Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Lazanja u mikrotalasnojU dva keramička kalupa za lazanju se stavljaju redom nadev od mesa, sos i kore, dok se ne napuni.
Završava se mesnim nadevom i sosom, pri čemu se pazi da kore za lazanju budu dobro pokrivene....
20. jun
Lazanja u rerniSkuvajte listove lazanje u posoljenoj vodi i ostavite na ubrusu da se ocedi.
Prelijte dno pleha sa 2 supene kašike bešamel sosa....
04. dec.
Bela lazanja u rolatimaUkusnu lazanju prelijte preostalim bešamelom i obilno pospite parmezanom. Pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 15-20 minuta.
Servirajte belu lazanju u rolatima dok je topla.
Neka vam je slatko!...
15. dec.
Lazanja s bešamel sosomZavrši se korama za lazanju. Odozgo se prelije Bešamel sosom.
Kačkavalj se narenda i stavi preko lazanje. Peče se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta....
01. jun
Lažna lazanja s makaronamaOčistite i isecite luk na sitno. Sipajte maslinovo ulje u tiganj i zagrejte na ringli.
Stavite luk i propržite kratko do zlataste boje, dodajte mleveno mesoi pržite desetak minuta dok ne bude gotovo. Dodajte paradajz,...
28. april
1
Lazanja sa piletinomAko smatrate da je sosa previše za ovu lazanju sa piletinom, ne brinite. Posle malo stajanja, ona sve upija....
27. nov.
Lazanja sa sirevimaIzrendajte kačkavalj, skinite foliju, i pospite ga preko lazanje. Vratite u rernu na još 10 minuta dok se kačkavalj ne rastopi....
25. januar
Lazanja od palačinakaStavite lazanju sa palačinkama da se peče u umereno ugrejanoj rerni oko 20-25 minuta....
21. avgust
Lazanja sa siromPred kraj pečenja izvadite lazanju sirom i pospite kačkavaljem, zapecite i izvadite iz rerne....
02. jun
Lazanja od povrćaZavršite lazanju samo s korama koje su pokrivene paradajz sosom.
Pecite lazanju u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 30-40 minuta, a 10 minuta pre nego što je izvadite treba da je pospete narendanim kačkavaljem....
28. sep.
Lazanja sa maskarponeomLazanja ne treba da bude sa više od tri reda kora. Odozgo pospite sa još parmezana, stavite u rernu i zapecite....
23. feb.
Lazanja od krompiraStavljate lazanju da se peče u rernu na 250 stepeni oko 25 minuta, nakon čega je izvadite i narendate još malo sira i kačkavalj....
27. avgust
Lazanja od pohovanog patlidžanaPeći u rerni na 200 stepeni 15 minuta i lazanja od pohovanog patlidžana je gotova....
11. sep.
Lazanja sa mesnatom slaninomPoslednji red neka budu kore, nadev, Bešamel, kačkavalj
Pecite sočnu lazanju na 180 stepeni do lepe zlatne boje.
Jedinstvena lazanja sa slaninom - sigurno će vam se dopasti....
13. mart
Keto lazanja sa tikvicamaPečemo lazanju sa tikvicama nepokrivenu u prethodno zagrejnoj rerni na 180°C dok ne postane zlatasto smeđe odozgo - otprilike 45 minuta.
Hladimo 15minuta i serviramo keto lazanju sa tikvicama....
14. feb.
Lazanja sa pilećim mesomStavite lazanju sa pilećim mesom da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta....
05. mart
Lazanja sa pestom ĐenovezeIspecite lazanju sa šunkom na 200 stepeni 15-20 minuta ili dok ne dobije prijatnu preplanulost.
Servirajte tolu ukusnu lazanju sa parmezanom.
Neodoljivo jelo Lazanja sa pestom Đenoveze - nek vam je slatko!...
21. mart
Vegan lazanja od tikvica* Koristila sam paradajz sos koji je između pirea i soka.
** Oba sosa treba da budu dovoljno gusta da se lazanja ne bi raspala prilikom vađenja....
17. januar
Lazanja sa neverovatnim sosomSos za lazanju: U odgovarajućoj posudi propržimo luk i šargarepu sitno sečemo, dodajemo paradajz i začine.
Ostavimo na vatri oko 5-10 minuta. Nakon toga dodajemo mleveno meso i vino....
17. januar
Lazanja sa mlevenim mesomU pravougaoni kalup ređamo 1/3 kora za lazanju, prethodno pripremljene, odozgo stavljamo 1/2 nadeva, red kora, nadev i opet kore.
Odozgo rendamo kačkavalj i pečemo 30 minuta na 180 stepeni....
02. jun
Raskošna lazanja sa tikvicamaMožete ostaviti da bude malo ređi, za bele lazanje je bolje, one nemaju drugi sos. Gotov bešamel začinite prstohvatom rendanog muskatnog oraščića i prstohvatom soli....
12. avgust
Gratin lazanja od krompiraPečemo oko 40 minuta na 180-200 stepeni, pratimo i ako je potrebno ranije isključujemo gornji grejač ili uvijamo folijom da ne zagori ili da krompir ne ostane živ u sredini....
11. januar