Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Vegetarijanska lazanja

Vegetarijanska lazanja

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Vegetarijanska lazanja
Fotografije: Anonymous
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"To što stoji u naslovu vegetarijanska ne znači da je mogu jesti samo vegetarijanci..."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 kom.
  • šargarepa - 2 kom.
  • paradajz - 3 kom.
  • paradajz sos - 200 g
  • pekorino sir - 200 g
  • bosiljak
  • bešamel sos - 200 g
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan uzdužno naseći na tanke trake, posoliti i pobiberiti, pa ih propržiti sa obe strane na maslinovom ulju.

Isto uraditi i sa šargarepom.

U keramičku posudu poređati trake patlidžana, pa paradajz nasečen na kolutove, pa paradajz sos.

Posuti sitno naseckanim bosiljkom i narendanim sirom.

Zatim opet patlidžan, pa bešamel sos, propržena šargarepa, narendan sir i naseckan bosiljak.

Opet patlidžan, pa ostatak paradajz sosa i narendan sir.

Peći 30 minuta na 180 stepeni C.

Služiti toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: