Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Đuvečara sa odabranim kobasicamaĐuvečara sa odabranim kobasicama
03. okt.
Đuvečara sa odabranim kobasicama je spremna....
Koje maslinovo ulje odabrati za kuvanje?Koje maslinovo ulje odabrati za kuvanje?
02. januar
Sada kada znate karakteristike ove tri vrste maslinovog ulja, možete odabrati onu koja vam najviše odgovara....
Kako odabrati zrelu i slatku lubenicu?Kako odabrati zrelu i slatku lubenicu?
29. nov.
Lubenica je omiljeno letnje voće mladih i starih. Ukusna je, zasićuje i rashlađuje, zato je mnogi ljudi i dalje gaje u svojim baštama. Međutim, kada nemamo mogućnost da sami uberemo domaću lubenicu, moramo da je kupujemo...
Kako odabrati i kupiti artičoke?Kako odabrati i kupiti artičoke?
10. mart
Artičoka se jede sirova ili kuvana i ima veoma prijatan lagani orašasti ukus. Preporučljivo je kupiti artičoke po težini. U proceni artičoka glavnu ulogu ima vizuelni pregled. Cvasti praktično nemaju miris, tako da ne...
Mineralna, izvorska ili stona voda: kako odabrati pravu vodu?Mineralna, izvorska ili stona voda: kako odabrati pravu vodu?
19. april
Bugarska ima odlične rezerve sveže vode. Po mineralnim vodama smo na prvom mestu u svetu. Stoga je izbor šta da stavimo na našu trpezu - mineralnu, izvorsku ili stonu vodu - širok. Mnogi ljudi sigurno oklevaju u izboru...
Kako se peče ceo komad mesaKako se peče ceo komad mesa
01. maj
Uzmete parče mesa, koje ste odabrali, i dobro ga operite pod jakim mlazom hladne vode. Upijte vodu krpom....
Kako napraviti božićne kolače koji se ne sušeKako napraviti božićne kolače koji se ne suše
05. januar
U ovom članku ćemo saznati koje vrste kolača se mogu skladištiti zajedno, koji način skladištenja odabrati i u kojim kontejnerima ih čuvati....
Za šta možemo da koristimo lišće cvekle?Za šta možemo da koristimo lišće cvekle?
28. nov.
Zeleni šejk od lišća cvekle sa odabranim voćem i vodom doneće svežinu leti. Pravilno odabrana hrana je takođe odličan lek i to je njen veliki značaj....
Brza torta u čaši sa maskarponeom i bananomBrza torta u čaši sa maskarponeom i bananom
28. feb.
U posudi pomešajte maskarpone sir sa odabranim slatkom (ja koristim od jagode, maline ili breskve). Dodajte im ceđeno kiselo mleko i vanilu. U posebnoj posudi umutite pavlaku do čvrstih vrhova....
Začini za pačje mesoZačini za pačje meso
19. mart
U tu svrhu je izuzetno važno odabrati začine koji su pravilno kombinovani i dodati u odgovarajućoj količini....
Vazdušast omlet u posudi za pečenjeVazdušast omlet u posudi za pečenje
22. sep.
Sipajte smesu u posudu za pečenje koju ste odabrali i pecite na 250 stepeni 20 minuta dok se ne dobije zlatasta korica na omletu. Vazdušast omlet u posudi za pečenje je gotov....
Šarena jaja sa gumicomŠarena jaja sa gumicom
16. april
Uvijamo ih gumicama po dužini i topimo u odabranu boju, kad se osuše, skidamo gumice....
Kako da izaberete japanske jabuke?Kako da izaberete japanske jabuke?
27. april
I kako odabrati japanske jabuke? - Da biste izabrali zrelu japansku jabuku, potrebno je da tražite plodove ujednačene boje i iste gustine i čvrstine, bez vidljivih povreda i tamnih ožiljaka na njima....
Paj sa tikvicama i šargarepomPaj sa tikvicama i šargarepom
21. maj
Ja sam odabrala krugove ovaj put ali sam se trudila da budu jednake veličine. Rsporedimo hladno testo u kalup, prethodno odabran i dodajemo nadev od sireva i pavlaku....
Šta da jedemo kod upale prostate - prostatitisaŠta da jedemo kod upale prostate - prostatitisa
09. jun
Racionalno odabrana dijeta za prostatitis je uspešna dopuna svakom pristupu lečenja....
Kako se čiste dunje?Kako se čiste dunje?
04. mart
Kada ste i ovaj posao završili, dunje operite, a nakon toga delujte u skladu sa odabranim receptom....
Kolač sa voćem iz slatkogKolač sa voćem iz slatkog
25. maj
Odabrani kalup za kuglof premazati maslacem i posuti brašnom, sipati smesu, staviti voće u nju, i peći. Proveravati da li je kolač gotov čačkalicom....
Zašto i kako da zamrznemo jabukeZašto i kako da zamrznemo jabuke
27. dec.
Objasnićemo vam kako možete zamrznuti jabuke, kako odabrati pravilnu metodu i šta kuvati od voća nakon odmrzavanja. Zašto zamrznavati jabuke Na primer, da biste jeli tokom cele zime ukusne kolače od jabuka....
Aromatični pirinač na indijski načinAromatični pirinač na indijski način
03. nov.
U receptu su odabrani pečeni pileći bataci marinirani u kariju....
Kako se seče ananas?Kako se seče ananas?
02. maj
Najlakše je odabrati dobro sazreo ananas kada izvučete jedan od centralnih listova na vrhu ploda. Taj list treba da se otkine relativno lako....
Nero D'AvolaNero D'Avola
05. januar
Blaga klima Sicilije je učinila ovo mesto savršenim za proizvodnju odabranih vina....
Pino NoarPino Noar
03. okt.
Od ploda se prave odabrana penušava vina u Šampanju i crvena vina u Burgundiji. Istorija pino noara Pino noar je jedna od nasjtarijih vrsta na kontinentu....
Tortilja tostTortilja tost
14. nov.
Na jednu polovinu ravne tortilje stavljate file ili sastojke koje ste odabrali, i posipate kačkavalj. Možete da koristite druge sastojke po izboru za nadev....
Goveđi ramstekGoveđi ramstek
12. okt.
Odabrano povrće dinstamo u maslacu, a dobijenim sosom prelivamo pohovano meso....
Marinada od citrusa za mesoMarinada od citrusa za meso
13. jul
Odabrano meso se dobro natrlja smesom, poklopi i stavi u frižider na oko četiri sata. Zatim se peče na roštilju ili u rerni. Marinada od citrusa za meso je gotova....