Musaka sa prženim tikvicama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67533
22/01/2019
"Ukusna i sočna musaka sa prženim tikvicama koja će tokom leta istisnuti tradiciju sa vaše trpeze!"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano81
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite na dugačko tikvice. Uvaljajte u brašno i ispržite.

Nakon toga stavite novu masnoću i zapržite luk, šargarepu (isečenu na kocke) i mlaveno meso. Začinite prstohvatom soli, biberom i mirođijom.

Dodajte nakon toga i pirinač. Promešajte, stavite 3 šolje vode, bujon i ostavite da vri 15 minuta na slaboj vatri.

Za to vreme u blago namazanu posudu za pečenje poređajte red tikvica, preko njih sipajte smesu.

Poređajte još jedan red tikvica, stavite po krišku paradajza i sipajte preliv od umućenih jaja i kiselog mleka. Zapecite u rerni 45 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar