Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Sa alevom paprikom i brašnom se pravi zaprška za većinu čorbi. U nekim slučajevima se prvo dinsta luk, a posle toga brašno dok ne dobije zlatnu boju i nakraju aleva paprika....
Zašto se majonez preseče?Zašto se majonez preseče?
19. maj
Često prilikom njegove pripreme, ukoliko se koristi ulje sa niskom temperaturom (nižom od dvanaest stepeni), on se preseče i ne može da se zgusne....
Začinjavanje pačije čorbeZačinjavanje pačije čorbe
15. dec.
Pažljivo podesite temperaturu pomoću bujona od pačije čorbe i vratite sve nazad u šerpu sa čorbom. Začinite solju, biberom i alevom paprikom....
Kada se stavlja zaprška u čorbu?Kada se stavlja zaprška u čorbu?
01. dec.
zapršku i da zapršku tek tada dodate u gotovu čorbu....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Ako volite da eksperimentišete sa različitim vrstama supa ili čorbi, preporučujemo vam da probate sledeće: - čorba sa ćufticama; - supa od pečuraka; - čorba od spanaća; - paradajz čorba; - čorba od zeca...
Ljuti sos za čorbeLjuti sos za čorbe
26. sep.
Ljuti sos za čorbe je veoma ljut i treba da pazite koliko ćete staviti u čorbu....
Zašto je čorba od sočiva toliko korisna?Zašto je čorba od sočiva toliko korisna?
28. dec.
Porcija čorbe od raznih vrsta sočiva nije smao ukusna, nego nosi mnogo koristi zdravlju. Evo najvažnijih dokaza zašto je čorba od sočiva korisna. Bogatstvo vlakana se odražava pozitivno na kardiovaskularni sistem....
Kako se pravi zaprška za jagnjeću čorbu?Kako se pravi zaprška za jagnjeću čorbu?
02. dec.
Tako pripremljena zaprška se dodaje u jagnjeću čorbu minut pre uklanjanja čorbe sa vatre....
Zašto supe i čorbe ukisnu?Zašto supe i čorbe ukisnu?
17. maj
Evo zašto supa ukisne: - Nedostatak hlađenja. Odmah nakon pravljenja supe ili čorbe važno je da je ostavite da se ohladi. Nakon toga treba da je stavite u frižider....
Zaprška za pileću čorbu bez jajaZaprška za pileću čorbu bez jaja
10. okt.
Promešajte žicom, dok se ne umute sve grudvice i smesa ne postane glatka. Sklonite pileću čorbu sa ringle. Stavite jednu kulaču tople čorbe i promešajte odmah....
Jednostavno pripremljeno povrće za čorbeJednostavno pripremljeno povrće za čorbe
30. sep.
Jedna teglica, koja u sebi ima sazrelo jesenje povrće i dovoljna je doza za pripremanje čorbi, kaša i drugih jela. Tačne količine povrća nisu date, jer će svaka domaćica odrediti željene količine po svom ukusu....
Zašto mi se ne pije voda?Zašto mi se ne pije voda?
01. okt.
Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
Zašto i kako se potapa čia?Zašto i kako se potapa čia?
03. dec.
Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
Zašto se gojimo u predelu stomakaZašto se gojimo u predelu stomaka
26. jun
Ljudi se goje u predelu stomaka iz mnogo razloga - a neke od njih ste u stanju da promenite. Čak i oni mađu nama koji najviše treniraju često sanjaju o teško dostižnim trbušnjacima. Osim sa estetske tačke gledišta, gojenje...
Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?
02. nov.
Eto zašto vredi dobro analizirati meni kako bi se isključili ili otkrili potencijalni alergeni. Intolerancija na hranu Ne mešajte intoleranciju na hranu sa alergijom na hranu....
Saće - kada se i zašto konzumira?Saće - kada se i zašto konzumira?
22. jul
Svi znamo koliko beskrajno mnogo osnažujućih svojstava ima med. Saće u koje je smešten med, ss druge strane, takođe ima neke nezamenljive koristi za koje je dobro znati. Pčele ga proizvode u svojim košnicama, sastavljeno...
Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!
29. jun
Gvožđe je element od životne važnosti, koji usvajamo samo iz spoljnih izvora. Upravo je gvožđe odgovorno za mnoge od primarnih funkcija tela - proizvodnju i sintezu hemoglobina, učešće u nekim metaboličkim procesima,...
Zbog čega se zaprška od jaja zgrudva u čorbi?Zbog čega se zaprška od jaja zgrudva u čorbi?
10. feb.
Čorbe sa zaprškom imaju puniji i bogatiji ukus. Ponekada se dešava da se prilikom dodavanja zaprške u čorbu zaprška zgrudva ili preseče i to utiče na izgled čorbe, ali i na njen ukus i kvalitet u celini....
Kako se pravi škembe čorba - vodič za početnikeKako se pravi škembe čorba - vodič za početnike
12. dec.
Ovo su zemlje u kojima je škembe čorba jedna od omiljenih supa. U Bugarskoj skoro da nema čoveka koji ne voli škembe čorbu....
Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?
13. april
Svako voli da jede sirove ili pečene orašaste plodove, ne samo zato što su ukusni i zasitni, već i zato što su veoma korisni. Kroz njih dobijmo neophodne proteine i masti. Ali da bismo dobijali samo pluseve od konzumiranja...
Kako se pravi zaprška za čorbu od mleka i jaja?Kako se pravi zaprška za čorbu od mleka i jaja?
09. mart
Kada se zaprška temperira, ona se dodaje postepeno u čorbu. Ova zaprška je karakteristična za čorbu sa ćufticama ili za aromatičnu pileću čorbu....
Tajna ukusne riblje čorbeTajna ukusne riblje čorbe
18. feb.
Da li će čorba biti sa zaprškom ili bez, to je vaš izbor. Zaprška se pravi od jednog jajeta i kiselog mleka. A ako će vaša čorba biti bez zaprške, onda joj samo dodajte 2 – 3 kašičice krompir pirea u prahu....
Ukusne tajne škembe čorbeUkusne tajne škembe čorbe
28. sep.
Da bi škembić bio ukusan, potrebna vam je dobra zaprška. Zato vam treba bujon, možete ga napraviti od vode u kojoj ste prethodno kuvali škembiće, procedite pažljivo i uporno....
Može li se popraviti čorba sa presečenom zaprškom?Može li se popraviti čorba sa presečenom zaprškom?
16. april
Na ovaj način ćete dodati punoću čorbi i njenom ukusu, a presečena zaprška se neće toliko primećivati....
Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?
06. dec.
Pogledajte naše druge recepte za kurban čorbu....