Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Šta je račel i kako se pravi?Šta je račel i kako se pravi?
22. maj
Komadiće bundeve potopite u rastvor kreča koji se pravi mešanjem pet litara vode i 150 grama gašenog kreča. Rastvor se meša, a zatim ostavi da odstoji da se kreč slegne....
Šta je Ramen i kako se pravi?Šta je Ramen i kako se pravi?
23. maj
Kuvari vole da nema pravila kada je u pitanju ramen, a supa postepeno osvaja svet....
Leberkez - šta je to i kako se pravi?Leberkez - šta je to i kako se pravi?
05. jul
Ako ste i vi pravi gurman i obožavate da eksperimentišete isprobavajući nova i nova jela, onda svakako treba da probate i bavarski leberkez....
Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?
24. feb.
Dobijeni krem je gust i stavlja se u špric, od njega se mogu praviti cveće i figure. Ako se muti sa još malo vode, može se preliti preko keksa ili kolača u obliku tačaka ili drugih slikanih figura....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Kafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisnaKafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisna
25. okt.
Kafa je svetski poznat i omiljeno piće ljudi bilo kog uzrasta. Otkriće neverovatnog prirodnog dara datira iz III veka posle Hrista. Tvrdi se da je pronalazač običan etiopski ovčar koji je primetio da kada njegove životinje...
Kako se destiluje vodaKako se destiluje voda
07. mart
Ljudi prave destilovanu vodu u različite svrhe, uključujući za piće, navodnjavanje biljaka, punjenje ovlaživača, pegli na paru, pa čak i za riblje rezervoare i akvarijume Kako destilovati vodu u nekoliko jednostavnih...
Ružina voda - za šta je dobra i kako je koristiti?Ružina voda - za šta je dobra i kako je koristiti?
31. januar
U svesti ljudi, ruža je simbol romantike, senzualnosti i luksuza. Zbog toga je ružino ulje veoma popularno u kozmetičkoj industriji, gde je sastojak svih vrsta proizvoda, od krema za lice do parfema. Jedna od vrsta ruža...
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiKako se pravi laneno jaje i za šta se koristi
17. mart
Kada pravite lanena jaja treba da koristite vodu sobne temperature i da čuvate jaja na sobnoj temperaturi umeso u frižideru; 2....
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Ako želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Šta je šarlan i kako se koristi?Šta je šarlan i kako se koristi?
08. dec.
U ovom pravcu razmišljanja relativno skoro je postao moderan jedan korisniji zamenik maslinovog ulja....
Šta je daifuku i kako se priprema?Šta je daifuku i kako se priprema?
04. maj
Daifuku ili daifuku moči je vrsta japanskog deserta koji se tradicionalno jede kao užina uz zeleni čaj. To je vrsta malog, okruglog i mekog kolačića napravljenog od pirinčane paste. Najčešće se puni pastom od crvenog...
Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?
06. dec.
Poznata voda iz Lurdesa je obična voda za koju se smatra da poseduje čudotvorna i lekovita svojstva. Ona izvire u Santuario De Lourdes u Francuskoj, kopleks religioznih zgrada sa nekoliko bazilika posvećenih kultu Djeve...
Borovo mleko - kako se pravi i za šta pomažeBorovo mleko - kako se pravi i za šta pomaže
27. maj
Kako se pravi borovo mleko? Potrebne su vam 3 zelene šišarke, 500 ml mleko i mali komadić borove smole veličine srednjeg novčića....
Zlatni late - kako se pravi i za šta pomažeZlatni late - kako se pravi i za šta pomaže
01. maj
Koristi konzumacije Zlatnog latea Zlatni late je prava bomba od nutrijenata za vaš organizam....
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Kako se pravi margarin i da li je koristan?
28. januar
Upotreba hidrogenizovanih proizvoda povezana je sa dijabetesom, koronarnom bolešću i gojaznošću....
Balzamiko redukcija - šta je i kako se pripremaBalzamiko redukcija - šta je i kako se priprema
01. jun
Nema potrebe da kupujete skupo balzamiko sirće kada odlučite da pravite kod kuće balzamiko redukciju. Dobro bi bilo da se koristi organski proizvod razumne cene....
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanj
01. januar
Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Evo nekoliko varijanti: Običan patišpanj Neophodni sastojci: 1 šolja brašna, 6 jaja, 1/2 šolje šećera u prahu, 1 vanila....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testo
01. januar
Pravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu....
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke. Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Ovde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....