Facebook
Omiljeno
Pinterest
SušiPravi vasabi ima antibakterijsko dejstvo i može smanjiti rizik od trovanja hranom. Količine isparenja određuju koliko će biti jak osećaj, a ne sama količina konzumiranog vasabija....
Popularni začini u azijskoj kuhinjiVasabi
Ovo je tipičan japanski proizvod, koji je vrsta rena - japanski ren. Kao i pirinčano sirće, ni suši ne možete da poslužite bez tradicionalnog sosa od vasabija....
Mafini sa belom čokoladom i vasabijemPosle umutite mleko, jaja, kiselo mleko, vanilu, ulje i vasabi u velikom bokalu. Dodajute smesu u suve sastojke i mutite na niskom ubrzanju dok se ne dobije homogena smesa....
Suši tortaSIpajte smesu u pirinač, dodajte vasabi sos i soja sos i mešajte.
U odgovarajući tanjir stavite list nori kora. Sipajte polovinu pirinča i ravnomerno raširite....
Suši sa pilećim filetimaDobro bi bilo da se konzumira sa soja sosom za suši i vasabi.
Recept je za tri rolata sušija sa pilećim filetima....
Maki sušiMaki suši servirajte sa soja sosom, vasabi sosom i kriškama mariniranog đumbira.
Od ovih sastojaka dobijate oko 56 suši komada....
Japanski majonezPo želji možemo dodati vasabi, ako ste ljubitelji pikantnog.
Pošto ima različitij varijacija, japanski majonez možete probati i bez paste miso, ponovo ispada dobro....
Mekane kiflice sa eurokremomMleko i vodu ugrejati, pa mu dodati šećer i vasac. Sipati lagano brašno i mešati. Testo umesiti rukama i ostaviti da odmori sat vremena.
Podeliti testo na 8 loptica i ostaviti opet da odleži 30 minuta....
RenNadzemni deo može da se koristi kao zamena za poznati japanski začin vasabi.
Korist od rena
Nekada su ljudi stavljali listove rena preko apscesa da bi se brže lečili....
Kako se čisti koren đumbira?Za informaciju, ovaj uređaj se koristi i za obradu korena vasabija i kurkume.
Đumbir - kako suvi (u prahu), tako i sveži, ima beskonačan broj primena....
Tartar od tune i avokadaAko ste ljubitelji ljuće hrane, dodajte u jednu malu kašiku paste od vasabija. Takođe možete da dodate i u ribu.
Uzmite prsten u obliku kvadrata i stavite na poslužavnik....