Bistra kurban čorba od jagnjećeg mesa

15/07/2018
"Samo za majstore - pravi recept za bistru kurban čorbu sa jagnjetinom "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano46
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - 60 g
  • čubar - 1/2 kašičice
  • biber - 5 zrna
  • lovorov list - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na kockice, stavimo ga u šerpu i prelivamo hladnom vodom.

Ostavljamo da vri, skidamo penu koja se stvorila.

Krupnije isečemo šargarepu i celer i dodajemo ih u meso.

Pred kraj kuvanja dodajemo zrna bibera i lovorov list.

Kuvamo dok ne bude gotovo i serviramo bez povrća.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar