina
29. januar
Kapućino, na italijanskom Cappuccino, predstavlja italijanski topli napitak spremljen od kafe i mleka. 8. novembra se u Sjedinjenim Američkim Državama obeležava Dan kapućina, što je povod da malo razgovaramo o tome kako...
Tajna ukusnog sočivaTajna ukusnog sočiva
26. sep.
Ali kako se pravi ukusno sočivo? Evo tajne ukusnog sočiva! Da biste pripremili ukusno sočivo, prvo ga dobro očistite i operite. Lepo je da operete hladnom vodom i da osravite do pola sata-sat vremena u vodi....
Tajna ukusnog kadaifaTajna ukusnog kadaifa
23. mart
Ovaj desert se dobija kada prođe određenu termičku obradu i onda se iskombinuje sa ukusnim kremom, sirupom, orasima i drugim kulinarskim iskušenjima. On može biti i deo slanih jela....
Tajna ukusnog frikaseaTajna ukusnog frikasea
02. maj
Kada se sos dovoljno zgusne, dodajte mu piletinu i uživajte sa svojim najmilijima u izuzetno ukusnom i uspešno pripremljenom frikaseu. U ovom članku možete videti Tri načina da napravite frikase....
Ukusne tajne cvekleUkusne tajne cvekle
01. dec.
Zato vam predlažemo da vam otkrijemo nekoliko ukusnih tajni cvekle: Crvena cvekla sadrži antocianin. Ovo je materija zahvaljujući kojoj cvekla zapravo ima svoju karakterističnu crvenu boju....
Ukusne tajne pirinčaUkusne tajne pirinča
23. sep.
Evo nekoliko ukusnih tajni pirinča: 1. Tajna: Kako da napravimo pirinač koji se ne lepi? Za pirinač koji se lepi treba prethodno veoma dobro da ga operete. Tajna je da ga operete u hladnoj vodi baren 5 puta....
Tajne ukusne boranijeTajne ukusne boranije
18. jun
Možete slobodno izmisliti i svoje varijante recepta sa boranijom i da prijatno iznenadite vašu porodicu sa nečim ukusnim i drugačijim....
Tajna ukusnog prženog šaranaTajna ukusnog prženog šarana
24. feb.
Međtuim, ukoliko se prženi šaran spremi na pravilan način, to će dovesti do zaista "ukusnog" rezultata. Kako da napravimo savršenog ukusnog šarana?...
Tajna ukusnog prženog pirinčaTajna ukusnog prženog pirinča
19. sep.
Malo je ljudi u svetu koji ne vole da jedu pirinač. Na prvom mestu, prvo nam padaju na pamet Japanci i Kinezi, ali zapravo pirinač u različitim oblicima se konzumira u svim krajevima planete. Kada želimo da spremimo...
Tajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebijaTajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebija
05. maj
Pre pripremanja pasulja, sočiva i svih vrsta mahunarki dobro je da se natope jednu noć u hladnoj vodi, u proporciji 1 šolje pasulja na 4 šolje vode. Voda, koju nije upio pasulj, prosipa se ujutru i on se opet preliv...
Tajne spremanja ukusnih supaTajne spremanja ukusnih supa
29. mart
Evo nekih pravila kojih uvek treba da se držimo da bi spremili ukusne supe: - Kad kuvamo supu, meso se prelije hladnom vodom, a u provrelu se stavi povrće i meso se doda kasnije, što zavisi od toga koliko vremena...
Ukusne tajne kiselog kupusaUkusne tajne kiselog kupusa
25. feb.
Ali u čemu je tajna kiselog kupusa? Jedna od tajni kiselog kupusa su njegov neosporni korisni kvaliteti. Sadrži mnogo vitamina, među kojima su vitamin A, B, C i K....
Ukusne tajne škembe čorbeUkusne tajne škembe čorbe
28. sep.
Ali osim toga je veoma ukusna i hranjiva. Ali, da li znate kako se priprema? Otkrićemo vam nekoliko tajni o škembe čorbi....
Ukusne tajne pileće supeUkusne tajne pileće supe
28. sep.
Evo nekoliko ukusnih tajni pileće supe koje možete da iskoristite tokom njene pripreme i da zasijate u kuhinji!...
Tajne ukusne mlečne piteTajne ukusne mlečne pite
29. sep.
Ukusna mlečna pita se može napraviti i sa karamelom, jufkom i raznim nadevima. Karamel je u tom slučaju osnova mlečne pite....
Tajne ukusne pačje džigericeTajne ukusne pačje džigerice
26. mart
Pačja džigerica se najviše koristi u kulinarstvu, a sa njom se spremaju razna ukusna jela. Ova namirnica se ne može uvrstiti u dijetalne namirnice....
Kulinarske tajne ukusne piteKulinarske tajne ukusne pite
20. mart
U ovom članku ćemo vas upoznati sa nekim specifičnostima pravljenja ovog ukusnog specijaliteta, koje će bez ikakve sumnje pretvoriti vašu pitu u pravo iskušenje....
Tajna ukusnog nadeva za paprikeTajna ukusnog nadeva za paprike
03. maj
Punjene paprike su jedno od veoma tradicionalnih balkanskih jela koje volimo bez rezerve i jedemo s zadovoljstvom i apetitom. Jedva da postoji trpeza na kojoj nisu prisutne, posebno za neki praznik, kao što je Badnje...
Tajna ukusnih škampaTajna ukusnih škampa
06. januar
Većina ljubitelja morskih plodova daje prednost škampima, s obzirom na to da oni nisu samo pravi delikates, nego su i mnogo ukusni....
Tajna ukusnih mekikaTajna ukusnih mekika
26. sep.
Evo tajne ukusnih mekika! Ona je u sodi bikarboni. Da bi bile mekane i vazdušaste stavite prstohvat sole....
Tajna ukusnih palačinkiTajna ukusnih palačinki
19. feb.
Kako vam se u testu za palačinke ne bi pravile grudvice, treba da dodajete brašno u nekoliko navrata, neprestano mešajući. Čak i da mutite testo mikserom, ako isipate sve odjednom, grudviće će se opet napraviti. Ako ste...
Tajna ukusne fokačeTajna ukusne fokače
20. feb.
Postoji bukvalno hiljadu recepata za spremanje ove vrste italijanskog hleba, ali pravi majstorluk u pripremi ukusne pogače je tumačenje tajne za pripremu perfektnog testa....