Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko često je dobro da se jede meso?- Dobro je da jedete po 3 jaja svake nedelje.
- Preporučuje se da jedete ribu najmanje 3 puta nedeljno, a ribom možete da zamenite belo meso....
05. avgust
Da li je dobro jesti kestene?Divlji kesteni su veoma lepi, ali ni pod kojim uslovima ih ne treba jesti. Samo pitomi kesteni su pogodni za konzumaciju, a divlji se koriste za ukrašavanje gradskih parkova....
04. januar
U kojim slučajevima je med štetan?Med ima nesporne kvalitete u lečenju i poboljšanju imuniteta, koji ga određuju kao jednu od super namirnica....
25. dec.
Šta u kojim godinama treba da se konzumiraBogate vitaminom C zelene i crvene paprike mogu da se koriste kao sredstvo za češanje zuba koji niču kod beba....
07. april
Da li je konzervirana hrana dobra za vas?Nikada ne uzimajte konzerve sa ispupčenim poklopcima ili one kojima je istekao rok trajanja jer mogu biti zaista opasne....
18. april
Zašto je dobro jesti pšenicu?Takođe možete koristiti pšenicu kao dodatak uz glavna jela, koja imaju meso - ona ih mnogo dobro dopunjava....
07. mart
Kako da pripremimo sušeni paradajzDobro je da začine izgnječite u avanu pre dodavanja u maslinovo ulje kojim ćete preliti paradajz. Možete takođe dodati sitno iseckan beli luk u maslinovom ulju.
Za sušenje će vam biti potrebna morska so....
13. januar
Da li je pijenje tople vode tako dobro za zdravlje?Naprotiv, prevelike količine vode mogu prouzrokovati štetu zbog većine posla koji sistem treba da obavi. Ovo uzrokuje pogoršanje bubrega tokom određenog vremenskog perioda....
24. januar
Zašto je dobro da uzimamo vodu sa limunom svaki danU voću se nalazi visok nivo kalijuma koji pomaže funkcijama mozda i osim toga kontroliše nivo krvnog pritiska....
25. jul
Paradajz-paprike u sosu od paradajza i senfaOčistimo i isečemo paradajz-paprike.
Pomešamo sve sastojke u šerpi.
Dodajemo začine i stavljamo da smesa provri, nakon čega dodajemo kambi paprike i smanjujemo jačinu ringle....
25. okt.
Kako se konzervira paradajz u teglamaNakon svega dobro zatvorite tegle poklopcem i stavite da se kuvaju - kuvanje traje oko 20 minuta, nakon čega ostavite tegle da se ohlade....
02. maj
Sve namirnice, kojih dojilje treba da se klonePorodična predispozicija na alergije u većini slučajeva se javlja kod konzumacije alergena kao što je naprimer kikiriki;/page
page
8....
28. feb.
Za šta je dobro ulje avokada?Masku za kosu potrebno je napraviti samo 2-3 puta nedeljno, a nakon toga mora se dobro isprati....
08. okt.
Roze paradajz - šta treba da znamoU većini slučajeva, ispucani paradajz je prilično zdrav, a nedostatak je više kozmetički. To ne umanjuje njegov ukus, koji je opet odličan....
25. avgust
Čeri paradajz - šta treba da znamo, koji je veoma koristan u borbi sa kardiovaskularnim bolestima;
- Pomažu da se rešite viška tečnosti u telu, i na taj način čeri paradajz je veoma koristan za ljude koji žele da smršaju;
- Mikroelement gvožđe je veoma...
21. okt.
Da napravimo čeri paradajz za zimuSušeni čeri paradajz koji se prodaje u prodavnicama je prerađen kroz dehidratatore. To ih čini preterano suvim i žilavim, što zahteva da ih nakisnete u vodi pre upotrebe....
17. mart
Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?Pica je omiljeno jelo mladih i starih. Teško da postoji osoba koja ne bi pala u iskušenje i skočila na sveže pečenu Margaritu, Kapriciozu, Napolitanu, Kalcone ili Quatro Formaggi. A kako drugačije? Svaki od ovih...
24. sep.
Dobro začinjena palentaMešati žicom da se masa zgusne, skloniti sa ringle, umešati parmezan, pavlaku i naseckani peršun.
Palentu poslužiti odmah, posutu listićima maslaca i kockicama pečene cvekle....
04. feb.
ParadajzOgromne su prednosti i soka od paradajza koji topi masnoće i deluje dobro kod oboljenja koja narušavaju metabolizam kao što su artritis, gojaznost ili šećerna bolest....
06. jun
Mleveni paradajz u tegliPromešam dobro i punim u čiste i suve tegle.
Kuvaju se oko 20 minuta nakon što voda provri.
Paradajz u tegli je idealan za sos za špagete ili zimsku čorbu sa prazilukom, sirom i maslinovim uljem....
17. januar
Pečeni paradajz u teglamaOdozgo dosipamo ulje i odmah zatvaramo teglice da se vakumiraju.
Pečeni paradajz u tegli je mnogo ukusan....
10. nov.
Konzervirani paradajz i šargarepaOdvojite 1 kg od paradajza i isecite ga na sitne komade ili ga narendajte bez ljuske.
Posolite, dodajte šargarepu i papriku. Dobro promešajte....
24. okt.
Oljušteni paradajz u teglamaOperemo i oljuštimo paradajz, dobro očistimo od drške.
Isečemo ih na krupne parčiće i stavljamo u veliku posudu. Dodajemo so po ukusu i malo šećera, ako su kiseli....
28. avgust
Pasterizovani paradajz u teglamaOprani paradajz sustite u vrelu vodu na minut, nakon toga ga operite hladnom vodom da ga ohladite. Oljuštite koru sa povrća i naseckajte ga na krupne komade....
14. avgust