Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Prebacijte teleći rolat u pleh i pecite jedan sat i 20 minuta na 200 stepeni....

Na taj način će se ražnjići ispeći ravnomerno unutra i spolja. Kad se ispeku, iscedite pola limuna preko, kako bi bili još sočniji....

Meso se iseče na parčiće debljine 1 centimetar, kad se odstrane sve žile i masnoće....

Kad izvadimo, ostavljamo da se ohladi i sečemo na kriške debljine 1.5 cm.
Uvaljamo ih u prezle i poređamo u namazan pleh....

Preko svake šnicle stavite od povrća, uvijte u rolat i učvrstite čačkalicom za zube....

Ređanje:
Na donji deo lepinje stavite kečap i luk, burger, topljeni sir (može i kačkavalj) i stavite u uzagrejanu rernu na da se lagano otopi sir...

U dinstano povrće dodajte nasečeni jezik, 250 ml od bujona u kome se jezik kuvao, vino i lovorov list....

Jezik se skua (oko 1 sat) u posoljenoj vodi, koja je začinjena nabrojanim začinima.
Nakon toga se opere u hladnoj vodi i iseče se na komade....

Hlepčiće za burger se iseku na pola i zapeku se nekoliko sekundi u vrućem tiganju, da mogu da se zapeku i da nam daju onaj neverovatan ukus i aromu...
Rejting
4
Ukupno glasalo: 2
50
42
30
20
10
Oceni: