Način pripreme
Prvo da počnemo sa spremanjem bujona. Razume se vi možete da koristite gotov u kocki, ali ako rešite da bude domaći, bićete oduševljeni rezultatom.
U ovom slučaju moj bujon od povrća je od luka, šargarepe, crvene paprike, pola struka praziluka, dva čena belog luka i nekoliko strukova peršuna.
Svi se očiste i iseku. U srednje duboku šerpu sipate litar vode i stavljate sve povrće, u njega dodajete biber u zrnu, so i malo ulja i sve se kuva oko 20-25 minuta na srednjoj vatri.
Dok se bujon kuva, pečurke oljuštite i isecite na sitno. Dva čena belog luka izgnječite i isecite takođe na sitno.
Zagrejte u srednje dubokoj šerpi malo maslaca i malo ulja i dinstajte pečurke nekoliko minuta.
Dodajte beli luk i dinstajte još kratko. Čim pečurke postanu zlataste pospite brašnom da se i ono zaprži.
Sipajte bujon malo po malo, začinite solju, biberom i oraščićem. Kuvajte na slaboj vatri 20 minuta.
Dodajte nakon toga pavlaku i sir Bri u ukusnu čorbu od pečuraka, isečen na sitne kocke. Ostavite na vatri još pet minuta i nakon toga dobro pasirajte čorbu.
Nakon što ste je ispasirali, vratite je na ringlu, dodajte preostali maslac i kuvajte čorbu od pečuraka sa sirom Bri još 2-3 minuta.
Servirajte ukusnu čorbu po želji sa krutonima ili nečim drugim po vašem ukusu.
Prijatno!