Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koje maslinovo ulje odabrati za kuvanje?Sada kada znate karakteristike ove tri vrste maslinovog ulja, možete odabrati onu koja vam najviše odgovara....
02. januar
Kako odabrati zrelu i slatku lubenicu?Lubenica je omiljeno letnje voće mladih i starih. Ukusna je, zasićuje i rashlađuje, zato je mnogi ljudi i dalje gaje u svojim baštama. Međutim, kada nemamo mogućnost da sami uberemo domaću lubenicu, moramo da je kupujemo...
29. nov.
Kako odabrati i kupiti artičoke?Artičoka se jede sirova ili kuvana i ima veoma prijatan lagani orašasti ukus.
Preporučljivo je kupiti artičoke po težini. U proceni artičoka glavnu ulogu ima vizuelni pregled. Cvasti praktično nemaju miris, tako da ne...
10. mart
Mineralna, izvorska ili stona voda: kako odabrati pravu vodu?Bugarska ima odlične rezerve sveže vode. Po mineralnim vodama smo na prvom mestu u svetu. Stoga je izbor šta da stavimo na našu trpezu - mineralnu, izvorsku ili stonu vodu - širok.
Mnogi ljudi sigurno oklevaju u izboru...
19. april
Kako se peče ceo komad mesaUzmete parče mesa, koje ste odabrali, i dobro ga operite pod jakim mlazom hladne vode. Upijte vodu krpom....
01. maj
Kako napraviti božićne kolače koji se ne sušeU ovom članku ćemo saznati koje vrste kolača se mogu skladištiti zajedno, koji način skladištenja odabrati i u kojim kontejnerima ih čuvati....
05. januar
Za šta možemo da koristimo lišće cvekle?Zeleni šejk od lišća cvekle sa odabranim voćem i vodom doneće svežinu leti.
Pravilno odabrana hrana je takođe odličan lek i to je njen veliki značaj....
28. nov.
Brza torta u čaši sa maskarponeom i bananomU posudi pomešajte maskarpone sir sa odabranim slatkom (ja koristim od jagode, maline ili breskve).
Dodajte im ceđeno kiselo mleko i vanilu.
U posebnoj posudi umutite pavlaku do čvrstih vrhova....
28. feb.
Začini za pačje mesoU tu svrhu je izuzetno važno odabrati začine koji su pravilno kombinovani i dodati u odgovarajućoj količini....
19. mart
Vazdušast omlet u posudi za pečenjeSipajte smesu u posudu za pečenje koju ste odabrali i pecite na 250 stepeni 20 minuta dok se ne dobije zlatasta korica na omletu.
Vazdušast omlet u posudi za pečenje je gotov....
22. sep.
Šarena jaja sa gumicomUvijamo ih gumicama po dužini i topimo u odabranu boju, kad se osuše, skidamo gumice....
16. april
Kako da izaberete japanske jabuke?I kako odabrati japanske jabuke?
- Da biste izabrali zrelu japansku jabuku, potrebno je da tražite plodove ujednačene boje i iste gustine i čvrstine, bez vidljivih povreda i tamnih ožiljaka na njima....
27. april
Paj sa tikvicama i šargarepomJa sam odabrala krugove ovaj put ali sam se trudila da budu jednake veličine.
Rsporedimo hladno testo u kalup, prethodno odabran i dodajemo nadev od sireva i pavlaku....
21. maj
Šta da jedemo kod upale prostate - prostatitisaRacionalno odabrana dijeta za prostatitis je uspešna dopuna svakom pristupu lečenja....
09. jun
Kako se čiste dunje?Kada ste i ovaj posao završili, dunje operite, a nakon toga delujte u skladu sa odabranim receptom....
04. mart
Kolač sa voćem iz slatkogOdabrani kalup za kuglof premazati maslacem i posuti brašnom, sipati smesu, staviti voće u nju, i peći. Proveravati da li je kolač gotov čačkalicom....
25. maj
Zašto i kako da zamrznemo jabukeObjasnićemo vam kako možete zamrznuti jabuke, kako odabrati pravilnu metodu i šta kuvati od voća nakon odmrzavanja.
Zašto zamrznavati jabuke
Na primer, da biste jeli tokom cele zime ukusne kolače od jabuka....
27. dec.
Aromatični pirinač na indijski načinU receptu su odabrani pečeni pileći bataci marinirani u kariju....
03. nov.
Kako se seče ananas?Najlakše je odabrati dobro sazreo ananas kada izvučete jedan od centralnih listova na vrhu ploda. Taj list treba da se otkine relativno lako....
02. maj
Nero D'AvolaBlaga klima Sicilije je učinila ovo mesto savršenim za proizvodnju odabranih vina....
05. januar
Pino NoarOd ploda se prave odabrana penušava vina u Šampanju i crvena vina u Burgundiji.
Istorija pino noara
Pino noar je jedna od nasjtarijih vrsta na kontinentu....
03. okt.
Tortilja tostNa jednu polovinu ravne tortilje stavljate file ili sastojke koje ste odabrali, i posipate kačkavalj.
Možete da koristite druge sastojke po izboru za nadev....
14. nov.
Goveđi ramstekOdabrano povrće dinstamo u maslacu, a dobijenim sosom prelivamo pohovano meso....
12. okt.
Marinada od citrusa za mesoOdabrano meso se dobro natrlja smesom, poklopi i stavi u frižider na oko četiri sata.
Zatim se peče na roštilju ili u rerni.
Marinada od citrusa za meso je gotova....
13. jul