Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Puslice»Puslice punjene kremom

Puslice punjene kremom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k142
Puslice punjene kremom3 / 3
09/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
9
"Zato što nije dovoljno da nekom daš samo puslicu, ona treba da bude vazdušasta i napunjena neodoljivim kremom"

Potrebni sastojci

  • za puslice
  • belanca - 3 komada
  • šećer - 18 supenih kašika
  • vanila - 1 komad
  • za krem
  • sveže mleko - 500 g
  • skrob - 50 g
  • maslac - 50 g
  • šećer - 6 supenih kašika
  • vanila - 1 komad
  • žumanca - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite smesu za puslice, tako što u posudi pomešajte belanca, šećer i vanilu. Stavite posudu na šerpu sa vrelom vodom na vatri i mešajte dok se šećer ne rastipi i dok ne dobijete gust sirup.

Skinite posudu i mikserom mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Sipajte smesu za puslice u špric sa rebrastim nastavkom. Stavite smesu na papir za pečenje u obliku gnezda ili korpice.

Pecite ili tačnije sušite u rerni na 100 stepeni oko 80 minuta. Provedite, ako se puslica odvaja bez problema od papira i ako je dno tvrdo, znači da je gotova.

Napravite krem tako što umutite žumanca sa skrobom. Mleko stavite u šerpu na umernu vatru sa šećerom. Dodajte po malo od ugrejanog mleka u smesu sa žumancima i lepo mešajte. Nakon toga lagano dodajte smesu od žumanaca u vrelo mlekom uz neprestano mešanje.

Mešajte dok se krem ne zguzne. Skinite sa vatre i dodajte vanilu u maslac. Mešajte dok se maslac ne rastopi.

Ostavite krem da se ohladi i napunite otvore puslica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: