Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko često je dobro da se jede meso?Koliko često je dobro da se jede meso?
05. avgust
- Dobro je da jedete po 3 jaja svake nedelje. - Preporučuje se da jedete ribu najmanje 3 puta nedeljno, a ribom možete da zamenite belo meso....
Da li je dobro jesti kestene?Da li je dobro jesti kestene?
04. januar
Divlji kesteni su veoma lepi, ali ni pod kojim uslovima ih ne treba jesti. Samo pitomi kesteni su pogodni za konzumaciju, a divlji se koriste za ukrašavanje gradskih parkova....
U kojim slučajevima je med štetan?U kojim slučajevima je med štetan?
25. dec.
Med ima nesporne kvalitete u lečenju i poboljšanju imuniteta, koji ga određuju kao jednu od super namirnica....
Šta u kojim godinama treba da se konzumiraŠta u kojim godinama treba da se konzumira
07. april
Bogate vitaminom C zelene i crvene paprike mogu da se koriste kao sredstvo za češanje zuba koji niču kod beba....
Da li je konzervirana hrana dobra za vas?Da li je konzervirana hrana dobra za vas?
18. april
Nikada ne uzimajte konzerve sa ispupčenim poklopcima ili one kojima je istekao rok trajanja jer mogu biti zaista opasne....
Zašto je dobro jesti pšenicu?Zašto je dobro jesti pšenicu?
07. mart
Takođe možete koristiti pšenicu kao dodatak uz glavna jela, koja imaju meso - ona ih mnogo dobro dopunjava....
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Dobro je da začine izgnječite u avanu pre dodavanja u maslinovo ulje kojim ćete preliti paradajz. Možete takođe dodati sitno iseckan beli luk u maslinovom ulju. Za sušenje će vam biti potrebna morska so....
Da li je pijenje tople vode tako dobro za zdravlje?Da li je pijenje tople vode tako dobro za zdravlje?
24. januar
Naprotiv, prevelike količine vode mogu prouzrokovati štetu zbog većine posla koji sistem treba da obavi. Ovo uzrokuje pogoršanje bubrega tokom određenog vremenskog perioda....
Zašto je dobro da uzimamo vodu sa limunom svaki danZašto je dobro da uzimamo vodu sa limunom svaki dan
25. jul
U voću se nalazi visok nivo kalijuma koji pomaže funkcijama mozda i osim toga kontroliše nivo krvnog pritiska....
Paradajz-paprike u sosu od paradajza i senfaParadajz-paprike u sosu od paradajza i senfa
25. okt.
Očistimo i isečemo paradajz-paprike. Pomešamo sve sastojke u šerpi. Dodajemo začine i stavljamo da smesa provri, nakon čega dodajemo kambi paprike i smanjujemo jačinu ringle....
Kako se konzervira paradajz u teglamaKako se konzervira paradajz u teglama
02. maj
Nakon svega dobro zatvorite tegle poklopcem i stavite da se kuvaju - kuvanje traje oko 20 minuta, nakon čega ostavite tegle da se ohlade....
Sve namirnice, kojih dojilje treba da se kloneSve namirnice, kojih dojilje treba da se klone
28. feb.
Porodična predispozicija na alergije u većini slučajeva se javlja kod konzumacije alergena kao što je naprimer kikiriki;/page page 8....
Za šta je dobro ulje avokada?Za šta je dobro ulje avokada?
08. okt.
Masku za kosu potrebno je napraviti samo 2-3 puta nedeljno, a nakon toga mora se dobro isprati....
Roze paradajz - šta treba da znamoRoze paradajz - šta treba da znamo
25. avgust
U većini slučajeva, ispucani paradajz je prilično zdrav, a nedostatak je više kozmetički. To ne umanjuje njegov ukus, koji je opet odličan....
Čeri paradajz - šta treba da znamoČeri paradajz - šta treba da znamo
21. okt.
, koji je veoma koristan u borbi sa kardiovaskularnim bolestima; - Pomažu da se rešite viška tečnosti u telu, i na taj način čeri paradajz je veoma koristan za ljude koji žele da smršaju; - Mikroelement gvožđe je veoma...
Da napravimo čeri paradajz za zimuDa napravimo čeri paradajz za zimu
17. mart
Sušeni čeri paradajz koji se prodaje u prodavnicama je prerađen kroz dehidratatore. To ih čini preterano suvim i žilavim, što zahteva da ih nakisnete u vodi pre upotrebe....
Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?
24. sep.
Pica je omiljeno jelo mladih i starih. Teško da postoji osoba koja ne bi pala u iskušenje i skočila na sveže pečenu Margaritu, Kapriciozu, Napolitanu, Kalcone ili Quatro Formaggi. A kako drugačije? Svaki od ovih...
Dobro začinjena palentaDobro začinjena palenta
04. feb.
Mešati žicom da se masa zgusne, skloniti sa ringle, umešati parmezan, pavlaku i naseckani peršun. Palentu poslužiti odmah, posutu listićima maslaca i kockicama pečene cvekle....
ParadajzParadajz
06. jun
Ogromne su prednosti i soka od paradajza koji topi masnoće i deluje dobro kod oboljenja koja narušavaju metabolizam kao što su artritis, gojaznost ili šećerna bolest....
Mleveni paradajz u tegliMleveni paradajz u tegli
17. januar
Promešam dobro i punim u čiste i suve tegle. Kuvaju se oko 20 minuta nakon što voda provri. Paradajz u tegli je idealan za sos za špagete ili zimsku čorbu sa prazilukom, sirom i maslinovim uljem....
Pečeni paradajz u teglamaPečeni paradajz u teglama
10. nov.
Odozgo dosipamo ulje i odmah zatvaramo teglice da se vakumiraju. Pečeni paradajz u tegli je mnogo ukusan....
Konzervirani paradajz i šargarepaKonzervirani paradajz i šargarepa
24. okt.
Odvojite 1 kg od paradajza i isecite ga na sitne komade ili ga narendajte bez ljuske. Posolite, dodajte šargarepu i papriku. Dobro promešajte....
Sušeni paradajz u rerniSušeni paradajz u rerni
08. sep.
Već znate kako da pripremite sušeni paradajz u rerni. Prijatno!...
Oljušteni paradajz u teglamaOljušteni paradajz u teglama
28. avgust
Operemo i oljuštimo paradajz, dobro očistimo od drške. Isečemo ih na krupne parčiće i stavljamo u veliku posudu. Dodajemo so po ukusu i malo šećera, ako su kiseli....
Pasterizovani paradajz u teglamaPasterizovani paradajz u teglama
14. avgust
Oprani paradajz sustite u vrelu vodu na minut, nakon toga ga operite hladnom vodom da ga ohladite. Oljuštite koru sa povrća i naseckajte ga na krupne komade....