Bonapeti.rs»Saveti»Šta da radite sa užeglom slaninom?

Šta da radite sa užeglom slaninom?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
4516055
Šta da radite sa užeglom slaninom?
Fotografije: Vanya Georgieva

Nažalost, usoljena slanina može da se pokvari, ali kao i kod svih masti, biće potrebno dosta vremena da se to desi.

Ako se, naravno, pravilno skladišti, usoljena slanina, koja se čuva u frižideru, može da izdrži i do 6 meseci bez problema i neće užegnuti, a može se koristiti umesto maslaca ili ulja za kuvanje u raznim jelima.

Srećom, čuvanje usoljene slanine je veoma lako.

Koliko dugo će slanina trajati i biti dobra za upotrebu?

Nažalost, trajnost slanine nije večna! Koliko dugo slanina traje zavisi od toga kako je čuvate.

Najsigurniji način je da se ohladi. U frižideru slanina može da izdrži i pola godine, ali ponekad užegne i za 90 dana i treba je baciti.

Ako ne mislite da je užegla slanina potpuno pokvarena, možete pokušati da je isečete na krajevima i da je operete. Potapanje u vodi je takođe opcija. Zatim je možete osušiti i utrljati odgovarajućim začinima.

Ako je slanina veoma užegla, najbolje je da je bacite da biste izbegli rizik po vaše zdravlje.

Kako čuvati usoljenu slaninu?

Slanina mora da dostigne sobnu temperaturu pre skladištenja. Zatim ćete morati da je "zapečatite" u kontejner ili da je stavite u plastičnu ili po mogućstvu papirnu kesu.

U zamrzivaču slanina može da izdrži više od 6 meseci u plastičnoj kesi, ali je preporučljivo jesti svežu slaninu, koja nije zamrzavana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 2
51
40
30
20
11
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Cooking_bg
Cooking_bg
09.06.2022 11:29
Tačan savet!
1
0