Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od pečuraka»Supa od pečuraka sa mladim lukom

Supa od pečuraka sa mladim lukom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Supa od pečuraka sa mladim lukom
Fotografije: Daniela Ruseva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Lagana supa od pečuraka, koja će vas očarati ukusom i aromom"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 5 komada (krupna pečurka) ili 250 g
  • mladi luk - 5 strukova
  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 3 kašike
  • vegeta - 1 kašika
  • so - 2 prstohvata
  • selen - 3 struka
  • krem sir - 60 g
  • ulje - 6 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Bira se 5-6 krupnih pečurka. Panjevi im se odstrane. Nakon toga pečurke se oljušte, tako što se sklanja kožica. Seku se na sitno, kao i panjići. Zagrejte na ringli ulje u šerpi i stavite u njega pečurke.

Za to vreme se narenda jedna velika šargarape na krupno rende i ona se dodaje. Promeša se i dodaje se isečen mladi luk. Sipaju se 2-3 kašike pirinča, koji se opere sa hladnom vodom, ponovo se promeša i nakon 2-3 minuta se preliva sa dva litra tople vode.

Čim supa provri, začinjava se po želji sa vegetom i malo soli po ukusu. Kuva se 15-20 minuta da se skuva pirinač.

Sklanja se sa vatre i posipa se iseckanim selenom.

U jednoj posudi se izgnječi krem sir, u njega se dodaje kašika po kašika vruće supe, tako da se dobro razmuti da nema grudvi.

Sipa se u supu i tako se začinjava, uz mešanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: