Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi zaprškaSa alevom paprikom i brašnom se pravi zaprška za većinu čorbi. U nekim slučajevima se prvo dinsta luk, a posle toga brašno dok ne dobije zlatnu boju i nakraju aleva paprika....
12. feb.
Zašto se majonez preseče?Često prilikom njegove pripreme, ukoliko se koristi ulje sa niskom temperaturom (nižom od dvanaest stepeni), on se preseče i ne može da se zgusne....
19. maj
Začinjavanje pačije čorbePažljivo podesite temperaturu pomoću bujona od pačije čorbe i vratite sve nazad u šerpu sa čorbom.
Začinite solju, biberom i alevom paprikom....
15. dec.
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Ako volite da eksperimentišete sa različitim vrstama supa ili čorbi, preporučujemo vam da probate sledeće:
- čorba sa ćufticama;
- supa od pečuraka;
- čorba od spanaća;
- paradajz čorba;
- čorba od zeca...
05. avgust
Ljuti sos za čorbeLjuti sos za čorbe je veoma ljut i treba da pazite koliko ćete staviti u čorbu....
26. sep.
Zašto je čorba od sočiva toliko korisna?Porcija čorbe od raznih vrsta sočiva nije smao ukusna, nego nosi mnogo koristi zdravlju. Evo najvažnijih dokaza zašto je čorba od sočiva korisna.
Bogatstvo vlakana se odražava pozitivno na kardiovaskularni sistem....
28. dec.
Kako se pravi zaprška za jagnjeću čorbu?Tako pripremljena zaprška se dodaje u jagnjeću čorbu minut pre uklanjanja čorbe sa vatre....
02. dec.
Zašto supe i čorbe ukisnu?Evo zašto supa ukisne:
- Nedostatak hlađenja. Odmah nakon pravljenja supe ili čorbe važno je da je ostavite da se ohladi. Nakon toga treba da je stavite u frižider....
17. maj
Zaprška za pileću čorbu bez jajaPromešajte žicom, dok se ne umute sve grudvice i smesa ne postane glatka.
Sklonite pileću čorbu sa ringle.
Stavite jednu kulaču tople čorbe i promešajte odmah....
10. okt.
Jednostavno pripremljeno povrće za čorbeJedna teglica, koja u sebi ima sazrelo jesenje povrće i dovoljna je doza za pripremanje čorbi, kaša i drugih jela.
Tačne količine povrća nisu date, jer će svaka domaćica odrediti željene količine po svom ukusu....
30. sep.
Zašto mi se ne pije voda?Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
01. okt.
Zašto i kako se potapa čia?Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
03. dec.
Zašto se gojimo u predelu stomakaLjudi se goje u predelu stomaka iz mnogo razloga - a neke od njih ste u stanju da promenite. Čak i oni mađu nama koji najviše treniraju često sanjaju o teško dostižnim trbušnjacima. Osim sa estetske tačke gledišta, gojenje...
26. jun
Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?Eto zašto vredi dobro analizirati meni kako bi se isključili ili otkrili potencijalni alergeni.
Intolerancija na hranu
Ne mešajte intoleranciju na hranu sa alergijom na hranu....
02. nov.
Saće - kada se i zašto konzumira?Svi znamo koliko beskrajno mnogo osnažujućih svojstava ima med. Saće u koje je smešten med, ss druge strane, takođe ima neke nezamenljive koristi za koje je dobro znati. Pčele ga proizvode u svojim košnicama, sastavljeno...
22. jul
Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!Gvožđe je element od životne važnosti, koji usvajamo samo iz spoljnih izvora. Upravo je gvožđe odgovorno za mnoge od primarnih funkcija tela - proizvodnju i sintezu hemoglobina, učešće u nekim metaboličkim procesima,...
29. jun
Zbog čega se zaprška od jaja zgrudva u čorbi?Čorbe sa zaprškom imaju puniji i bogatiji ukus.
Ponekada se dešava da se prilikom dodavanja zaprške u čorbu zaprška zgrudva ili preseče i to utiče na izgled čorbe, ali i na njen ukus i kvalitet u celini....
10. feb.
Kako se pravi škembe čorba - vodič za početnikeOvo su zemlje u kojima je škembe čorba jedna od omiljenih supa.
U Bugarskoj skoro da nema čoveka koji ne voli škembe čorbu....
12. dec.
Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?Svako voli da jede sirove ili pečene orašaste plodove, ne samo zato što su ukusni i zasitni, već i zato što su veoma korisni. Kroz njih dobijmo neophodne proteine i masti.
Ali da bismo dobijali samo pluseve od konzumiranja...
13. april
Kako se pravi zaprška za čorbu od mleka i jaja?Kada se zaprška temperira, ona se dodaje postepeno u čorbu. Ova zaprška je karakteristična za čorbu sa ćufticama ili za aromatičnu pileću čorbu....
09. mart
Tajna ukusne riblje čorbeDa li će čorba biti sa zaprškom ili bez, to je vaš izbor. Zaprška se pravi od jednog jajeta i kiselog mleka. A ako će vaša čorba biti bez zaprške, onda joj samo dodajte 2 – 3 kašičice krompir pirea u prahu....
18. feb.
Ukusne tajne škembe čorbeDa bi škembić bio ukusan, potrebna vam je dobra zaprška. Zato vam treba bujon, možete ga napraviti od vode u kojoj ste prethodno kuvali škembiće, procedite pažljivo i uporno....
28. sep.
Može li se popraviti čorba sa presečenom zaprškom?Na ovaj način ćete dodati punoću čorbi i njenom ukusu, a presečena zaprška se neće toliko primećivati....
16. april
Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?Pogledajte naše druge recepte za kurban čorbu....
06. dec.