Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
GIros za kucnu varijantuGIros za kucnu varijantu
17. okt.
Svo meso iseći na parčiće debljine oko 1-1, 5 cm. Svako parče izlupati i smanjiti na 0, 5 cm i staviti u različite posude. Napraviti marinadu od navedenih sastojaka i sve to dobro sjediniti, svaki vrstu mesa posebno marinirati...
Giros sa pačijim mesomGiros sa pačijim mesom
21. okt.
Kada je pita gotova, premažite je sosom od mleka i majoneze, dodajte uprženo meso, prženi krompir, naseckani paradajz i krastavac, salatu i posolite....
Domaći giros sa ćurećim mesomDomaći giros sa ćurećim mesom
10. feb.
Dodajemo na njih i sosove za sočni giros. Na kraju uvijamo tortilju u rolat. Neka Vam je slatko sa mojim domaćim girosom sa ćurećim mesom!...
Nadev za giros od piletineNadev za giros od piletine
10. jul
Nadev za giros od piletine čuvajte u zamrzivaču. Kada rešite da pripremate giros, izvadite meso ranije da se lagano otpusti. Nakon toga secite kolutove od njega i pržite ih ili pecite....
Domaći giros od svinjskog mesaDomaći giros od svinjskog mesa
25. sep.
Pomešajte začin za giros sa maslinovim uljem i dobro promešajte. U tepsiju sipajte nekoliko kašika marinade i poređajte šnicle, preko njih prelijte dosta marinade i poređajte kolutiće luka....
Vegetarijanski giros sa bukovačom i tofuomVegetarijanski giros sa bukovačom i tofuom
14. maj
Isecite tofu na tanke trake. Od preostalih proizvoda priprema se sos. Pečurke i tofu propržite sa vrlo malo masnoće u tiganju sa obe strane. Kada dobiju laganu boju, prelijte sve sosom. Promešajte ih i okreću da upiju...
Šta je resveratol i za šta je koristan?Šta je resveratol i za šta je koristan?
25. dec.
Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki. Može se koristiti i kao dodatak...
Šta je solanin?Šta je solanin?
20. dec.
Većina vas malo zna da svakodnevno unosi toksin solanin konzumirajući svoju omiljenu hranu. Svi konzumiramo povrće, ono je ukorenjeno u našoj ishrani. Međutim, malo se govori o trovanju solaninom i kako pravilno skladištiti...
Šta je umami?Šta je umami?
03. maj
Dugi niz godina postojala su četiri prepoznata osnovna ukusa: slatko, kiselo, slano i gorko. Umami, ili peti ukus, je relativno nedavno otkriće. Zvanično definisan kao poseban ukus 1980-ih, umami je pravi delikates....
Šta je teroar?Šta je teroar?
22. nov.
U temama koj se tiču vina i proizvodnje vina često se govori o teroaru. Šta je teroar? Reč terroir bukvalno znači teren, ali ovaj pojam ne iscrpljuje njegov smisao. Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva...
Šta je Maća?Šta je Maća?
01. okt.
Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. Potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir...
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?Šta je GHI maslac i za šta je koristan?
03. sep.
GHI maslac je je mlečna mast za kuvanje sa jedinstvenom aromom orašastih plodova. GHI maslac je popularan u svetu i najviše se koristi u indijskoj kuhinji. Poznat i kao pročišćeni maslac ili rafinisani maslac, pogodan je...
Šta je godži bobica i za šta je korisnaŠta je godži bobica i za šta je korisna
25. april
Godži bobice su plodovi biljke Licium barbarum. Ona raste pre svega u Aziji i Jugoistočnoj Evropi. Tvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti. Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u...
Ćureći girosĆureći giros
28. april
Ćureći girosi se peku još 40 minuta tako što se periodično okreće....
Giros zalogajiGiros zalogaji
26. feb.
Zatim sa prženim svinjskim mesom pripremite ukusne girose. Giros zalogaji su spremni....
Arapski girosArapski giros
05. sep.
Umorajte arapski giros i stavite ga u paprinu salvetu....
Domaći girosDomaći giros
16. januar
Savijamo giros, počinjemo od mesa, ne menjamo pravac savijanja. Serviramo domaći giros u tanjiru po izboru sa listom zelene salate sa strane ili drugim povrćem po izboru....
Grčki girosGrčki giros
18. jul
Lepo uvaljajte u marinadu jednu šniclu i stavite je na foliju. Preko nje stavite polumesec luka. Odozgo drugu mariniranu šniclu i posle luk. Završite šniclom....
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Šta je UHT mleko?Šta je UHT mleko?
14. mart
U velikom gradu nije tako lako pronaći prirodno sveže mleko. Kravlje mleko odmah nakon muže gotovo da nema štetnih mikroorganizama. Ali posle nekoliko sati, bakterije iz okoline ulaze unutra, pa konzumacija mleka u sirovom...
Šta je voćno povrće?Šta je voćno povrće?
11. nov.
U botanici se veruje da je definicija „povrće” krajnje netačna i da zapravo ne postoji. Postoje plodovi i jestivi delovi biljaka u kojima se akumuliraju rezervne hranljive materije. Međutim, ljudski um deli biljke na...
Šta je to poširanje?Šta je to poširanje?
15. mart
Kulinarske emisije i blogovi su sve više popularniji. Već postoje i kanali posvećeni hrani i načinima spremanja hrane, a na internetu možete naći razne kulinarske recepte i savete - od kuvanja pasulja do pravljenja...
Šta je metoda konfi?Šta je metoda konfi?
30. april
Danas postoji mnogo načina za konzerviranje hrane koji mogu da je sačuvaju dugo nakon njenog spremanja. Današnja dostignuća kulinarstva u tom smislu su plod mnogih pokušaja započetik još u dubokoj drevnosti. Tokom vekova...
Šta je limunska kiselina?Šta je limunska kiselina?
02. april
Limunska kiselina je slaba organska kiselina koja se nalazi u velikom broju voća i povrća. Koristi se kao aditiv i konzervans u mnogim namirnicama. Limunska kiselina je prirodna komponenta voća i voćnih sokova. Najznačajnije...
Šta je ovo-vegetarijanac?Šta je ovo-vegetarijanac?
28. feb.
Ovo-vegetarijanac je osoba koja ne jede meso ili mlečne proizvode, ali jede jaja i proizvode od jaja. Ova vrsta vegetarijanaca ne jede mlečne proizvode uključujući mleko, sir ili maslac. Reč "ovo" potiče od latinske reči...