Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto ne treba jesti voće uvečeU svakodnevnom meniju treba da obratimo pažnju i na još nekoliko faktora. Ručak, na primer, ne bi trebao da bude obilan....
28. april
1
Fan si badema? Pogledaj zašto ne treba da preteruješ sa njimaAko imate slab sistem organa za varenje i skloni ste probavnim smetnjama, treba da kontrolišete unos badema.
Jedan od načina da se izborite sa stomačnim problemima jeste da pijete mnogo vode....
18. jul
Koje namirnice ne treba zamrzavatiKuvana jaja takođe ne treba zamrzavati jer će njihov belanac dobiti konzistentnost gume nakon odmrzavanja....
02. mart
Zašto treba da jedemo jajaZašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika?
- Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe.
- Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
07. mart
Zašto treba češće jesti brancina?Koža ove vrste ribe je takođe veoma ukusna i ne treba je skidati tokom pečenja, jer postaje jako hrskava....
08. okt.
Zašto treba redovno jesti hlebKada neko reši da smrša, prvo što izbacuje iz ishrane je hleb. Ali, velika je greška ako se hleb u potpunosti izbaci, jer je on veoma koristan za organizam.
Hleb je važan izvor bitnih biljnih belančevina i sadrži niz...
02. maj
Zašto mi se ne pije voda?Ovo bi trebalo da upozori svakoga ko kaže da mu je dobro iako ne pije običnu vodu tako što je menja čajem, sokovima, povrćem i voćem....
01. okt.
Ne mešajte hranu, kako biste duže živeli!Osnovno pravilo je da ne mešate meso, ribu, sir i kačkavalj sa hlebom, krompirom i pirinčem. Hranu koja sadrži ugljene hidrate, ne treba mešati sa životinjskom hranom, nego sa salatom od povrća....
02. mart
Zašto redovno treba da jedete džigericu?Crna džigerica sisara, domaćih kokoški i patki i nekih vrsta riba se konzumiraju kao hrana. Goveđa, jagnjeća, teleća, pileća i guščija džigerica se koristi kao izvor hrane. Kod nas i u mnogim drugim zemljama se konzumira...
07. okt.
Zašto treba zamrzavati sok od pomorandžePomorandže spadaju u najkorisnije citrusno voće. One imaju prijatan i osvežavajući ukus, a takođe su i dobar izvor korisnih materija. Ceđena pomorandža je kod mnogih obavezan deo doručka.
Španski naučniic su otkrili...
17. sep.
Zašto treba svakodnevno konzumirati zeleni čajIz tog razloga žena u toku trudnoće ne bi trebalo da prestanu da konzumiraju zeleni čaj;
9. Čisti krv od lošeg holesterola i drugih štetnih materija i formiranja naslaga na zidovima krvnih sudova....
02. mart
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Pošto kiseljak sadrži povećane količine soli oksalne kiseline, neki pacijenti treba da se uzdrže od konzumiranja ove biljke. Ljudi koji pate od gihta, artritisa, reumatizma treba da ga izbace iz ishrane....
09. maj
Zašto treba da pijemo više vode?Ne treba dokazivati potrebu za vodom za ljudski organizam, niti treba da se ubeđujemo u pozitivno dejstvo koje ona ima na nas. To su istine u koje su svi uvereni....
02. dec.
Voće i povrće koje ne treba ljuštitiOstaje činjenica da treba da bude domaće proizvodnje, kako bi bili sigurni da nije dodatno hemijski obrađen....
04. mart
1
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Medicinski radnic takođe imaju različito mišljenje po pitanju toga da li treba ili ne treba konzumirati meso i ukoliko da, onda u kojim količinama....
22. maj
Ove namirnice NE treba jesti kod dijarejeKod dijareje bi trebalo da se drži posebna dijeta. Postoji veliki broj namirnica koje iritiraju osetljivi želudačno-crevni trakt....
29. mart
Šta ne treba da jedete tokom dojenjaAko je reč o čaju – 2 šolje čaja;
- Alkohol - bebina jetra je posebno osetljiva na alkohol jer joj jetra još uvek nije jaka. Preporučuje se prestanak konzumiranja alkohola tokom prva 3 meseca perioda dojenja....
31. januar
Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?Japanska jabuka je unikatno voće koje ne voli svako, ali je toliko korisno da ne zaslužuje da se zanemari. Božanstveni plod je vitaminska bomba, vekovima poznata po svojim lekovitim svojstvima.
Egzotična biljka potiče...
09. dec.
Evo zašto treba da jedete više kivijaU korist respiratornog sistema
Ljudi sa astmom i hroničnim problemima sa respiratornim sistemom takođe češće treba da jedu kivi....
17. nov.
Zašto treba pojesti nekoliko urmi pre spavanja?Zašto treba da jedemo urme pre spavanja
Urme sadrže mnogo vitamina B6 i puno kalijuma - ovaj drugi je odgovoran za regulisanje pulsa, za ravnotežu tečnosti u telu i za opuštanje mišića i mišićnih grčeva....
19. januar
Zašto treba da pijemo sok od krastavca?Međutim, treba imati na umu da ovaj sok povećava kiselost u želucu i da u slučaju gastritisa, čira ili problema sa crevnim traktom može pogoršati stanje....
28. nov.
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Upravo zbog toga ne treba da stavljate vruću hranu u vaš frižider ako ne želite da se on ošteti....
07. jun
Testo koje ne stariPrvo mešamo viljuškom, a zatim umesimo meko i elastično testo.
Vadimo iz posude na nabrašnjenu površinu i ponovo mesimo rukama dok se ne dobije homogeno testo.
Ukoliko je potrebno, dodajemo još brašna....
21. sep.
Pita koja ne padaMešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir.
Uzmite jednu koru, namažite je četkom sa malo maslaca ili ulja, stavite drugu koru odozgo, namažite sa 3-4 supene kašike od smese....
01. okt.
Zašto testo ne narasta?Ali ponekad, uprkos svim našim naporima, testo ne naraste ili ne naraste dovoljno i tada sami sebi postavljamo pitanje zašto nije uspelo....
19. april