Način pripreme
Bira se 5-6 krupnih pečurka. Panjevi im se odstrane. Nakon toga pečurke se oljušte, tako što se sklanja kožica. Seku se na sitno, kao i panjići. Zagrejte na ringli ulje u šerpi i stavite u njega pečurke.
Za to vreme se narenda jedna velika šargarape na krupno rende i ona se dodaje. Promeša se i dodaje se isečen mladi luk. Sipaju se 2-3 kašike pirinča, koji se opere sa hladnom vodom, ponovo se promeša i nakon 2-3 minuta se preliva sa dva litra tople vode.
Čim supa provri, začinjava se po želji sa vegetom i malo soli po ukusu. Kuva se 15-20 minuta da se skuva pirinač.
Sklanja se sa vatre i posipa se iseckanim selenom.
U jednoj posudi se izgnječi krem sir, u njega se dodaje kašika po kašika vruće supe, tako da se dobro razmuti da nema grudvi.
Sipa se u supu i tako se začinjava, uz mešanje.