Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čorba od paškanata sa karijemServirajte čorbu od povrća sa sitno isečenim svežim peršunom i prepečenim kriškama ili krutonima.
Čorba od paškanata sa karijem je veoma ukusna i zagrevajuća....
08. feb.
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Mnogi ljudi znaju koliko je krompir koristan. Sa njim se mogu pripremiti razna i veoma ukusna jela, kod nas se ovaj proizvod nalazi praktično svaki dan na trpezi. Međutim, krompir se ne koristi samo u kulinarstvu, nego...
20. jun
Pire od paškanata i celeraDodaje se začinjeni maslac i veoma dobro se meša pire od paškanata i celera....
08. mart
1
Teleća rebarca sa pireom od paškanata i sosomPromešajte i skinite sa vatre.
Prilikom serviranja prelijte teleća rebra pireom od paškanata i sosom....
21. mart
Krem supa od paškanata i krompiraPre serviranja može da se začini sa maslinovim uljem, aromatizovanim, ili u zimskom periodu sa zaprženom slaninom iseckanom na sitno....
05. april
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Dodajete sušene biljke i začine prekasno
Prosto rečeno, biljke su i listovi. Majčina dušica, origano, bosiljak, peršun, sve je to lišće. U velikom delu sveže biljke su ukusnije, aromatičnije, šarenije....
14. nov.
Pire od paškanata za bebeZa jednokomponentni pire od paškanata treba da ogulite samo odstanjujući finu koricu, slično šargarepi. Kuvajte ga 30-35 minuta na slaboj vatri i nakon toga pasirajte pire zajedno sa malo vode od kuvanja....
28. feb.
Supa od paškanata sa kavatapi testeninom i ćufticamaPomešajte mleveno meso sa navedenim sastojcima za čuftice, belo luk sitno izrendajte ili po želji koristite u prahu. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider dok pripremate bujon za supu.
2....
14. nov.
Halogena pećnica i kako da radimo sa njomHalogena pećnica je među najnovijim uređajima za kuvanje. Njen glavni zadatak je da maksimalno sačuva kvalitet namirnica i da nam pomogne da se maksimalno zdravo hranimo.
Halogena pećnica je predstavlja bukvalno jednu...
13. mart
Šta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikamaMnogo ljudi ne na šta da radi kada jede ljutu papriku i oseti pravi požar u ustima.
U tom sliučaju ne treba da koristite pivo ili vodu, pošto će to samo pojačati efekat....
18. maj
Šta da skuvam sa paprikama?Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
27. avgust
Šta da napravimo sa kinoomSa kinoom može da se napravi svašta - možete da napravite neki garnirung ili da je jedete umesto paste ujutru za doručak. Poreklo ove žitarice su Andi, a kod nas postaje sve popularnija poslednjih godina, posebno mnogo...
28. mart
Šta da radimo sa zamrznutim školjkama?Zamrznute školjke su veoma zahvalne za kulinarsku obradu. One mogu da se ostave i ufrižideru ili da se razmrznu na sobnoj temperaturi, i nakon toga da se pripremaju različita jela, predjela i salate.
Najvažnije pravilo...
18. jul
Šta da radimo sa preostalim žumancima?Sakoj domaćici se bar jednom desilo da joj ostanu žumanca nakon što je pripremila neki od omiljenih deserata deci. Kod dosta recepata se koriste samo belanca, kao kod pripreme puslica, naprimer.
U tim slučajevima,...
24. mart
Šta da radimo sa hladnim špagetama?Šta da radimo sa preostalim špagetama, a da ih ne bacamo?
Stare špagete mogu se čuvati u frižideru, a zatim se od njih može pripremiti neki obrok....
06. dec.
Šta da radimo sa zgrudvanim mlekom?Ponekad, koliko god da vodimo računa, prilikom kuvanja mleko se zgrudva. Tada prosto ne možemo da pripremimo to, što smo hteli da pripremimo sa njim, i treba da bacimo zgrudvano mleko, jer ničemu ne služi. Ili grešimo?...
03. april
Pire od bundeve i paškanata za bebeSipajte dovoljno vode da pokrije proizvode. Kuvajte na laganoj vatri dok se povrće potpuno ne skuva. Uklonite sa vatre. Ispasirajte sve blenderom. Dodajte maslac i dobro promešajte dok se on potpuno ne istopi....
13. april
Šta da spremimo sa zelenom salatom?Sarme sa zelenom salatom
Veliki listovi zelene salate mogu da se napune mlevenim mesom i pirinčem slično sarmama sa kupusom ili listovima loze, nakon čega se kuvaju....
02. sep.
Šta da spremite sa mlevenim mesomAko se mislite šta da spremite sa mlevenim mesom, pogledajte naša dva predloga za ukusna jela sa mlevenim mesom. Prvi recept su gnezda od mlevenog mesa, a drugi je ukusna lazanja.
Gnezda od mlevenog mesa
Potrebni sastojci...
22. sep.
Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?Suncokretovo brašno, raznovrsno i bogato hranljivim materijama alternativa je tradicionalnom brašnu, a postaje sve popularnije u svetu kulinarstva. Napravljeno od semenki suncokreta, ovo brašno bez glutena i bogato proteinima...
28. avgust
Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?
Nadut stomak i gasovi su često uzrokovani neredovnom ishranom i konzumiranjem nezdrave hrane, pretrivanje sa ugljenim hodratima ili ljutom hranom....
24. okt.
Narodna medicina sa listovima orahaVeć osušeni listovi se zatvaraju u papirne kese i čuvaju na suvom mestu, a radi uštede prostora možete ih prethodno samleti....
13. jul
Šta da pripremimo sa brašnom od heljdeKorisna svojstva heljdinog brašna se uglavnom povezuju sa sadržajem gvožđa, kalcijuma, kalijuma, fosfora, joda, cinka, magnezijuma, mangana, vlakana i aminokiselina.
Brašno od heljde se još uvek ne...
23. dec.
Šta da brzo pripremimo sa mlevenim mesomSvaka domaćica želi da pripremi nešto brzo i jednostavno za svoju porodicu, nakon dugog radnog dana. Evo nekoliko ideja za brzo jelo, sa kojim ćete iznenaditi porodicu, a zašto ne i neočekivane goste.
Gnezda od mlevenog...
04. dec.
Šta da radite sa užeglom slaninom?Nažalost, usoljena slanina može da se pokvari, ali kao i kod svih masti, biće potrebno dosta vremena da se to desi.
Ako se, naravno, pravilno skladišti, usoljena slanina, koja se čuva u frižideru, može da izdrži i do...
11. april
1