Paprike punjene pasuljem

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
07/12/2018
"Ne preuveličavamo ako kažemo da se najukusnije punjene paprike prave sa pasuljem "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano329
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 400 g
  • paprike - 5 - 6 komada, sveže (crvene)
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 50 ml
  • aleva paprika - 1 supena kašika, ravna
  • čubar - 1 prstohvat
  • nana - 1 prstohvat
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • brašno - za zatvaranje paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj operemo i dobro procedimo. U tiganj sipamo veliki deo ulja i ugrevamo, dodajemo sitno iseckan luk, začine i prstohvat soli, pržimo dok luk ne omekša.

Dodajemo alevu papriku, promešamo i odmah dodajemo pasulj, posolimo po ukusu. Pržimo kratko uz neprestano mešanje, skidamo tiganj sa vatre.

Ostavljamo gotov nadev da se ohlad i napunimo paprike. Namažemo pleh preostalim maslacem, otvor paprika potopimo u brašno da nadev ne bi izašao.

Poređamo paprike u pleh i pospemo sa malo brašna. Ovu proceduru pravimo kad paprike nisu suve, prilikom samog pečenja ulje od ulja i brašna one dobijaju ukus suvih.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne dobije lepu boju. Neverovatne paprike - ukusne, aromatične, tope se u ustima.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar