Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čorba od paškanata sa karijemČorba od paškanata sa karijem
08. feb.
Servirajte čorbu od povrća sa sitno isečenim svežim peršunom i prepečenim kriškama ili krutonima. Čorba od paškanata sa karijem je veoma ukusna i zagrevajuća....
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?
20. jun
Mnogi ljudi znaju koliko je krompir koristan. Sa njim se mogu pripremiti razna i veoma ukusna jela, kod nas se ovaj proizvod nalazi praktično svaki dan na trpezi. Međutim, krompir se ne koristi samo u kulinarstvu, nego...
Pire od paškanata i celeraPire od paškanata i celera
08. mart
1
Dodaje se začinjeni maslac i veoma dobro se meša pire od paškanata i celera....
Teleća rebarca sa pireom od paškanata i sosomTeleća rebarca sa pireom od paškanata i sosom
21. mart
Promešajte i skinite sa vatre. Prilikom serviranja prelijte teleća rebra pireom od paškanata i sosom....
Krem supa od paškanata i krompiraKrem supa od paškanata i krompira
05. april
Pre serviranja može da se začini sa maslinovim uljem, aromatizovanim, ili u zimskom periodu sa zaprženom slaninom iseckanom na sitno....
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?
14. nov.
Dodajete sušene biljke i začine prekasno Prosto rečeno, biljke su i listovi. Majčina dušica, origano, bosiljak, peršun, sve je to lišće. U velikom delu sveže biljke su ukusnije, aromatičnije, šarenije....
Pire od paškanata za bebePire od paškanata za bebe
28. feb.
Za jednokomponentni pire od paškanata treba da ogulite samo odstanjujući finu koricu, slično šargarepi. Kuvajte ga 30-35 minuta na slaboj vatri i nakon toga pasirajte pire zajedno sa malo vode od kuvanja....
Supa od paškanata sa kavatapi testeninom i ćufticamaSupa od paškanata sa kavatapi testeninom i ćufticama
14. nov.
Pomešajte mleveno meso sa navedenim sastojcima za čuftice, belo luk sitno izrendajte ili po želji koristite u prahu. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider dok pripremate bujon za supu. 2....
Halogena pećnica i kako da radimo sa njomHalogena pećnica i kako da radimo sa njom
13. mart
Halogena pećnica je među najnovijim uređajima za kuvanje. Njen glavni zadatak je da maksimalno sačuva kvalitet namirnica i da nam pomogne da se maksimalno zdravo hranimo. Halogena pećnica je predstavlja bukvalno jednu...
Šta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikamaŠta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikama
18. maj
Mnogo ljudi ne na šta da radi kada jede ljutu papriku i oseti pravi požar u ustima. U tom sliučaju ne treba da koristite pivo ili vodu, pošto će to samo pojačati efekat....
Šta da skuvam sa paprikama?Šta da skuvam sa paprikama?
27. avgust
Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
Šta da napravimo sa kinoomŠta da napravimo sa kinoom
28. mart
Sa kinoom može da se napravi svašta - možete da napravite neki garnirung ili da je jedete umesto paste ujutru za doručak. Poreklo ove žitarice su Andi, a kod nas postaje sve popularnija poslednjih godina, posebno mnogo...
Šta da radimo sa zamrznutim školjkama?Šta da radimo sa zamrznutim školjkama?
18. jul
Zamrznute školjke su veoma zahvalne za kulinarsku obradu. One mogu da se ostave i ufrižideru ili da se razmrznu na sobnoj temperaturi, i nakon toga da se pripremaju različita jela, predjela i salate. Najvažnije pravilo...
Šta da radimo sa preostalim žumancima?Šta da radimo sa preostalim žumancima?
24. mart
Sakoj domaćici se bar jednom desilo da joj ostanu žumanca nakon što je pripremila neki od omiljenih deserata deci. Kod dosta recepata se koriste samo belanca, kao kod pripreme puslica, naprimer. U tim slučajevima,...
Šta da radimo sa hladnim špagetama?Šta da radimo sa hladnim špagetama?
06. dec.
Šta da radimo sa preostalim špagetama, a da ih ne bacamo? Stare špagete mogu se čuvati u frižideru, a zatim se od njih može pripremiti neki obrok....
Šta da radimo sa zgrudvanim mlekom?Šta da radimo sa zgrudvanim mlekom?
03. april
Ponekad, koliko god da vodimo računa, prilikom kuvanja mleko se zgrudva. Tada prosto ne možemo da pripremimo to, što smo hteli da pripremimo sa njim, i treba da bacimo zgrudvano mleko, jer ničemu ne služi. Ili grešimo?...
Pire od bundeve i paškanata za bebePire od bundeve i paškanata za bebe
13. april
Sipajte dovoljno vode da pokrije proizvode. Kuvajte na laganoj vatri dok se povrće potpuno ne skuva. Uklonite sa vatre. Ispasirajte sve blenderom. Dodajte maslac i dobro promešajte dok se on potpuno ne istopi....
Šta da spremimo sa zelenom salatom?Šta da spremimo sa zelenom salatom?
02. sep.
Sarme sa zelenom salatom Veliki listovi zelene salate mogu da se napune mlevenim mesom i pirinčem slično sarmama sa kupusom ili listovima loze, nakon čega se kuvaju....
Šta da spremite sa mlevenim mesomŠta da spremite sa mlevenim mesom
22. sep.
Ako se mislite šta da spremite sa mlevenim mesom, pogledajte naša dva predloga za ukusna jela sa mlevenim mesom. Prvi recept su gnezda od mlevenog mesa, a drugi je ukusna lazanja. Gnezda od mlevenog mesa Potrebni sastojci...
Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?
28. avgust
Suncokretovo brašno, raznovrsno i bogato hranljivim materijama alternativa je tradicionalnom brašnu, a postaje sve popularnije u svetu kulinarstva. Napravljeno od semenki suncokreta, ovo brašno bez glutena i bogato proteinima...
Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?
24. okt.
Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove? Nadut stomak i gasovi su često uzrokovani neredovnom ishranom i konzumiranjem nezdrave hrane, pretrivanje sa ugljenim hodratima ili ljutom hranom....
Narodna medicina sa listovima orahaNarodna medicina sa listovima oraha
13. jul
Već osušeni listovi se zatvaraju u papirne kese i čuvaju na suvom mestu, a radi uštede prostora možete ih prethodno samleti....
Šta da pripremimo sa brašnom od heljdeŠta da pripremimo sa brašnom od heljde
23. dec.
Korisna svojstva heljdinog brašna se uglavnom povezuju sa sadržajem gvožđa, kalcijuma, kalijuma, fosfora, joda, cinka, magnezijuma, mangana, vlakana i aminokiselina. Brašno od heljde se još uvek ne...
Šta da brzo pripremimo sa mlevenim mesomŠta da brzo pripremimo sa mlevenim mesom
04. dec.
Svaka domaćica želi da pripremi nešto brzo i jednostavno za svoju porodicu, nakon dugog radnog dana. Evo nekoliko ideja za brzo jelo, sa kojim ćete iznenaditi porodicu, a zašto ne i neočekivane goste. Gnezda od mlevenog...
Šta da radite sa užeglom slaninom?Šta da radite sa užeglom slaninom?
11. april
1
Nažalost, usoljena slanina može da se pokvari, ali kao i kod svih masti, biće potrebno dosta vremena da se to desi. Ako se, naravno, pravilno skladišti, usoljena slanina, koja se čuva u frižideru, može da izdrži i do...