Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čime da zamenimo šećer?Svako ko se interesuje za zdravu ishranu obavezno je eksperimentisao i sa drugim prirodnim zaslađivačima kako bi zamenip šećer u svom režimu ishrane - kokosov šećer, melasa, med, javorov sirup....
16. mart
Čime da zamenimo pirinač u jelima?Međutim, evo čime možete zameniti pirinač u vašim specijalitetima:
1....
06. okt.
Čime da zamenimo jaja ako smo alergični?potrebno dodavati jaja;
- Za majonez - biljnim mlekom zamenite životinjsko sveže mleko....
05. jul
Čime da zamenimo pšenično brašno u keto slatkišima?Prilikom pripreme slatkiša sa zamenama pšeničnog brašna, važno je da se ima u vidu da tekstura i ukus kranjeg proizvoda može biti drugačiji....
01. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Čime da zamenimo sodu bikarbonu?Panika je bespotrebna, jer možemo uspešno zameniti sodu bikarbonu praškom za pecivo.
Prašak za pecivo je beli prah koji se koristi za proizvodnju slatkiša, kolača, keksa i drugih vrsta poslastičarskih proizvoda....
29. april
Čime da zamenimo sveže mleko?Ako spadate u ljude, koji ne proizvode neophodne enzime za razgradnju laktoze - laktazu i renin, onda u svom jelovniku slobodno možete zameniti sveže mleko i mlečne proizvode sličnim biljnim proizvodima....
04. maj
Čime može da se zameni sitan sir u receptima?Sitan sir se u određenim receptima može zameniti sa mladim nesoljenim sirom ili rikota sirom. Ovaj sir se pravi na isti način kao i sitan sir....
24. sep.
Čime možemo da zamenimo prašak za pecivo?Kod većine peciva kuvari i pekari upotrebljavaju sredstva za narastanje testa. Sredstva za narastanje testa predstavljaju hemijska jedinjenja ili prirodne proizvode i sastojke, koji ulaze u reakciju sa drugim sastojcima...
12. avgust
Sa čime da zamenimo jaja u palačinkama?Ja sam uradila sledeće kako bih zamenila jaja u receptu.
Žicom sam umutila jednu supenu kašiku ulja i so dok ne pobele, dodala oko dve supene kašike vode, dobro umutila i dodala dve kašičice praška za pecivo....
10. april
Kako da sačuvamo sirNajbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje.
Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
06. mart
Kako da prepoznate pravi sirNa našem tržištu je sir bezbedan za konzumaciju. Postoje problemi koji se dovode u vezu sa njegovim kvalitetom, ali se radi na njegovom poboljšanju.
Specijalisti su objasnili kako možete prepoznati kvalitetan sir usred...
15. feb.
Čime može da se zameni kisela pavlaka?strongPonekad, da biste pripremili određeno jelo, potreban vam je sastojak koji baš u tom trenutku nemate u kuhinji ili ga ne možete nabaviti u datom trenutku, a baš želite da da to jelo skuvate. Ponekada, na vašu sreću...
03. maj
Topljeni sir - šta treba da znamoDodaci ishrani su najčešće sretani nalin za pravljenje topljenog sira....
21. april
Mančego sir - šta treba da znamoDa li je moguće da jedan sir ima ukus makadamije, sa nijansama karamela, a njegov miris da podseća na pečenu jagnjetinu? A u isto vreme da bude pravi mlečni proizvod.
Opis se savršeno podudara sa španskim sirom Mančego...
16. okt.
Čime zameniti krompir u kuvanju?Ako želite da skuvate neko jelo sa krompirom, ali ga trenutno nemate, ili vam ishrana ne dozvoljava da ga jedete, ali volite baš to jelo, evo čime možete zameniti krompir u vašim receptima:
U praksi, sa krompirom možete...
11. okt.
Čime se može zameniti rikota?Tofu sir, namirnica nastala fermentacijom sojinog mleka, može da zameni rikotu u veganskim jelima i jelima za osobe koje imaju alergije na mleko i mlečne proizvode....
12. april
Čime se može zameniti maskarpone?Korisna svojstva maskarponea
Količina kalorija u maskarpone siru je velika: oko 450 kcal na 100 grama proizvoda, tako da je malo verovatno da će biti prikladan za dijetalnu ishranu....
10. januar
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Čime zameniti kus-kus u receptimaorašastih plodova;
- Pirinač - čija su zrna kratka;
- Kus-kus se takođe može zameniti pirinčem od karfiola;
- Kus-kus se može zameniti prosom....
14. dec.
SirSir je mlečni proizvod poznat čovečanstvu hiljadama godina. Na Balkanu se ovaj koncept i naziv povezuju sa belim slanim sirom, koji je jedinstven proizvod, ali postoje hiljade vrsta sireva širom sveta. Sir se u našim krajevima...
09. april