Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od pečuraka»Krem čorba od pečuraka sa sirom Bri

Krem čorba od pečuraka sa sirom Bri

GabrielaGabriela
Inovator
7322534
Krem čorba od pečuraka sa sirom Bri
Fotografije: Gabriela
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Krem čorba od pečuraka sa sirom Bri - zvuči ukusno - i jeste"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 1 kg
  • beli luk - 2 čena
  • bujon od povrća - 900 ml
  • bri - 100 g, sir
  • pavlaka - 100 ml, za kuvanje
  • maslac - 50 g
  • brašno - 1 kašika
  • ulje
  • oraščić
  • so
  • biber
  • za bujon od povrća
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • praziluk - 1/2 struka
  • beli luk - 2 čena
  • peršun
  • so - po ukusu
  • biber - u zrnu
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo da počnemo sa spremanjem bujona. Razume se vi možete da koristite gotov u kocki, ali ako rešite da bude domaći, bićete oduševljeni rezultatom.

U ovom slučaju moj bujon od povrća je od luka, šargarepe, crvene paprike, pola struka praziluka, dva čena belog luka i nekoliko strukova peršuna.

Svi se očiste i iseku. U srednje duboku šerpu sipate litar vode i stavljate sve povrće, u njega dodajete biber u zrnu, so i malo ulja i sve se kuva oko 20-25 minuta na srednjoj vatri.

Dok se bujon kuva, pečurke oljuštite i isecite na sitno. Dva čena belog luka izgnječite i isecite takođe na sitno.

Zagrejte u srednje dubokoj šerpi malo maslaca i malo ulja i dinstajte pečurke nekoliko minuta.

Dodajte beli luk i dinstajte još kratko. Čim pečurke postanu zlataste pospite brašnom da se i ono zaprži.

Sipajte bujon malo po malo, začinite solju, biberom i oraščićem. Kuvajte na slaboj vatri 20 minuta.

Dodajte nakon toga pavlaku i sir Bri u ukusnu čorbu od pečuraka, isečen na sitne kocke. Ostavite na vatri još pet minuta i nakon toga dobro pasirajte čorbu.

Nakon što ste je ispasirali, vratite je na ringlu, dodajte preostali maslac i kuvajte čorbu od pečuraka sa sirom Bri još 2-3 minuta.

Servirajte ukusnu čorbu po želji sa krutonima ili nečim drugim po vašem ukusu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: