Luk punjen pirinčem i mlevenim mesom

16/03/2019
"Vreme je da jedemo nešto ukusno i veoma aromatično. I naš neodoljiv predlog je ovaj punjeni luk sa pirinčem i mlevenim mesom. Ko je ZA?"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano118
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Dinstamo mleveno meso sa malo maslaca i maslinovog ulja. Izmrvimo ga i kad ostane na masti dodajemo pirinač.

Pržimo dok ne postane providan i sipamo 750 ml tople vode, so, biber i prstohvat kurkume.

Kuvamo 10 minuta, s vremena na vreme mešamo. Skidamo i dinstamo. Očistimo luk, isečemo svaku glavicu na dva dela i podelimo na ljuske.

Punimo po dve ljuske i nabodemo da ražnjiće da se ne odvoje.

Pečemo 30 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar