Prženi pasulj u tiganju

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
323
868
29/05/2019
"Ona poslovica - Ako je pasulj, nek je pržen - je tačno o ovom pasulju u tiganju napisana"
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano1 086
  • Pregledi tokom meseca61
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g, beo
  • piskavica - 1 struk
  • lovorov list - 1 komad
  • ulje - 50 ml
  • za zapršku
  • ulje - 50 ml
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 komad, crvena
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika, puna
  • nana - 2 kašike, sveža, sitno isečena
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pasulj i stavite ga u šerpu sa hladnom vodom. Stavite ga na jaku vatru da provri, 10 minuta nakon što provri bacite vodu, operite i ponovo sipajte hladnu vodu.

Dodajte grančicu piskavice, lovorov listi i ulje, stavte na slabu vatru (ako ga stavite na jaku vatru pretvoriće se u kašu) da vri dok potpuno ne omekša. Procedite pasulj i sačuvajte mu vodu.

U posudu za pečenje sipajte ulje za zapršku i zagrejte. Dodajte sitno isečen luk i crvenu papriku, pospite prstohvatom soli i pržite dok povrće potpuno ne omekša.

Dodajte brašno, nanu i alevu papriku uz neprestano mešanje.

Odmah sipajte proceđeni pasulj i promešajte dobro. Dodajte njegovu sopstvenu čorbu dok pasulj ne bude prekriven njom.

Posolite po ukusu, pospite biberom po ukusu i stavite posudu za pečenje u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni, pecite oko 20 minuta.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar