Paprike punjene pirinčem i suvim grožđem za Badnje veče

10/12/2018
"Za najsvetliji praznik u godini, pripremite najukusnije posne paprike "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano140
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač operemo lepo i ostavljamo na oko 20 minuta. Za to vreme sitno isečemo luk i šargarepu. Nakon toga stavljamo luk da se zaprži.

Luk pržimo dok ne postane zlatast. Za to vreme potopimo suve paprike u toplu vodu. Nakon toga u luk dodajemo šargarepi ocedimo pirnač od vode. Smesu pržimo dok pirinač ne postane providan.

Nakon toga skidamo smesu sa vatre. Začinimo smesu solju, biberom i malo aleve paprike. U pirinač dodajemo sitno iseckano suvo grožđe. Dobro promešamo.

Suvim paprikama isečemo malo od vrha. Suve paprike punimo smesom. Malo brašna spamo na tanjir. Napunjene suve paprike potopimo u brašno gde je smese. Nakon toga ređamo u pleh.

Gotove paprike prelivamo sa 2-3 šolje vode i stavljamo da se peku. Punjene suve paprike pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Pečemo oko 30-40 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar